goldi 01.03.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Jeżeli jest taka możliwość to wyslij mi na e-maila informację o systemie Oczywiście wiem co nieco ale chciałby spokojnie się nad tym zastanowić . Mój dom jest parterowy 180 mkw. bez użytkowego poddasza. Ściana trójwarstowa ceramika 25/ wełna 12(15) i cegła 11,5, dach ceramika Czy można połączyć ten sy stem z Gruntowym wymiennikiem ciepła. Dzięki za pomoc [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 01.03.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Zapraszam mam ciekawą promocje na rekuperatory Mistral!! Jestem zainteresowana wersją Mistral 300. Proszę o konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch ziemi 01.03.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 marianoCzy możesz napisać, jakie wentylatory stosujesz do Bartosza?Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatua 02.03.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 mariano, wysłałem prywatną wiadomość - prośba o odpowiedź Tatua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 03.03.2006 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Przepraszam wszystkich za opoznienia w odpisywaniu ale od 5 dni powalila mnie grypa i 39 C. kolo niedzieli zaczne do wszystkich odpisywac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 03.03.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 zdrowiej! Będziesz na zlocie forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 04.03.2006 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 zdrowiej! Będziesz na zlocie forum? Chetnie ale powiedzcie mi gdzie o jest i kiedy bo slyszalem o tym ale zupelnie niewiem gdzie i kiedy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 04.03.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 niestety był już dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 06.03.2006 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 mariano Czy możesz napisać, jakie wentylatory stosujesz do Bartosza? Krzysztof. Witam jeżeli chodzi o wentylatory ta sa dwie firmy albo Venture Industries albo Systemair. Oczywiście moc dobierana jest do kazdego zestawu indywidualnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 07.03.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Górna półka wentylatorów to:EBM-PAPST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grego 08.03.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Może Niemcy wymyślili jak myć tego "Bartosza"? A może go poprostu po roku wymieniają na nowy, czysty i dlatego tak tam schodzi? Witam Przedstawiciel firmy Bartosz powiedział " żę sie go nie czysći bo sa filtry i nie ma prawa tam sie dostac jakis kurz itp" No ja już raz czyscilem i zabawy troche jest przy tym:) Pozdrawiam Mariano - jak wygladało czyszczenie Bartosza? - czym ? Czy Twoim zdaniem jest to wyrób godny polecenia, sprawdzony, wydajny - nie teoretycznie, ale praktycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grego 08.03.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Przepraszam mariano, dopiero teraz doczytałem drugą stronę wątku o czyszczeniu, więc może odpowiedz na drugą część pytania (opinia o Bartoszu). Jaki reku Bartosza polecałbyś do parterowego domu ok. 110mkw. x 2,65m wys. Jeśli nie Bartosza to jaki reku polecałbyś (chyba z przeciwprądowych, jeśli dobrze zapamietałem, to są najwydajniejsze)? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr63 11.03.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Witam MARIANO!Jestem przyszłym inwestorem. Projektu jeszcze nie kupiłem, ale stanie się to chyba na dniach. Jestem zainteresowany projektem „Wierzba II” pracowni Horyzont. Trochę czytałem o rekuperatorach, ale tylko czytałem. Jak pytam się ludzi którzy zamierzają budować to robią wielkie oczy a i niewielu budowlańców o tym słyszało. Dom ma około 150 m2 pow. uż. i jest z użytkowym poddaszem. Chciałbym by zasysanie powietrza odbywało się w ogrodzie i powietrze ogrzewało już w gruncie. Myślę, że to najlepszy okres na decydowanie, jaką chcę mieć wentylację, ale chciałbym coś wiedzieć o cenach przyzwoitej instalacji, ale też jak najtańszej. Zaznaczam, że chodzi mi o taką właśnie kolejność: przyzwoita i tania a nie odwrotnie. Będę budował w okolicach Wrocławia więc jeśli pana firma jest w jakiejś odległości do zniesienia to może w przyszłości podjął by się Pan instalacji. Bardzo bym chciał uzyskać następujące informacje:– koszty,– czy, jeżeli mam do czynienia ze stropem Teriva to mimo to trzeba opuszczać sufit, czy przewody nie zmieszczą się w kanałach stropu?– proszę mi podpowiedzieć kolejność: wydaje mi się, że powinieniem zrobić tak: 1. kupić projekt,2. zlecić projekt instalacji mechanicznej wyspecjalizowanej firmie,3. dać projekt do adaptacji, razem z wykonanym już z projektem instalacji by architekt dostosował projekt budynku do instalacji np. zrezygnował z kominów wentylacyjnych.Pozdrawiam.Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yart 12.03.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Wysłałem zapytanie na privpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 13.03.2006 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Przepraszam mariano, dopiero teraz doczytałem drugą stronę wątku o czyszczeniu, więc może odpowiedz na drugą część pytania (opinia o Bartoszu). Jaki reku Bartosza polecałbyś do parterowego domu ok. 110mkw. x 2,65m wys. Jeśli nie Bartosza to jaki reku polecałbyś (chyba z przeciwprądowych, jeśli dobrze zapamietałem, to są najwydajniejsze)? Pozdrawiam. Witam Jeżeli chodzi o Bartosza to model WS 300 cena zestawu ok (3700 netto) spokojnie cały zestaw mozna umiesicic na poddaszu a prace instalacyjne trwały by moze 2 dni jezeli chodzi o rozprowadzenie instalacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 20.03.2006 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Witam przyznam sie ze nigdy firmy KOSS nie instalowałem czy ktos moze mi podesłac jakies info na ich temat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 31.03.2006 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Witam Czekam na pytania pojawiło sie troche Nowości Jeżeli chodzi o rekuperacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.04.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Chciałabym w moim przyszłym domku mieć mechaniczną wentylację i wentualnie reku. Jestem na etapie projektowania. Projekt indywidualny więc mogłabym już conieco założyć - co ewentualnie przydałoby się do przyszłego systemu. Jak się do tego zabrać? Jakie decyzje powinnam podjąć na tym etapie? Jeśli mogłabym prosić to wolałabym odpowiedź na forum - czytając cały wątek nie mogłam się oprzeć wrażeniu że niesamowicie dużo straciłam przez to że większość odpowiedzi szła na priva... Odpowiedź na forum byłaby informacją dla innych poszukujących. Jeżeli jednak byłby to problem to wolę oczywiście na priv niż wcale. Mariano na jakim terenie działasz? Myślę że nie ja jedna chciałabym wiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 03.04.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Witam Czekam na pytania pojawiło sie troche Nowości Jeżeli chodzi o rekuperacje. Pozdrawiam Czy te nowości to główniew w cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 04.04.2006 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Witam Czekam na pytania pojawiło sie troche Nowości Jeżeli chodzi o rekuperacje. Pozdrawiam Czy te nowości to główniew w cenach Witam Nietylko a co cie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts