mariano 01.05.2006 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Witam! Mam projekt http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=368 ok 500m3. Niebawem będą zalewać fundamenty. Dom będzie stawiany w szkielecie więc prace będą szły szybko (mam nadzieję). Jaki wybrać reku i gdzie kupić, a najlepiej gdyby ktoś polecił od razu wykonawcę. pozdr Robert Hej Moge prosic o meila na priva to podesle kalkulacje i materiały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 08.05.2006 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Witam! Mam projekt http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=368 ok 500m3. Niebawem będą zalewać fundamenty. Dom będzie stawiany w szkielecie więc prace będą szły szybko (mam nadzieję). Jaki wybrać reku i gdzie kupić, a najlepiej gdyby ktoś polecił od razu wykonawcę. pozdr Robert Hej Moge prosic o meila na priva to podesle kalkulacje i materiały. Pozdrawiam hej Sorki ostro zapracowany jestem zaraz jak znajde chwile to odpisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertU 08.05.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 OK cierpliwie czekam, choć za trzy tygodnie leją fundamenty i muszę wiedzieć gdzie ma być ewentualny wlot GWC.PozdrRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 18.05.2006 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Hej Co myslicie na temat ogrzewania powietrznego domu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 18.05.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Witam - wkrótce zamierzam się budować i tak czytam różne tematy - a pomysł ogrzanego powietrza wydaje się fajny - szczególnie że latem można pewnie ten obieg odwrócić i mieć przyjemny chłodek - proszę o więcej info (aha czy jest gdziś przewodnik po skrótach bo ja jestem jeszcze "zielony " i mam problem z odszyfrowaniem niektórych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 29.05.2006 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witam - wkrótce zamierzam się budować i tak czytam różne tematy - a pomysł ogrzanego powietrza wydaje się fajny - szczególnie że latem można pewnie ten obieg odwrócić i mieć przyjemny chłodek - proszę o więcej info (aha czy jest gdziś przewodnik po skrótach bo ja jestem jeszcze "zielony " i mam problem z odszyfrowaniem niektórych) Pomysł fajany ale juz słyszałem sporo negatywnych opini na ten temat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 30.05.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witaj mariano, kupiłem M-02 Konkursowy z kolekcji MURATORA http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=279&IdKolekcji=41 i chciałbym się dowiedzieć jak najlepiej zaprojektować instalację reku z GWC w tym projekcje jaką centralkę polecasz i ile to by u Ciebie kosztowało i czy możesz przesłać wstępny kosztorys? Zastanawiam się nad DGP, pompą ciepła jako podstawowe źródło ciepła? mój e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 30.05.2006 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witaj mariano, kupiłem M-02 Konkursowy z kolekcji MURATORA http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=279&IdKolekcji=41 i chciałbym się dowiedzieć jak najlepiej zaprojektować instalację reku z GWC w tym projekcje jaką centralkę polecasz i ile to by u Ciebie kosztowało i czy możesz przesłać wstępny kosztorys? Zastanawiam się nad DGP, pompą ciepła jako podstawowe źródło ciepła? mój e-mail: [email protected] Witam Jeżeli chodzi o pierwszy etap ptac czyli rozprowadzenie przewodów w budynku ( materiały i robocizna ) - 4800 + 7% vat GWC tu też mamy dwie opcje - GWC zwirowy koszt ok 7200 +7% vat - GWC rurowy koszt ok 2700 + 7 % vat Koszt rekuperatora zależy od modelu i firmy ok 4800 + 7% vat pozdrawiam mariano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiula 30.05.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witaj Mariano, proszę o pilny kontakt, jutro na mojej budowie zaczynają stawiać kominy, ale może jeszce nie jest za późno na rekuperację - czy można liczyć na współpracę z Twojej strony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 11.06.2006 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Hello Mamy nowe fotki z instalacji jeżeli potrzebujecie blizej zobaczyć nasze instalacje zawsze możemy wysłać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk11 12.06.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Mariano, interesuje mnie nowoczesne ( w miarę bezobsługowe) rozwiązanie problemu ogrzewania, wentylacji i podgrzania wody. Dom parterowy z użytkowym poddaszem, częściowo podpiwniczony - 120 m2 do remontu i dobudowa około 150 m2 parter z użytkowym poddaszem - w fazie projektu - więc wszystko jest możliwe.Masz jakieś ciekawe rozwiązania - propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 27.06.2006 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Witam Wszystkich Prosze czasem o chwile cierpliwosci jezeli o kims zapomnialem ale nawał pracy jest niesamowity a terminy na montaz robiš się juz sierpniowe. Pozdrawiammariano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 28.06.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 dobrze, że piszesz,bo zwątpiłam, czy jeszcze odbierasz pocztę. Mam nadzieję, że mojego maila dostałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 28.06.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Hello Mamy nowe fotki z instalacji jeżeli potrzebujecie blizej zobaczyć nasze instalacje zawsze możemy wysłać. pozdrawiam czemu nie??? poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 28.06.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Hello Mamy nowe fotki z instalacji jeżeli potrzebujecie blizej zobaczyć nasze instalacje zawsze możemy wysłać. pozdrawiam czemu nie??? poproszę I ja tez poproszę!!!!! Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 02.07.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Witam ponownie - ostatnio gościłem tu jako nowicjusz.Obecnie po spędzeniu wielu godzin na forum wiem trochę więcej .W zasadzie jestem zdecydowany na went mechaniczną , reku i GWC .Dysponuję już przymiarką projektu - niestety mój projektant nie bardzo łapie w temacie .Moje pytanie - czy jak prześlę rzuty jesteś mi w stanie zaproponować miejsca prowadzenia kanałów , ewentualne sugestie co mam przewidzieć w projekcie aby potem uniknąć kucia ścian i stropów ?Dom około 135 m2 pow użytkowej (plus piwnice , garaż , strych i pom gosp )Rekuperator mogę postawić w piwnicy lub na strychu .Jaką centralę proponujesz i jakie koszty wykonania . (raczej nie z najwyższej półki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darekkow 02.07.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Rozpoczynam budowę domu ok. 150m2 z poddaszem użytkowym. Jestem zdecydowany na zainstalowanie GWC i reku. Proszę o przesłanie propozycji i doradzenie jakie i czy zastosować kominy ( w projekcie są oczywiście z kanałami wentylacyjnymi). Proszę o info na mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 03.07.2006 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 podesłalem juz meila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk0t 04.07.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Hmmm... obiecałem zmienić ten post jeśli się Pan zrehabilituje, więc go zmieniam... Mam nadzieję, że nie przestanie Pan odbierać ode mnie telefonów Pozdrawiam i czekam na poprawki alarmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 07.07.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 dobrze, że piszesz,bo zwątpiłam, czy jeszcze odbierasz pocztę. Mam nadzieję, że mojego maila dostałeś a drugiego maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts