ewak39 29.12.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Nie wiem... nigdy nie bylam, ale zawsze chcialam w takie klimaty na wakacje Strzelam - Bali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 29.12.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Bingo Ewa W nagrode pojedziesz - cos mi tak mowi - pakuj walizki To Jimbaran na Bali, blisko do najpopopularnieszych rejonów wakacyjnych Bali- czyli Kuta Beach. A ja tam Londyn - jest snieg ? W 3miescie sypnelo dzisiaj pieknie - jak w gorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 29.12.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Hurra! Ide sie pakowac! Moze zagram w Eurolotka, kumulacja chyba 50 milionow Euro... Jak trafie, zapraszam! U nas wszedzie trabia, ze taki kataklizm, zasypalo, spadlo do -10 stopni Drogi nieprzejezdne, ludzie nie ida do pracy, pozamykali autostrady na poludnie od Londynu... A tu u mnie na wsi - wiosennie! Tylko chlodnawo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 29.12.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 trzymam kciuki za wygrana i tez sie pakuje- just in case .. Tak naprawde - to wyspa jest tania, nawet bardzo tania .. najwiekszy wydatek to przelot , niestety . Nawet w promocjach nie jest tani bo nikt bezposrednio z Europe nie lata Pamietam , - 5 i 5 cm sniegu - to byl kataklizm:) Tylko Polacy do pracy zasuwali Pozdrawiam z polskiej wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahahadid 30.12.2005 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Luc Skywalker Zdjecie odrobine ciemne , za to wykonane moim obiektywem . W tych duzych domach mieszkaja ludzie , to tak dla jasnosci . http://img320.imageshack.us/img320/3083/buty0209fe.jpg straszne to jest budynek na pierwszym planie zrujnowany Następny za nim niewiele lepszy - zero naturalnego światła . To prawda, że wieżowce w takim wydaniu to budynki odhumanizowane. Nigdy mnie nie ciągnęło do miast z betonu, ale to już jest po prostu tragiczne . Współczuję Luc, skoro tak musisz mieszkać Tutaj, choćby najlepszy projketant stanął na rzęsach, by zrobić ciepłe i ciekawe wnętrza, nie podoła - to zawsze bedą nory Miejski hałas, smród spalin, do tego brak słońca...brrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość plaza123 30.12.2005 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Luc Skywalker Zdjecie odrobine ciemne , za to wykonane moim obiektywem . W tych duzych domach mieszkaja ludzie , to tak dla jasnosci . http://img320.imageshack.us/img320/3083/buty0209fe.jpg straszne to jest budynek na pierwszym planie zrujnowany Następny za nim niewiele lepszy - zero naturalnego światła . To prawda, że wieżowce w takim wydaniu to budynki odhumanizowane. Nigdy mnie nie ciągnęło do miast z betonu, ale to już jest po prostu tragiczne . Współczuję Luc, skoro tak musisz mieszkać Tutaj, choćby najlepszy projketant stanął na rzęsach, by zrobić ciepłe i ciekawe wnętrza, nie podoła - to zawsze bedą nory Miejski hałas, smród spalin, do tego brak słońca...brrrrrrr Znam to miejsce. Po to sa "sweatshops". Przeniesli wiekszosc do europy wschodniej i ameryki poludniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wareczka 30.12.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 a w jakim kraju są takie obrzydliwe miejsca, co luc fotki pokazał.... wygląda jak makiety ruin do godzilli... (luc prosił innych o podpisywanie zdjęć, ale sam nie podpisuje) a swoją droga widze piękne zdjęcia POLSKI... jak zawsze do znudzenia będe powtarzał, POlska jest piękna, a POlki najpiękniejsze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahahadid 30.12.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 W Gorzowie jest 7 parków, wszytskie sa bardzo ładne..ale przeprowadzam się i tak, bo nie przepadam za miejskim smrodem piękne zdjęcia i dom bardzo, bardzo podobny do mojego nowego ...mam nadzieję szybko identyko taras: http://www.view.captureweb.co.uk/imagedetail.php4?Image=36276&PHPSESSID=80dfd4e33fa76bf154ee7cafd21f1af9 i troszkę podobnie do tych fotek : http://www.view.captureweb.co.uk/imindex.php4?cat=basic&whatsnew=333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 30.12.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Zaha to chcesz drewniany dom? podobaja mi sie drewniaki ale kurcze te pajaki i robale bryyyy Taki nowoczesny dom nie bedzie mozna postawic gdzie sie chce, architektura otoczenia musi byc podobna , chyba nie latwo bedzie znalezc dzialke na taki dom. Tarasy drewniane sa superowe ( jak mowi moj syn) , ale straaasznie drogie ( oczywiscie mowie o odpowiednim drewnie na taras ). Zochna pieeekne jest to Bali pieeekne, o matko jak mi sie chce wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 30.12.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 a zobaczcie ten projekt osiedla http://www.budowle.pl/wasza_galeria/zdjecia/CasitasGeo.jpg a rekordowo najmniejszy dom to: XIX-wieczny domek rybaka w The Quay w Walii (Wielka Brytania) składa się z dwóch maleńkich pokoi i klatki schodowej. Ma tylko 182 cm szerokości od frontu, 309 cm wysokości i 254 cm głębokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 30.12.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Agnieszka1 ten projekt osiedla jeszcze nie jest taki tragiczny (pomijajac fatalny wyglad domkow)! Przynajmniej kazdy domek jest wolnostojacy... Polacz to w szeregowce i wcale nie odbiegaloby stylem od wielu angielskich... no nie osiedli, ale moze ulic... stary kawal o Angliku, ktory we mgle wrocil do domu, wszedl do lozka i dopiero rano zorientowal sie, ze do cudzego... http://www.firststudy.ch/schools/images_gross/Wimbledon-Street.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 30.12.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 W Gorzowie jest 7 parków, wszytskie sa bardzo ładne..ale przeprowadzam się i tak, bo nie przepadam za miejskim smrodem Nic dodac , nic ujac : http://img512.imageshack.us/img512/3531/buty3735uu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yucatan 02.01.2006 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Agnieszka1 drewniany dom - nieeeeeeeeeeeeee dom planuję z silki, ewentualnie z keramzotytobetonu .Tak jak pierwszy, sprzedany / 1.dom był raczej klasyczny, o wiele za duży - 216m plus 40m zadaszonego tarasu - bez sensu dla nas, skoro starsza idzie już za rok do szkoły w niemczech - nie przypuszczałam, że tak szybko sie odważy/ Ale taras drewniany i wogóle dużo drewna, kamienia i stali. Działkę już mam dość dawno - idealna na całkowite przeszklenie elewacji południowej, bo z widokiem na łąki i las i tak też będzie. Projekt mam od pół roku, ale trzeba go dopracować - jest gotowy tak na 70%. Szybkiej przeprowadzki do Tercji życzę i ucieczki z zasmrodznego i hałaśliwego centrum Szczecina:D Mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yucatan 02.01.2006 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Chcę tak jak tutaj, identycznie - dużo ciepłego drewna, ale w nowoczesnej formie , prostota i kolory ziemi oraz dobre wzornictwo: http://www.bang-olufsen.com/web2/systems/i_tv/beovision5/beovision5-intro.jpg i tak jak na tej fotografii - tylko przesuwne drzwi, poziome boazerie i ceramika na ogrzewanej podłodze /system legallet - to parterówka/ mimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 02.01.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Agnieszka1 drewniany dom - nieeeeeeeeeeeeee dom planuję z silki, ewentualnie z keramzotytobetonu .Tak jak pierwszy, sprzedany / 1.dom był raczej klasyczny, o wiele za duży - 216m plus 40m zadaszonego tarasu - bez sensu dla nas, skoro starsza idzie już za rok do szkoły w niemczech - nie przypuszczałam, że tak szybko sie odważy/ Ale taras drewniany i wogóle dużo drewna, kamienia i stali. Działkę już mam dość dawno - idealna na całkowite przeszklenie elewacji południowej, bo z widokiem na łąki i las i tak też będzie. Projekt mam od pół roku, ale trzeba go dopracować - jest gotowy tak na 70%. Szybkiej przeprowadzki do Tercji życzę i ucieczki z zasmrodznego i hałaśliwego centrum Szczecina:D Mi Silka a keramzytobeton to roznica, dwa calkiem inne materialy - silka ciezka i zimna, keramzytobeton leciutki i cieply Ja tez bede miala widoki z salonu na lasy i laki, ale nie chcialam calkowitego przeszklenia ze wzgledu na bezpieczenstwo - malo bezpiecznie bym sie czula. Taras drewniany - ooo taaak , piekne sa. Do tercji planujemy sie wprowadzic na wakacje - poczatek wakacji A centrum Szczecina dzis strasznie zamglony Co do ostatniego zdjecia , ktore zalaczylas - mile i cieple, ale to ze cieple to wydaje mi sie ze zasluga swiatla a nie "zywego" drewna i kolorow ziemi. W dzien bez tego zoltopomaranczowego sztucznego swiatla, wydaje mi sie ze pomieszczenie to bedzie juz bardzie zimne - szara podloga, czarne elementy scienne, czarne motywy ozdobne. Prostoty zbytnio ja osobiscie tu nie widze, jakies udziwacznione motywy kolo telewizora - nie ma w nich prostoty a i nijak nie pasuja mi do prostego drewnianego stolika i krzesel. NIe za bardzo podobaja mi sie tu nowoczesne elemnety w polaczeniu z zywym drewnem. To tak jakby najnowoczesniejszy zestaw kina domowego wstawic do goralskiej starej drewnianej chaty. Pasuje powiem szczerze jak kwiatek do kozucha. Wyrazam jednak tylko swoja opinie. Zycze Mimi aby 30% projektu poszlo jak z platka zebys mogla sie szybko przeprowadzic do domu z widokiem na laki , pola i lasy. I zycze spokojnego uczestnictwa w forum pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość paradyz 03.01.2006 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 I ja tego samego mimi zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janvier 03.01.2006 01:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Agnieszka1 Silka a keramzytobeton to roznica, dwa calkiem inne materialy - silka ciezka i zimna, keramzytobeton leciutki i cieply silka zimna??? czarne elementy scienne, czarne motywy ozdobne jakies udziwacznione motywy kolo telewizora - nie ma w nich prostoty a i nijak nie pasuja mi do prostego drewnianego stolika i krzesel te 'motywy' to kolumny głośnikowe jednaj z najbardziej ekskluzywnych firm Bang&Olufsen - tylko inspiracja, bo ceny tegoż cuda przyprawiają o zawrót głowy wydaje mi sie ze pomieszczenie to bedzie juz bardzie zimne - szara podloga, czarne elementy scienne, czarne motywy ozdobne szare lub czarne podlogi - zdecydowanie nie dla mnie - chodzi o stylistykę , nie konkretne odwzorowanie każdego detalu A podłogi wybrane od dawna - barwy brązu, zardzewiałej stali - Metallica: http://www.landliving.com/articles/0000000456.aspx Natomiast na tak: drewno, poziome boazerie, oryginalna , bardzo nowoczesna stylistyka, ceramika na podłodze i duuuuuuuże przeszklenie w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość paradyz 03.01.2006 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janvier 03.01.2006 02:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 naturalne kolory to wg mnie raczej coś takiego:delikatne beże, krem, szarości, biel, brąz, ochra, oliwka itp.:np. http://www.delconca.com/Images/Ambientazioni/AMB_KY11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janvier 03.01.2006 02:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 i ciepłe drewno : http://www.delconca.com/Images/Ambientazioni/AMB_KY10.jpg niekoniecznie w łazienkce- to też tylko przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts