Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wanna retro - modele, inspiracje, realizacje, baterie

pimienta

Recommended Posts

Witam, czy ktoś z Was ma może taką wannę? Chodzi o wannę wolnostojącą, taką na lwich nóżkach, jakich pełno w brytyjskich pismach wnętrzarskich. Co o niej sądzicie? Tu przykładowo na allegro:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77412430

Ostatnio pojawiły się w ofertach kilku firm. Ciekawa jestem, czy ktoś z Was już ją używa?

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, czy ktoś z Was ma może taką wannę? Chodzi o wannę wolnostojącą, taką na lwich nóżkach, jakich pełno w brytyjskich pismach wnętrzarskich. Co o niej sądzicie? Tu przykładowo na allegro:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77412430

Ostatnio pojawiły się w ofertach kilku firm. Ciekawa jestem, czy ktoś z Was już ją używa?

Ale kosmiczna cena :wink: , a wanna ciekawa, myślę, że do "odpowiednio" urządzonej łazienki będzie fajnie wyglądać, tylko, no właśnie, nie wiadomo, jak z jakością, np z czego wykonane są takie nóżki? :roll:

Ta konkretna wanna z Allegro może rzeczywiście nie jest najwyższej jakości, ale pokazałam ją jako przykład, bo akurat ten link miałam pod ręką. Ja widzę ją w dość oszczędnie urządzonej łazience, raczej nowoczesnej w stylu, gdzie będzie głównym elementem dekoracyjnym i użytkowym. I to właśnie mnie interesuje, czy ktoś ma coś podobnego i jak się to sprawdza. Pozdrawiam

• 1 year później...

• 2 weeks później...

Po pierwsze przepraszam za wariacje z moim postem (poczta szalała,nie ukazywała sie informacja wysłano).

Podziękowania.

Wanna w Waszej łazience pięknie się prezentuje.

A co do dlugości, wczoraj do 170 cm wanny przymierzył się Jarek (mąż 185 cm). Próba wypadła średnio. Pozycja siedząca z podkurczonymi nogami, tak jakby siedzial w dziecinnej wannie. Ale może my jesteśmy generalnie zbyt duzi :wink:

Czy lwie łapy są w wiekszej wersji. Łazienkę przygotowaliśmy już pod tę wannę.

Ta, którą wczoraj oglądaliśmy ma bardzo zakręcony do góry szczyt. Co robić?

Powtarzam,mam 193cm i mieszczę się w wannie 170cm bez problemów.

Mieścimy się nawet we dwoje.

Myślę,że problem polega raczej na szerokości.

Mnie trochę jest wąsko w ramionach.

Wanny takiej nie mocuje się do podłoża.Stoi na czterech regulowanych nogach zakończonych okrągłymi stopkami.Lwie łapki to tylko maskownice.

Jest bardzo stabilna.