jarkotowa 05.04.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Koleżanka ma tego typu wanne Villeroya i byla niestabila. Stolarz musial im dorobić na dole jakąś specjalną ramę, która spowodowala, że wanna przestala się przechylać. I wygląda to dobrze. A baterię ma zamocowaną, tak jak Pattaya, w specjalnie do tego postawionym murku, przy dlugim boku wanny. A murek jest postawiony pod ścianą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 30.12.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Wyciągam wątek z zaświatów, bardzo interesują mnie wanny retro - wolnostojące. Jakie firmy polecacie, a jakich nie? Czy jest duży wybór baterii do tego typu wanien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 01.01.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Wyciągam wątek z zaświatów, bardzo interesują mnie wanny retro - wolnostojące. Jakie firmy polecacie, a jakich nie? Czy jest duży wybór baterii do tego typu wanien? --------------------- ja mam wanne wolnostojaca zakupiona u polskiego producenta http://www.anfra.cil.pl/ , dodatkowo kupilam 'noge' na baterie nawannowa, takze akrylowa. http://img11.imageshack.us/img11/457/139me.th.jpg http://img36.imageshack.us/img36/4260/086mo.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 01.01.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Iwa, dziękuję za informacje; czy możesz jeszcze napisać, jak sprawuje się wanna, jak jest duża, czy jest wygodna z użytkowaniu w porównaniu z zabudowaną? Na stronie producenta podano:" nie wymaga rurki przelewowej, która wmontowana jest między komory" - o co z tym chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 01.01.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Anja, wanna ma dlugosc 180 lub 170cm, szerokosc 77cm. Producent jest takze eksporterem tych wanien, daje 3 lata gwarancji i posiada atest. Nie ma klopotu z dowozem przeme kurierska.Nie wymaga rury przelewowej tzn. ze gdy wlejesz do wanny za duzo wody to nadmiar odplynie przez rure znajdujaca sie miedzy komorami/sciankami wanny, bezposrednio do kanalizacji. Czesto taka rure widac idaca po wierzchu wanny.Wanna jest piekna, a to, ze nie jest zabudowana dodaje jej lekosci i zwieksza optymalnie lazienke. No i klimatu dodaje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 01.01.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Wygląda naprawdę pięknie:) Na jakim poziomie mają ceny, czy możesz napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 01.01.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Ja kupowalam wanne, noge pod baterie nawannowa oraz zlewozmywak krzemowy z domieszka brokatu i dostalam upust. Wanna kosztuje, jak dobrze pamietam, 1400,00 lub 1500,00 pln. Kurier 150,00pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 01.01.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Iwa, dziękuję za błyskawiczne odpowiedzi:) ooo to bardzo dobre ceny:)Ja oglądałam wanny w cenach pomiędzy 2.000 a 5.000 zł. A czy zechcesz podzielić się zdjęciami swojej łazienki w całej okazałości, w świetle dziennym? Byłoby miło zobaczyć to retro cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 02.01.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Iwa, dziękuję za błyskawiczne odpowiedzi:) ooo to bardzo dobre ceny:) Ja oglądałam wanny w cenach pomiędzy 2.000 a 5.000 zł. A czy zechcesz podzielić się zdjęciami swojej łazienki w całej okazałości, w świetle dziennym? Byłoby miło zobaczyć to retro cudo. ------------------------ Ja ogladalam po 8.000,00 i sie za glowe zlapalam, bo jak sie w takiej kapac?! To mnie zainspirowalo do poszukiwan w sieci:) http://img34.imageshack.us/img34/107/053id.th.jpg http://img194.imageshack.us/img194/8404/054uuw.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 02.01.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 o Jezus. O Jezus. Ale Ty masz piękną łazienkę, Iwa!!! Stylowa, z klasą, charakterem, doprawiona nutką retro - marzenie! Gdzieś Ty się z nią do tej pory chowała??? Masz swój dziennik budowy albo galerię? Bardzo bym chciała zobaczyć resztę Twojego domu:) Ja też oglądałam niektóre wanny w cenach powyżej 10.000 zł, ale nawet o nich nie wspominam, bo nie budujemy domu za milion:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 02.01.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 o Jezus. O Jezus. Ale Ty masz piękną łazienkę, Iwa!!! Stylowa, z klasą, charakterem, doprawiona nutką retro - marzenie! Gdzieś Ty się z nią do tej pory chowała??? Masz swój dziennik budowy albo galerię? Bardzo bym chciała zobaczyć resztę Twojego domu:) Ja też oglądałam niektóre wanny w cenach powyżej 10.000 zł, ale nawet o nich nie wspominam, bo nie budujemy domu za milion:) ----------------------- nie, nie prowadze zadnego dziennika budowy. Czasem tu i tam wstawie jakies zdjecie:) A Ty prowadzisz dziennik? ----------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 02.01.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Iwaaaaaaaaaaa Twoja łazienka jest supcio!chyba to płytki Loft..........? też będę je kłaść ale w połączeniu z beżem raczejTez buduję dom z tej samej pracowni co Ty, a co masz za tymi tajemnymi drzwiami w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 02.01.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Iwaaaaaaaaaaa Twoja łazienka jest supcio! chyba to płytki Loft..........? też będę je kłaść ale w połączeniu z beżem raczej Tez buduję dom z tej samej pracowni co Ty, a co masz za tymi tajemnymi drzwiami w łazience? --------------------------- za tajemniczymi drzwiamy z waska szyba znajduje sie pralnia, tj. pralka i kosze do sortowania brudnej bielizny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 03.01.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 ----------------------- nie, nie prowadze zadnego dziennika budowy. Czasem tu i tam wstawie jakies zdjecie:) A Ty prowadzisz dziennik? Iwa, nie mam dziennika, ponieważ my zaczynamy budowę dopiero na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 03.01.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 pozostaje mi wiec, zyczyc powodzenia w budowaniu:) My zaczelismy budowe w lipcu 2008, a w listopadzie 2009 wprowadzilismy sie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 03.01.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 o rany, to tempo ekspresowe:)Ale jak widać, u Was efekty są naprawdę piękne:) Iwa, czy dotarła do Ciebie moja prywatna wiadomość dot. kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 03.01.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 O, cos mam w skrzynce! Nie mam nawyku, przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 08.01.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Iwa, Szukam i szukam baterii do wanny retro, ale z serii, które mi się podobają, żadna nie ma typowej wolnostojącej… Będę szukać i szukać uparcie, ale chcę dopytać o Twoje rozwiązanie z tą nogą akrylową: czy możesz napisać, jak u Ciebie sprawuje się ta noga do baterii, jak jest zamocowana (czy jakoś przykręcona do podłogi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 08.01.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Iwa, Szukam i szukam baterii do wanny retro, ale z serii, które mi się podobają, żadna nie ma typowej wolnostojącej… Będę szukać i szukać uparcie, ale chcę dopytać o Twoje rozwiązanie z tą nogą akrylową: czy możesz napisać, jak u Ciebie sprawuje się ta noga do baterii, jak jest zamocowana (czy jakoś przykręcona do podłogi)? ------------------- Sprawuje sie doskonale:) Wczoraj na allegro widzialam baterie wolnostojace od 1800,00 pln i mysle, iz warto zastanowic sie nad taka. Zobacz sobie , bo cena, choc wysoka, ale nie jest zla, lecz nie sprawdzalam jakich film, bo temat juz mnie nie dotyczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 08.01.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Na zdjeciu wyzej widac, ze noga jest przymocowana (bialy guzik) od srodka, natomiast u podstawy jest zasilikonowana. Musi byc do wezykow dostep w miare szybki. Od gory natomiast kazdy wg swoich potrzeb robi otwory na elementy baterii. Wszystko to robila moja ekipa hydrauliczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts