Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wanna retro - modele, inspiracje, realizacje, baterie

pimienta

Recommended Posts

Koleżanka ma tego typu wanne Villeroya i byla niestabila. Stolarz musial im dorobić na dole jakąś specjalną ramę, która spowodowala, że wanna przestala się przechylać. I wygląda to dobrze. A baterię ma zamocowaną, tak jak Pattaya, w specjalnie do tego postawionym murku, przy dlugim boku wanny. A murek jest postawiony pod ścianą .

• 2 years później...
  • Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wyciągam wątek z zaświatów, bardzo interesują mnie wanny retro - wolnostojące.

Jakie firmy polecacie, a jakich nie?

Czy jest duży wybór baterii do tego typu wanien?

---------------------

ja mam wanne wolnostojaca zakupiona u polskiego producenta http://www.anfra.cil.pl/ , dodatkowo kupilam 'noge' na baterie nawannowa, takze akrylowa.

http://img11.imageshack.us/img11/457/139me.th.jpg

http://img36.imageshack.us/img36/4260/086mo.th.jpg

Anja, wanna ma dlugosc 180 lub 170cm, szerokosc 77cm. Producent jest takze eksporterem tych wanien, daje 3 lata gwarancji i posiada atest. Nie ma klopotu z dowozem przeme kurierska.

Nie wymaga rury przelewowej tzn. ze gdy wlejesz do wanny za duzo wody to nadmiar odplynie przez rure znajdujaca sie miedzy komorami/sciankami wanny, bezposrednio do kanalizacji. Czesto taka rure widac idaca po wierzchu wanny.

Wanna jest piekna, a to, ze nie jest zabudowana dodaje jej lekosci i zwieksza optymalnie lazienke. No i klimatu dodaje:)

Iwa,

dziękuję za błyskawiczne odpowiedzi:)

ooo to bardzo dobre ceny:)

Ja oglądałam wanny w cenach pomiędzy 2.000 a 5.000 zł.

A czy zechcesz podzielić się zdjęciami swojej łazienki w całej okazałości, w świetle dziennym?

Byłoby miło zobaczyć to retro cudo.

------------------------

Ja ogladalam po 8.000,00 i sie za glowe zlapalam, bo jak sie w takiej kapac?!;)

To mnie zainspirowalo do poszukiwan w sieci:)

http://img34.imageshack.us/img34/107/053id.th.jpg

http://img194.imageshack.us/img194/8404/054uuw.th.jpg

o Jezus. O Jezus.

Ale Ty masz piękną łazienkę, Iwa!!!

Stylowa, z klasą, charakterem, doprawiona nutką retro - marzenie!

Gdzieś Ty się z nią do tej pory chowała???

Masz swój dziennik budowy albo galerię?

Bardzo bym chciała zobaczyć resztę Twojego domu:)

Ja też oglądałam niektóre wanny w cenach powyżej 10.000 zł, ale nawet o nich nie wspominam, bo nie budujemy domu za milion:)

o Jezus. O Jezus.

Ale Ty masz piękną łazienkę, Iwa!!!

Stylowa, z klasą, charakterem, doprawiona nutką retro - marzenie!

Gdzieś Ty się z nią do tej pory chowała???

Masz swój dziennik budowy albo galerię?

Bardzo bym chciała zobaczyć resztę Twojego domu:)

Ja też oglądałam niektóre wanny w cenach powyżej 10.000 zł, ale nawet o nich nie wspominam, bo nie budujemy domu za milion:)

-----------------------

nie, nie prowadze zadnego dziennika budowy. Czasem tu i tam wstawie jakies zdjecie:) A Ty prowadzisz dziennik?

-----------------------

Iwaaaaaaaaaaa

Twoja łazienka jest supcio!

chyba to płytki Loft..........? też będę je kłaść ale w połączeniu z beżem raczej

Tez buduję dom z tej samej pracowni co Ty, a co masz za tymi tajemnymi drzwiami w łazience?

---------------------------

za tajemniczymi drzwiamy z waska szyba znajduje sie pralnia, tj. pralka i kosze do sortowania brudnej bielizny:)

Iwa,

Szukam i szukam baterii do wanny retro, ale z serii, które mi się podobają, żadna nie ma typowej wolnostojącej…

Będę szukać i szukać uparcie, ale chcę dopytać o Twoje rozwiązanie z tą nogą akrylową:

czy możesz napisać, jak u Ciebie sprawuje się ta noga do baterii, jak jest zamocowana (czy jakoś przykręcona do podłogi)?

Iwa,

Szukam i szukam baterii do wanny retro, ale z serii, które mi się podobają, żadna nie ma typowej wolnostojącej…

Będę szukać i szukać uparcie, ale chcę dopytać o Twoje rozwiązanie z tą nogą akrylową:

czy możesz napisać, jak u Ciebie sprawuje się ta noga do baterii, jak jest zamocowana (czy jakoś przykręcona do podłogi)?

-------------------

Sprawuje sie doskonale:)

Wczoraj na allegro widzialam baterie wolnostojace od 1800,00 pln i mysle, iz warto zastanowic sie nad taka. Zobacz sobie , bo cena, choc wysoka, ale nie jest zla, lecz nie sprawdzalam jakich film, bo temat juz mnie nie dotyczy:)