Paulka 02.10.2006 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 W temacie mam niewiele do powiedzenia: byłam dwa razy dopytać o moje pozwolenie. Za pierwszym razem nie dowiedzialam sie nic, poprosiłam pana o zrobienie tego jak najszybciej. Tydzień później pan powiedział , że WŁASNIE MIAŁ ZAMIAR zabrać sie za moje pozwolenie ...asz....szkoda gadac i się denerwować Kazał czekać na telefon. No to czekam. Jak się nie doczekam do końca tygodnia to znowu pójde. Chyba niebawem zacznie uciekac na mój widok ale ale: W piątek ZDAŁAM EGZAMIN NA PRAWO JAZDY!!!!!!!!!!!!!!!!! I cała jestem z siebie dumna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 05.10.2006 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Nic Nic NIC DLACZEGO, DO CHOLERY NIE DZWONIĄ Z TEGO URZĘDU??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ja chce już miec to pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.10.2006 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Jak dziś nie zadzwoną, to w poniedziałek tam pójdę i tak ich opier...dżizus... nie wiem co im zrobię Nie cierpię urzędasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.10.2006 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Doczekałam się..... Zadzwonili.Powiedzieli, że brakuje mi decyzji środowiskowej dla wybudowania kawałka wodociągu. Czyli pobudowałam w tym roku. Nic mi sie nie chce.Płakać tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 11.10.2006 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Musze trochę na biezaco poopisywać naszą sytuację, bo się w końcu pogubię. Sytuacja wygląda tak. Byłam w starostwie, gdzie powiedziano mi o dwóch problemach: 1. Problem z wodociągami - w projekcie wklejone mam projekt przyłacza wody i tego nieszczęsnego rozbudowania sieci itd. Brakuje jednak decyzji środowiskowej(podziękowania dla architekta ). Wyjścia mam dwa: - zrezygnować z projektów wody i zmienić te instalacje z "projektowanych" na "proponowane". Wtedy dostanę decyzję. Projekt wody musiałabym złożyć z kolei po uzyskaniu decyzji środowiskowej - w "odrębnym postępowaniu" jak mi ładnie powiedziano - pożegnać się z budowaniem w tym roku, Przyjąć decyzję odmowna o pozwoleniu na budowę, skompletować dokumenty i puścić wszystko jeszcze raz ale ale...to nie koniec! Jest pobwiem problem nr 2 2. Problem z uzgodnieniem lokalizacji budynku z ENION-em w związku z przebiegającą przez działke sieć średniego napięcia (kolejne podziękowania dla architekta ) - byłam w enionie. Pan na dziś miał mi dać odpowiedź, czy uzgodni mi ta lokalizację. Jesli nie, bedziemy musieli przesunąć budynek, co wiąże sie ze zmianą kilku papierów. W tym wypadku - budowa na wiosnę ERGO - konkluzja: - Jeśli w ENIONie mi uzgodnią lokalizację, to zmieniamy te papiery z wodą, dostajemy pozwolenie i zaczynamy JUŻ - Jesli nie uzgodnia...bawimy sie wpapierologię dalej i...byle do wiosny Za kilka godzin sie wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 11.10.2006 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Dzwoniłam Nic jeszcze nie wie "Jutro proszę pytać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 17.10.2006 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Uff... Papiery - poprawione na siódmą stronę - znów trafiły do Starostwa. Po raz kolejny kazano mi CZEKAĆ W ciągu kilku dni spodziewam się odpowiedzi. Nie. Spodziewam sie pozwolenia na budowę, do cholery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I wciąż tli się nadzieja, że fundamenty....i te pe ..... Będzie ok. Poprawiła sie pogoda, co wprawia mnie w optymizm. No to czekamy.... Postanowiłam też, że przez zimę dopieszczę projekt w sensie: Zaprojektuję sobie DOKŁADNIE I OSTATECZNIE kuchnię i łazienkę i drugą łazienkę. A resztę może też zaplanuję ... jak starczy mi zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 20.10.2006 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Pozwolenie mam obiecane na przyszły piątek Zdążymy? Musimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 22.10.2006 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 6 DDP (Dni Do Pozwolenia ) ***************************************** Jakoś nigdy nie lubialam jesieni. Kojarzyła mi się z deszczem, zimnem, chlupą, błotem brrr W tym roku jednak odnalazłam jej urok. Jendnak jesień potrafi być piękna. Odnalazłam to słynne "złoto" w niej : http://img242.imageshack.us/img242/9283/zdjciarne050jt9.jpg http://img155.imageshack.us/img155/1356/zdjciarne090lm2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 25.10.2006 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 2 DDP Dziś mnie wzięło na podsumowania finansowe. Oto nasze koszty budowlane przed stanem ZERO: - Działka (zakup+ koszty notarialne) - 30 850zł - Architek (projekt+inne papierologiczne sprawy) - 5000zł - Mapka 1:500 - 800zł - droga dojazdowa- 1500 zł - odwodnienie(część) - 1000zł - inne, mnniej lub bardziej drobne - 400 zł SUMA SUMARUM: 39 550 zł Weeeellll .... A jeszcze łopata wbita nie była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 27.10.2006 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 M-A-M P-O-Z-W-O-L-E-N-I-E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 28.10.2006 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 No i teraz dylemat Murarz chce zacząć fundamenty we wtorek, czyli przed uprawomocnieniem się. Ja mam wiele wątpliwości, sama nie wiem... Do jutra musimy podjąć decyzję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 14.11.2006 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Zaniedbałam dziennik osz Bosze, zaniedbałam paskudnie. No ale tak to już w życiu jest. Pewne rzeczy trzeba w życiu przejść. Po prostu i już. Mniejsza o to. W kwestii formalnej: 1. Pozwolenie uprawomocnione! 2. Dziennik budowy jest! 3. Kierownik budowy zadatkowany 4. Dokumenty do nadzoru budowlanego złożone i.... nie wiem co dalej 21. 11. 06 możemy zaczynać. dzis pogoda jest świetna, aż żal.... A ja nie wiem normalnie, czy zaczniemy czy nie. To sie nazywa improwizacja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 21.11.2006 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Murarz powiedział "śie zrobi" ........ Ale nie teraz, w przyszłym tygodniu Ale "Się zrobi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 26.11.2006 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Najnowsze doniesienia z placu boju: Moja działka...zaczyna przypominać plac budowy Podoba mnie sie to Panie I Panowie Mamy deski (z którymi pojawiał sie problem o którym napiszę innym razem. na razie za bardzo mnie wkurza samo myślenie na ten temat ) Mamy stemple Mamy garaż http://img145.imageshack.us/img145/3528/obraz199gu1.jpg Mamy wytyczony budynek Nie mamy zdjetego humusu, bo jak sie rozleje wprzyszłym tygodniu to, cholerka, nie zaczniemy Ale na pewno sie nie rozleje, prawda? I w srodę/czwartek będzie "Start" Grudzień Jajca normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.12.2006 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 ZACZĘŁO SIĘ W zasadzie od wczoraj. Juz wczoraj mialiśmy zarys pomieszczeć itd Dziś szalunki i kopara. Jutro beton. Żeby tylko pogoda wytzrymała! Dziś jest cudnie! Słońce jak w lecie i 12 stopni Jutro zrobię zdjęcia i opiszę wszystko dokładniej! ALE FAJNY PREZENT NA MIKOŁAJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 09.12.2006 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 tada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na razie wszystko idzie gładko: Materiał na czas. "Koparkowy" super. Murarze też. Pogoda dopisuje. Żyć nie umierać.... Nic więcej nie napiszę. Każdy kto zaczynał wie jakie to uczucie http://img490.imageshack.us/img490/4056/obraz668jq3.jpg http://img490.imageshack.us/img490/4378/obraz676ez7.jpg http://img182.imageshack.us/img182/5921/obraz681dz7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 20.02.2007 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 witam witam Długo mnie nie było wiem Wstyd mi okropnie, bo obiecywałam że nie zaniedbam dziennika, ale...jakos tak wyszło no. Budowa chwilowo wstrzymana, wszyscy czekają na oznaki PRAWDZIWEJ wisony... A poza tym, moje potwory chorowały -od listopada prawie bez przerwy: krtań, ospa, zapalenie oskrzeli, zapealenie płuc itd itp Teraz tez przeciebieni siedzą w domku Dostajemy już kota, ale cóż zrobic - siła wyższa Ale wracając do domu- oto co do tej pory udało sie zrobic. Kopiąc fundamentu ścigalismy sie z zimą. co prawda jak już przyszła to niewiele pokazała (kilka dni śniegu i mrozu), niemniej mogła nam uprzykrzyć życie. Na szczeście tak sie nie stało. Plan minimum na rok 2006 został wykonany Fundamenty zostały zalane i rozszalowane. potem Jacek ze znajomym rozporowadzili rury (odpływy) http://img182.imageshack.us/img182/5471/obraz099sj3.jpg http://img63.imageshack.us/img63/3578/obraz094kp5.jpg http://img63.imageshack.us/img63/240/obraz091uq6.jpg W tej chwili są zasypane żwirem, ale nie mam aktualnych zdjeć. wklęje niebawem wszystkie aktualne. generalnie można już "wejsc" do kuchni, salonu i łazienki...i wszystko wydaje sie takie maleńkie....! Moja 15 metrowa kuchnia! robie dwa kroki i już jestem poza kuchnią ok, wiem,wiem- ulegam złudzeniom. jak chyba każdy kto przeżył ten etap budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 20.02.2007 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Dzis mam też informacje szczególnie dla tych, ktzórzy zaczynają i gorączkowo przeglądają Dzienniki w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie: Czy uda sie wybudować dom za 100 tysiecy złotych. No wiec moi drodzo - oto prawda objawiona: NIE DA SIE Ja też byłam optymistką i liczyłam że wszyscy którzy tu straszą wysokimi kosztami sie mylą , ale niestety...prawda jest okrutna - to inwestycja wymagająca wielkiego wora pieniędzy!!! łatwo sie pisze na kartce: "Fundamenty wyjdą nas tyle i tyle. ściany tyle i tyle..." Tak sie nie da. Jest całe mnóstwo kosztów o których sie przed budową nei myśli. A skad te rozważania? A stąd, że w ramach samoudręczania podumowałam koszty, które wpiywaliśmy do zeszytu odpoczątku budowy. i oto co nam wyszło: DZIAŁKA I KOSZTY ZWIĄZANE Z JEJ ZAKUPEM: 30 812 DOMUMENTACJA, WSZELKIEGO RODZAJU PAPIEROLOGIA: 6 800 MATERIAŁ: 35 120 ROBOCIZNA: 4 660 Żeby była jasność - w tych 35 tys za materiał jest blisko 10 tys, które wydaliśmy na pustaki na ściany Generalnie na dzień dzisiejszy wydaliśmy: 79 392 złote pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 21.02.2007 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Lato mi sie marzy... Była tak a dyskusja kiedys w Psychologu, czy w trakcie budowy pozwolic sobie na wyjazd wakacyjny. Ja uważam że tak. słuchając opini ludzi jak to budowa wykańcza:finansowo, fizycznie i psychicznie, doszłam do wniosku,że trzeba oszczędzac nerwy I dlatego też załatwiliśmy sobie wczasy nad morzem w tym roku. No i juz nie moge sie doczekać!!!! byle do lipca Drewniany domek letniskowy, plaża słońce i my... Eh, lato mi sie marzy... Można sie popluskać w basenie http://img207.imageshack.us/img207/508/img0475gy7.jpg ...albo po prostu wygrzewac sie na słońcu http://img339.imageshack.us/img339/1564/img0490xu4.jpg Jakos sie tak nagle chyba cieplej zrobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts