Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NOWOCZESNE INSPIRACJE w obiektywie

principessa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hurra! Ide sie pakowac! :D

Moze zagram w Eurolotka, kumulacja chyba 50 milionow Euro... Jak trafie, zapraszam! :p

U nas wszedzie trabia, ze taki kataklizm, zasypalo, spadlo do -10 stopni :lol: Drogi nieprzejezdne, ludzie nie ida do pracy, pozamykali autostrady na poludnie od Londynu...

A tu u mnie na wsi - wiosennie! Tylko chlodnawo...

trzymam kciuki za wygrana i tez sie pakuje- just in case .. 8)

Tak naprawde - to wyspa jest tania, nawet bardzo tania ..

najwiekszy wydatek to przelot , niestety . Nawet w promocjach nie jest tani bo nikt bezposrednio z Europe nie lata :(

Pamietam , - 5 i 5 cm sniegu - to byl kataklizm:) Tylko Polacy do pracy zasuwali :lol:

Pozdrawiam z polskiej wsi :)

Luc Skywalker

Zdjecie odrobine ciemne , za to wykonane moim obiektywem .

W tych duzych domach mieszkaja ludzie , to tak dla jasnosci .

http://img320.imageshack.us/img320/3083/buty0209fe.jpg

straszne to jest :o

budynek na pierwszym planie zrujnowany :o Następny za nim niewiele lepszy - zero naturalnego światła :-? .

To prawda, że wieżowce w takim wydaniu to budynki odhumanizowane.

Nigdy mnie nie ciągnęło do miast z betonu, ale to już jest po prostu tragiczne :-? . Współczuję Luc, skoro tak musisz mieszkać :-?

Tutaj, choćby najlepszy projketant stanął na rzęsach, by zrobić ciepłe i ciekawe wnętrza, nie podoła - to zawsze bedą nory :-? Miejski hałas, smród spalin, do tego brak słońca...brrrrrrr

Gość plaza123
Luc Skywalker

Zdjecie odrobine ciemne , za to wykonane moim obiektywem .

W tych duzych domach mieszkaja ludzie , to tak dla jasnosci .

http://img320.imageshack.us/img320/3083/buty0209fe.jpg

straszne to jest :o

budynek na pierwszym planie zrujnowany :o Następny za nim niewiele lepszy - zero naturalnego światła :-? .

To prawda, że wieżowce w takim wydaniu to budynki odhumanizowane.

Nigdy mnie nie ciągnęło do miast z betonu, ale to już jest po prostu tragiczne :-? . Współczuję Luc, skoro tak musisz mieszkać :-?

Tutaj, choćby najlepszy projketant stanął na rzęsach, by zrobić ciepłe i ciekawe wnętrza, nie podoła - to zawsze bedą nory :-? Miejski hałas, smród spalin, do tego brak słońca...brrrrrrr

Znam to miejsce.

Po to sa "sweatshops". :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Przeniesli wiekszosc do europy wschodniej i ameryki poludniowej. :lol: :lol:

a w jakim kraju są takie obrzydliwe miejsca, co luc fotki pokazał.... wygląda jak makiety ruin do godzilli... (luc prosił innych o podpisywanie zdjęć, ale sam nie podpisuje)

a swoją droga widze piękne zdjęcia POLSKI...

jak zawsze do znudzenia będe powtarzał, POlska jest piękna, a POlki najpiękniejsze :):):)

W Gorzowie jest 7 parków, wszytskie sa bardzo ładne..ale przeprowadzam się i tak, bo nie przepadam za miejskim smrodem :lol:

piękne zdjęcia i dom bardzo, bardzo podobny do mojego nowego ...mam nadzieję szybko :D

identyko taras:

http://www.view.captureweb.co.uk/imagedetail.php4?Image=36276&PHPSESSID=80dfd4e33fa76bf154ee7cafd21f1af9

i troszkę podobnie do tych fotek :

http://www.view.captureweb.co.uk/imindex.php4?cat=basic&whatsnew=333

Zaha to chcesz drewniany dom?

podobaja mi sie drewniaki ale kurcze te pajaki i robale bryyyy

Taki nowoczesny dom nie bedzie mozna postawic gdzie sie chce, architektura otoczenia musi byc podobna , chyba nie latwo bedzie znalezc dzialke na taki dom.

Tarasy drewniane sa superowe ( jak mowi moj syn) , ale straaasznie drogie ( oczywiscie mowie o odpowiednim drewnie na taras ).

Zochna pieeekne jest to Bali pieeekne, o matko jak mi sie chce wakacji :p

a zobaczcie ten projekt osiedla

http://www.budowle.pl/wasza_galeria/zdjecia/CasitasGeo.jpg

a rekordowo najmniejszy dom to:

XIX-wieczny domek rybaka w The Quay w Walii (Wielka Brytania) składa się z dwóch maleńkich pokoi i klatki schodowej. Ma tylko 182 cm szerokości od frontu, 309 cm wysokości i 254 cm głębokości :p

Agnieszka1 ten projekt osiedla jeszcze nie jest taki tragiczny (pomijajac fatalny wyglad domkow)!

Przynajmniej kazdy domek jest wolnostojacy... :p :wink:

Polacz to w szeregowce i wcale nie odbiegaloby stylem od wielu angielskich... no nie osiedli, ale moze ulic... stary kawal o Angliku, ktory we mgle wrocil do domu, wszedl do lozka i dopiero rano zorientowal sie, ze do cudzego... :lol:

http://www.firststudy.ch/schools/images_gross/Wimbledon-Street.jpg

Agnieszka1

drewniany dom - nieeeeeeeeeeeeee

dom planuję z silki, ewentualnie z keramzotytobetonu :p .Tak jak pierwszy, sprzedany / 1.dom był raczej klasyczny, o wiele za duży - 216m plus 40m zadaszonego tarasu - bez sensu dla nas, skoro starsza idzie już za rok do szkoły w niemczech - nie przypuszczałam, że tak szybko sie odważy/

Ale taras drewniany i wogóle dużo drewna, kamienia i stali.

Działkę już mam dość dawno - idealna na całkowite przeszklenie elewacji południowej, bo z widokiem na łąki i las i tak też będzie. Projekt mam od pół roku, ale trzeba go dopracować - jest gotowy tak na 70%.

Szybkiej przeprowadzki do Tercji życzę i ucieczki z zasmrodznego i hałaśliwego centrum Szczecina:D

Mi

Chcę tak jak tutaj, identycznie - dużo ciepłego drewna, ale w nowoczesnej formie , prostota i kolory ziemi oraz dobre wzornictwo:

http://www.bang-olufsen.com/web2/systems/i_tv/beovision5/beovision5-intro.jpg

i tak jak na tej fotografii - tylko przesuwne drzwi, poziome boazerie i ceramika na ogrzewanej podłodze :D /system legallet - to parterówka/

mimi

Agnieszka1

drewniany dom - nieeeeeeeeeeeeee

dom planuję z silki, ewentualnie z keramzotytobetonu :p .Tak jak pierwszy, sprzedany / 1.dom był raczej klasyczny, o wiele za duży - 216m plus 40m zadaszonego tarasu - bez sensu dla nas, skoro starsza idzie już za rok do szkoły w niemczech - nie przypuszczałam, że tak szybko sie odważy/

Ale taras drewniany i wogóle dużo drewna, kamienia i stali.

Działkę już mam dość dawno - idealna na całkowite przeszklenie elewacji południowej, bo z widokiem na łąki i las i tak też będzie. Projekt mam od pół roku, ale trzeba go dopracować - jest gotowy tak na 70%.

Szybkiej przeprowadzki do Tercji życzę i ucieczki z zasmrodznego i hałaśliwego centrum Szczecina:D

Mi

Silka a keramzytobeton to roznica, dwa calkiem inne materialy - silka ciezka i zimna, keramzytobeton leciutki i cieply :roll:

Ja tez bede miala widoki z salonu na lasy i laki, ale nie chcialam calkowitego przeszklenia ze wzgledu na bezpieczenstwo - malo bezpiecznie bym sie czula. Taras drewniany - ooo taaak , piekne sa.

Do tercji planujemy sie wprowadzic na wakacje - poczatek wakacji :p

A centrum Szczecina dzis strasznie zamglony :lol:

Co do ostatniego zdjecia , ktore zalaczylas - mile i cieple, ale to ze cieple to wydaje mi sie ze zasluga swiatla a nie "zywego" drewna i kolorow ziemi. W dzien bez tego zoltopomaranczowego sztucznego swiatla, wydaje mi sie ze pomieszczenie to bedzie juz bardzie zimne - szara podloga, czarne elementy scienne, czarne motywy ozdobne. Prostoty zbytnio ja osobiscie tu nie widze, jakies udziwacznione motywy kolo telewizora - nie ma w nich prostoty a i nijak nie pasuja mi do prostego drewnianego stolika i krzesel. NIe za bardzo podobaja mi sie tu nowoczesne elemnety w polaczeniu z zywym drewnem. To tak jakby najnowoczesniejszy zestaw kina domowego wstawic do goralskiej starej drewnianej chaty. Pasuje powiem szczerze jak kwiatek do kozucha. Wyrazam jednak tylko swoja opinie.

Zycze Mimi aby 30% projektu poszlo jak z platka zebys mogla sie szybko przeprowadzic do domu z widokiem na laki , pola i lasy. I zycze spokojnego uczestnictwa w forum :wink: pa

Agnieszka1

Silka a keramzytobeton to roznica, dwa calkiem inne materialy - silka ciezka i zimna, keramzytobeton leciutki i cieply

silka zimna??? :o

czarne elementy scienne, czarne motywy ozdobne

jakies udziwacznione motywy kolo telewizora - nie ma w nich prostoty a i nijak nie pasuja mi do prostego drewnianego stolika i krzesel

te 'motywy' to kolumny głośnikowe jednaj z najbardziej ekskluzywnych firm Bang&Olufsen - tylko inspiracja, bo ceny tegoż cuda przyprawiają o zawrót głowy :p

wydaje mi sie ze pomieszczenie to bedzie juz bardzie zimne - szara podloga, czarne elementy scienne, czarne motywy ozdobne

szare lub czarne podlogi - zdecydowanie nie dla mnie - chodzi o stylistykę , nie konkretne odwzorowanie każdego detalu :p

A podłogi wybrane od dawna - barwy brązu, zardzewiałej stali - Metallica:

http://www.landliving.com/articles/0000000456.aspx

Natomiast na tak:

drewno, poziome boazerie, oryginalna , bardzo nowoczesna stylistyka, ceramika na podłodze i duuuuuuuże przeszklenie w salonie :p