SUSPENSER 24.08.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Nie ma sprawy - jak masz pytania pisz na priv. Skroplin z GWC się nie wyciąga, bo przelatujące powietrze tak osusza, że hej Co do spadku to wykonuje się go w GWC w stronę wlotu powietrza w ogrodzie - wtedy, żeby wyciągnąć wodę np. po jego zalaniu, czy płukaniu wystarczy zdjąć "czapkę" z siatką filtrującą, włożyć do rury przewód od pompki wysysającej i wypompować co trzeba - i tak 6-8 razy, bo tyle jest rurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeM 24.08.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Jakie centrale posiadają wentylatory EBMPAPST tzn. na prąd stały z płynną regulacją obrotów? Czy jest jakaś alternatywa dla tych wentylatorów? Wiem że KOSS stosuje te wentylatory lecz gdy wejdzie się na ich stronę to jest tam cennik z 2006 roku co od razu zniechęca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 25.08.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Co sądzicie o minirekuperatorach :Minirekuperator Blue HR25 firmy EMKAlub rekuperator Mitsubishi Lossnay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 25.08.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Skroplin z GWC się nie wyciąga, bo przelatujące powietrze tak osusza, że hej To powietrze to jest chyba jakieś dziwne... Najpierw pozbawia się wilgoci (osiągając punkt rosy), żeby zaraz potem ją pochłonąć. ...a może tylko ja czegoś nie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman77 28.08.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 "Z regionalnym z Dospela próbowałem sie umówić bo nic na emaila nie dostałem no ale jakoś nie wyszło bo albo jemu nie pasowało albo mi. Lekko mało elastyczni. no i trochę jak dla mnie szybko sobie mnie odpuscili." Ja próbowałem kilka razy komunikować się z Dospelem, zawsze gdzieś mnie odsyłali, przedstawiciele także, ogólnie firma niegodna zaufania, nie zależy im. Lepiej szukać innych firm, szkoda czasu i zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 28.08.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Skroplin z GWC się nie wyciąga, bo przelatujące powietrze tak osusza, że hej To powietrze to jest chyba jakieś dziwne... Najpierw pozbawia się wilgoci (osiągając punkt rosy), żeby zaraz potem ją pochłonąć. ...a może tylko ja czegoś nie rozumiem... a propo skroplin, ale w reku - mój reku działa już prawie jeden rok, mam wyprowadzoną z niego rurkę na skropliny, ale do tej pory nic nie spłynęło - czy to normalne??? dodam, ze gdy czyściłem filtry to nic nie kwitło w nim, nie było wilgoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman77 28.08.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Przed chwilą dowiedziałem się, że firma Elmech już nie produkuję rekuperatora Zubr, robią teraz Nikole. słyszeliście coś o tym rekuperatorze.Twierdzą, że jest o podobnych nie gorszych parametrach ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 28.08.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Przed chwilą dowiedziałem się, że firma Elmech już nie produkuję rekuperatora Zubr, robią teraz Nikole. słyszeliście coś o tym rekuperatorze. Twierdzą, że jest o podobnych nie gorszych parametrach ???? Masz rację kolego - podobno Elmech zakończył produkcję Żubra z początkiem 2007 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman77 28.08.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 A czy Nikol (nazwa od właściciela Nikołajuk) jest godny polecenia ? czy ma podobną budowę jak Żubr ??? może ktoś ma jakieś informacje ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 28.08.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 A czy Nikol (nazwa od właściciela Nikołajuk) jest godny polecenia ? czy ma podobną budowę jak Żubr ??? może ktoś ma jakieś informacje ??? Szukając na szybko w internecie na temat http://www.pf.pl/userimages/272101_nikol.gif znalazłem tylko to : http://katalog.pf.pl/nikol-P0R10C-m11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman77 28.08.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Dzięki, czyli pewnie kontynuacja Żubra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 28.08.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Dzięki, czyli pewnie kontynuacja Żubra. Rozmawiałem z właścicielem - podobno kontynuacja z ulepszeniem. Sam badam delikatnie temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruta1 28.08.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Dzięki, czyli pewnie kontynuacja Żubra. Rozmawiałem z właścicielem - podobno kontynuacja z ulepszeniem. Sam badam delikatnie temat. Jak się cos dowiecie to podzielcie sie informacjami. Ja tez zapytałem o zubra (bo nie wiedziałem, że jest jego nastepca) ale na razie nie dostałem emailem odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruta1 28.08.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 aha no i jeszcze ta strona http://www.rekuperatoryzubr.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeM 28.08.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Jakie centrale posiadają wentylatory EBMPAPST tzn. na prąd stały z płynną regulacją obrotów? Czy jest jakaś alternatywa dla tych wentylatorów? Wiem że KOSS stosuje te wentylatory lecz gdy wejdzie się na ich stronę to jest tam cennik z 2006 roku co od razu zniechęca Czy ktoś może odpowiedzieć, plizzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 29.08.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam, Czy jest ktoś komu Mariano zakładał reku i może go polecić ? Jak wyglądała współpraca ? Pozdrawiam Montował ale nie zamontował-zatem nie polecam i w obecnej sytuacji w której się znalazłem za sprawą mariano radzę wszystkim unikać delikwenta. Obiecuje ze przyjedzie i kontakt sie urywa. Nie odbiera tel. nie reaguje na poczte, smsy itp. pozdr. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz Tkacz 29.08.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 witam.może zna ktoś z Was dobrą firme w zachodniopomorskim montującą wentylacje mechaniczna z odzyskiem ciepła która zna się na rzeczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruta1 29.08.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 witam. może zna ktoś z Was dobrą firme w zachodniopomorskim montującą wentylacje mechaniczna z odzyskiem ciepła która zna się na rzeczy ? Przyłaczam się, mi pasuje bardziej pomorskie ale zach- tez może być. A może jeszcze tak jeszcze instalatorzy Żubra (lub tego nastepcy)? To by było super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 29.08.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 witam. może zna ktoś z Was dobrą firme w zachodniopomorskim montującą wentylacje mechaniczna z odzyskiem ciepła która zna się na rzeczy ? Przyłaczam się, mi pasuje bardziej pomorskie ale zach- tez może być. A może jeszcze tak jeszcze instalatorzy Żubra (lub tego nastepcy)? To by było super. Zadzwońcie do ELMECHu - Jana Nikołajuka - on wskaże wykonawcę w regionie. Mi wskazał na dolnyśląśk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruta1 01.09.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ntec - niezła riposta ale, ale - niestety póki co Żubr i Bartosz nie mają za bardzo konkurencji, więc ich cena nie spada (nie wiem jak ceny innych reku BTW: wiecie, że juz jest następca Żubra? Z tego co sie dowiedziałem to w przyszłym roku będą kolejne ulepszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts