Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

REKUPERATORY - JEŻELI MACIE PYTANIA PISZCIE

Recommended Posts

Witam!

Mój kontakt z mariano był dosyć trudny, po kilku prośbach wyceny i kontaktu po prostu dałem sobie z Nim spokój. Jeśli ma za dużo pracy to powinien zatrudnić nowych ludzi, lub wprost odpowiadać że nie może teraz zająć się danym tematem w tym terminie, a nie zwodzić ludzi bo to jest b. wnerwiające.

Pozdr

Robert

PS. choć jako specjalista w swojej dziedzinie może być świetny, ale nie dane mi było tego ocenić na żywo...

• Odpowiedzi 535
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Jestem zainteresowany zastosowanie rekuperacji w moim domu budowe planuję na jesień

http://www.projekty.murator.pl/projekt_rzuty?IdProjektu=310&IdKolekcji=&action=showRzuty

Proszę o wycenę i jeśli jest to możliwe o podanie w jakich pomieszczeniach zastosować nawiew i wywiew.

Pozdrawiam

witam

wysłałem wiadomość na priv

pozdrawiam

Witam

Rozpoczynamy jesienia budowę domu wg projektu http://www.dobredomy.pl/?id_project=61 i poważnie myślimy o rekuperatorze z GWC. Prosiłabym o wycenę i wskazanie co należałoby uczynić na etapie stawiania fundamentów aby potem uniknąć kucia. Czy zajmujesz się również projektem całej instalacji?

Jeśli ta wypowiedź:

mariano napisał:

Wysłany : Sob, 4 Luty 2006 11:05 Temat postu : Re: reku

--------------------------------------------------------------------------------

Witam

Staram sie montowac sprzet sprawdzonych firm, z atestami. Nie wiem jaka to ma skuteczność jak ma wygladac konserwacja.

Wykonując instalacje staram sie ja tak zrobic i zaprojektować aby za pare lat można było ja wyczyscic także kanały.

Pozatym jezeli bedziemy wprowadzac do pomieszczen powietrze o temp takiej samej wewnątrz pomiesczeń, wentylacja bedzie nie skuteczna. Powietrze musi być troche chłodniejsze.

pozdrawiam

-------------------------------------------------------------------------------------

ma być odpowiedzią na to pytanie:

A co sadzicie o takim wynalazku

http://www.siwicki.pl

Jak by to sie sprawowało?

Witam :o

Załamałem się :-? - zostawie to bez komentarza. Jest zbędny.........

Pozdrawiam

:o ?

Prosiłbym o rozwinięcie tematu, bo nie wiem jak mam to rozumieć.

to jest bez sensu.

Serdecznie pozdrawiam szanownego Pana, inz Roberta.

Jeśli ta wypowiedź:

mariano napisał:

Wysłany : Sob, 4 Luty 2006 11:05 Temat postu : Re: reku

--------------------------------------------------------------------------------

Witam

Staram sie montowac sprzet sprawdzonych firm, z atestami. Nie wiem jaka to ma skuteczność jak ma wygladac konserwacja.

Wykonując instalacje staram sie ja tak zrobic i zaprojektować aby za pare lat można było ja wyczyscic także kanały.

Pozatym jezeli bedziemy wprowadzac do pomieszczen powietrze o temp takiej samej wewnątrz pomiesczeń, wentylacja bedzie nie skuteczna. Powietrze musi być troche chłodniejsze.

pozdrawiam

-------------------------------------------------------------------------------------

ma być odpowiedzią na to pytanie:

A co sadzicie o takim wynalazku

http://www.siwicki.pl

Jak by to sie sprawowało?

Witam :o

Załamałem się :-? - zostawie to bez komentarza. Jest zbędny.........

Pozdrawiam

:o ?

Prosiłbym o rozwinięcie tematu, bo nie wiem jak mam to rozumieć.

to jest bez sensu.

Serdecznie pozdrawiam szanownego Pana, inz Roberta.

Witam

staram sie zrozumiec sens tego wpisu ale prosze o wyjaśnienie.........

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam

Interesuje mnie rekuperator do parterowego domu 120 m chciala bym aby byl cichy , sama mogla bym wymienic filtry ,latwo mozna bylo go wyregulowac .

Jakie rekuperatory do malego domu moglby Pan polecic i ile w przyblizeniu kosztowala by ta instalacja .

Czy rekuperator bez wymienika gruntowego ma sens . Bardzo boje sie ze po latach uzytkowania zapachy z wymienika nie beda przyjemne .

Prosila bym o odpowiedz na Priv

Dziekuje

Jako że czekam na odpowiedź niemalże pięć miesięcy postanowiłam się przypomnieć.

Czy może mi Pan podpowiedzieć co założyć na etapie projektowania jeżeli w domu 200m2 przewiduję rekuperator i gwc? (ściany działowe z silikatów, nie zakładałam do tej pory konieczności podwieszonych sufitów) Czy wysokość pomieszczeń powinna uwzględniać obniżenie sufitu?

Przy okazji proszę o wstępną wycenę takiej instalacji (gwc rurowe)

Pozdrawiam serdecznie i życzę nadal takiego nawału pracy

Witam

Jeżeli potrzebujecie informacji na temat wentylacji mechanicznej, działania, wykonania, kosztów.

Zapraszam do dyskusjina forum i na priv

Pozdrawiam :D

Witam,

Mam pytanie:

Czy instalacja recu musi znajdować się w projekcie???

Jakie są orientacyjne koszty instalacji dla domu z uzytkowym poddaszem o powierzchni użytkowej 130 m2???

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,

Witam

Jeżeli potrzebujecie informacji na temat wentylacji mechanicznej, działania, wykonania, kosztów.

Witam,

Mam pytanie:

Czy instalacja recu musi znajdować się w projekcie???

Jakie są orientacyjne koszty instalacji dla domu z uzytkowym poddaszem o powierzchni użytkowej 130 m2???

Z góry dziękuję za odpowiedź.

No własnie czy musi byc w projekcie??????

Mój architekt stwierdził ze dobrze by było zeby był

Co wy na to?????

Pozdrawiam,

Witam

Proszę o przesłanie oferty na wykonanie wentylacji mechanicznej z rekuperatorem dla domu Andromeda II z pracowni Domus (http://www.dobredomy.pl). Czy w tym domu da się jakoś sensownie zaprojektować przebieg przewodów bez stosowania sufitów podwieszanych itp.

• 1 month później...

Witam

Chciałbym zastosować rekuperator w ANDROMEDZIE I (moze z GWC).

Szukam porady odnosnie kosztow budowy i wykonania techniczego oraz możliwości zaoszczędzenia na ogrzewaniu. Prosze o kontakt .

mail: [email protected]

Jaros