Gość 09.02.2002 02:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2002 Witam serdecznie . Ja również buduję dom z czarnym dachem , okna planuję białe PVC , ściany miały być niebieskie lub szare.Ostatecznie będą chyba oliwkowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.02.2002 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2002 oliwkowe super. taki chłodny, elegancki wyglad i bardzo ...czysty. malo spotykany wiec oryginalny. chccialabym miec takie scisny w ktoryms z pokojow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 18.10.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 może się przydać z 2002r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 18.10.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Nie muszą być białe. Ja naprzykład białych okien nie lubię. Ładnie wyglądają także złoty dąb (patrz topowy dom Reziego). Myśl, że mahoń jako dość żywy kolor też będzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENE-ENES 18.10.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 mam czarny dach okna złoty dąb, brama garażowa w tym samym kolorze podbicia złoty dąb elewację będę robił w kolorze łososiowym (ciemny beż/łosoś) płot w kolorze teak'u pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Merka_23 25.10.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 a co myslicie o czarnym dachu, czarne kominy, białe okna, czarna brama garażowa i drzwi zew a elewacja bardzo ciemna wiśnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 25.10.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Ciemno szary dach (prawie czarny - bez połysku). Ciemno szare okna (prawie czarne). Kolor elewacji: biały, jasno szary i szary + elementy ozdobne w drewnie koloru szarego (prawie czarny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 25.10.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 mam czarny dach, okna złoty dąb (w plastiku) podbitka i krokwie bedą nieco jaśniejsze niz okna elewacja narazie jest biała (tylko zagruntowwana przed zima) ale docelowo kolor "piaskowy" http://www.marcin.pinnex.pl/public_html/thumbnails/DOM/b6.JPG ak bym dawał białe (koniecznie ze szprosami) okna to: podbitka i krokwie też na biało + jasna elewacja np. b.jasny ALE NIE JASKRAWY zółty, białe drzwi i brama - fajnie wyglada [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Han 25.10.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Skoro czarny dach to b. ciemne okna. Do tego elewacja kremowa. Zaznaczam, że ciemne okna PCV lubią się nagrzewać, w wyniku czego delikatnie "trzeszczą". Idealne byłyby więc ciemne okna ale drewniane. Ale to tylko moje zdanie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashca 26.10.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 U mnie jest czarny dach, okna złoty dąb, rynny w kolorze miedzianym, podbitka będzie w złotym dębie i elewacja piaskowa http://images11.fotosik.pl/87/bd2503e090f53760.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 26.10.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Ja mam czarny dach (Braas celtycka) i białe okna - elewacja będzie jasny krem.Ciemne okna pomniejszają wizualnie otwory okienne - jesli ktos ma je dość duże to nie ma problemu, ale przy małych oknach wygląda to niezbyt ładnie. Wybierając kolor dachu myślałem o elewacji - praktycznie każdy kolor pasuje - z oknami było podobnie - do białych można dopasowac prakwtycznie wszystki ekolory - w przyszłości, może po zmiani koloru elewacji będę miał poroblem z głowy. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek309 26.10.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 My wybraliśmy dachówkę czarną rzymską z Prodachu, a okna będziemy mięli na zew. złoty dąb z Oknovidu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 26.10.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 czarny dach -> okna dąb bagienny (ciemne) -> elewacja jaśniutka zieleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts