RobertU 11.07.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Witam!Mój kontakt z mariano był dosyć trudny, po kilku prośbach wyceny i kontaktu po prostu dałem sobie z Nim spokój. Jeśli ma za dużo pracy to powinien zatrudnić nowych ludzi, lub wprost odpowiadać że nie może teraz zająć się danym tematem w tym terminie, a nie zwodzić ludzi bo to jest b. wnerwiające.PozdrRobertPS. choć jako specjalista w swojej dziedzinie może być świetny, ale nie dane mi było tego ocenić na żywo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyś101 11.07.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 WitamJestem zainteresowany zastosowanie rekuperacji w moim domu budowe planuję na jesień http://www.projekty.murator.pl/projekt_rzuty?IdProjektu=310&IdKolekcji=&action=showRzutyProszę o wycenę i jeśli jest to możliwe o podanie w jakich pomieszczeniach zastosować nawiew i wywiew.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 11.07.2006 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Witam Jestem zainteresowany zastosowanie rekuperacji w moim domu budowe planuję na jesień http://www.projekty.murator.pl/projekt_rzuty?IdProjektu=310&IdKolekcji=&action=showRzuty Proszę o wycenę i jeśli jest to możliwe o podanie w jakich pomieszczeniach zastosować nawiew i wywiew. Pozdrawiam witam wysłałem wiadomość na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyś101 11.07.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Witaj mariano sory że nie podałem adresu;Poszło na priv i czekam na kalkulacjepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domagalson 16.07.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Witam Rozpoczynamy jesienia budowę domu wg projektu http://www.dobredomy.pl/?id_project=61 i poważnie myślimy o rekuperatorze z GWC. Prosiłabym o wycenę i wskazanie co należałoby uczynić na etapie stawiania fundamentów aby potem uniknąć kucia. Czy zajmujesz się również projektem całej instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilias 19.07.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Jeśli ta wypowiedź: mariano napisał: Wysłany : Sob, 4 Luty 2006 11:05 Temat postu : Re: reku -------------------------------------------------------------------------------- Witam Staram sie montowac sprzet sprawdzonych firm, z atestami. Nie wiem jaka to ma skuteczność jak ma wygladac konserwacja. Wykonując instalacje staram sie ja tak zrobic i zaprojektować aby za pare lat można było ja wyczyscic także kanały. Pozatym jezeli bedziemy wprowadzac do pomieszczen powietrze o temp takiej samej wewnątrz pomiesczeń, wentylacja bedzie nie skuteczna. Powietrze musi być troche chłodniejsze. pozdrawiam ------------------------------------------------------------------------------------- ma być odpowiedzią na to pytanie: A co sadzicie o takim wynalazku http://www.siwicki.pl Jak by to sie sprawowało? Witam Załamałem się - zostawie to bez komentarza. Jest zbędny......... Pozdrawiam ? Prosiłbym o rozwinięcie tematu, bo nie wiem jak mam to rozumieć. to jest bez sensu. Serdecznie pozdrawiam szanownego Pana, inz Roberta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 19.07.2006 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Jeśli ta wypowiedź: mariano napisał: Wysłany : Sob, 4 Luty 2006 11:05 Temat postu : Re: reku -------------------------------------------------------------------------------- Witam Staram sie montowac sprzet sprawdzonych firm, z atestami. Nie wiem jaka to ma skuteczność jak ma wygladac konserwacja. Wykonując instalacje staram sie ja tak zrobic i zaprojektować aby za pare lat można było ja wyczyscic także kanały. Pozatym jezeli bedziemy wprowadzac do pomieszczen powietrze o temp takiej samej wewnątrz pomiesczeń, wentylacja bedzie nie skuteczna. Powietrze musi być troche chłodniejsze. pozdrawiam ------------------------------------------------------------------------------------- ma być odpowiedzią na to pytanie: A co sadzicie o takim wynalazku http://www.siwicki.pl Jak by to sie sprawowało? Witam Załamałem się - zostawie to bez komentarza. Jest zbędny......... Pozdrawiam ? Prosiłbym o rozwinięcie tematu, bo nie wiem jak mam to rozumieć. to jest bez sensu. Serdecznie pozdrawiam szanownego Pana, inz Roberta. Witam staram sie zrozumiec sens tego wpisu ale prosze o wyjaśnienie......... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betsii 31.07.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Witaj mariano dołaczam sie do wielu tutaj próśb o pomoc w wyborze recu i wycene (dużo czytałam o Bartoszu). Nasz projekt to 150 mkw powierzchni z użytkowym poddaszem. Chciałabym też wiedzieć czy można na Ciebie liczyć w Szczecinie,mój adres [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 04.08.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam!! Ja też poproszę o wycenę - mój dom jest bardzo podobny do D24 z kolekcji muratora ( http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=77&IdKolekcji= )interesuje mnie montaż całości za ok. 2 miesiące Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 04.08.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam!Czy mogę liczyć na kalkulację (Reku + GWC)? Projekt: d24 z kolekcji Muratora. Czy w grę wchodzi Wielkopolska?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JolaArtur 07.08.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Przyłączam się do prośby "Bentul". D24 Z muratora, myśle o likwidacji połowy przewodów wentylacyjnych, zostawić po jednym na komin w razie czego. Dom częsćiowo podpiwniczony (część sypialna), reku w piwnicy. Co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 13.08.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Witam Interesuje mnie rekuperator do parterowego domu 120 m chciala bym aby byl cichy , sama mogla bym wymienic filtry ,latwo mozna bylo go wyregulowac . Jakie rekuperatory do malego domu moglby Pan polecic i ile w przyblizeniu kosztowala by ta instalacja . Czy rekuperator bez wymienika gruntowego ma sens . Bardzo boje sie ze po latach uzytkowania zapachy z wymienika nie beda przyjemne . Prosila bym o odpowiedz na Priv Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 13.08.2006 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Witam Podesłałem oferty do Państwa meilem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.08.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Jako że czekam na odpowiedź niemalże pięć miesięcy postanowiłam się przypomnieć. Czy może mi Pan podpowiedzieć co założyć na etapie projektowania jeżeli w domu 200m2 przewiduję rekuperator i gwc? (ściany działowe z silikatów, nie zakładałam do tej pory konieczności podwieszonych sufitów) Czy wysokość pomieszczeń powinna uwzględniać obniżenie sufitu? Przy okazji proszę o wstępną wycenę takiej instalacji (gwc rurowe) Pozdrawiam serdecznie i życzę nadal takiego nawału pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 16.08.2006 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 witam Przepraszam ale to fakt mało czasu do konca tygodnia to wysle pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 21.08.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 witam, jestem zainteresowany zaprojektowaniem i wykonaniem instalacji + reku +gwc. domek ok 150m2 z poddaszem użytkowym. jaką jednostkę bys zaproponował, i oczywiscie jaki bylby orientacyjny koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolecik 28.08.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam Jeżeli potrzebujecie informacji na temat wentylacji mechanicznej, działania, wykonania, kosztów. Zapraszam do dyskusjina forum i na priv Pozdrawiam Witam, Mam pytanie: Czy instalacja recu musi znajdować się w projekcie??? Jakie są orientacyjne koszty instalacji dla domu z uzytkowym poddaszem o powierzchni użytkowej 130 m2??? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 29.08.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Witam Jeżeli potrzebujecie informacji na temat wentylacji mechanicznej, działania, wykonania, kosztów. Zapraszam do dyskusjina forum i na priv Pozdrawiam Witam, Mam pytanie: Czy instalacja recu musi znajdować się w projekcie??? Jakie są orientacyjne koszty instalacji dla domu z uzytkowym poddaszem o powierzchni użytkowej 130 m2??? Z góry dziękuję za odpowiedź. No własnie czy musi byc w projekcie?????? Mój architekt stwierdził ze dobrze by było zeby był Co wy na to????? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacynto 30.08.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam Jeżeli potrzebujecie informacji na temat wentylacji mechanicznej, działania, wykonania, kosztów. Zapraszam do dyskusjina forum i na priv Pozdrawiam Proszę o przesłanie oferty na wykonanie wentylacji mechanicznej z rekuperatorem dla domu Andromeda II z pracowni Domus (http://www.dobredomy.pl). Czy w tym domu da się jakoś sensownie zaprojektować przebieg przewodów bez stosowania sufitów podwieszanych itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarosss 08.10.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Witam Chciałbym zastosować rekuperator w ANDROMEDZIE I (moze z GWC). Szukam porady odnosnie kosztow budowy i wykonania techniczego oraz możliwości zaoszczędzenia na ogrzewaniu. Prosze o kontakt . mail: [email protected] Jaros _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts