Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nieśmiałych decyzji Pauli i Jacka

anSi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 457
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Fajnie się czuta Wasz dziennik.

Ja też pamiętam radość, kiedy wreszcie kupiliśmy (budowę w stanie surowym). Wcześniej przed długie miesiące jeździliśmy w poszukiwaniu dzialki, z agencjami, bez agencji, w deszczu, w upale. Z dzieckiem, albo przechowując malucha u kogo się dało. Z natury jestem raczej typem kontemplującym, ale jak tylko zobaczyłem nieruchomość, wiedziałem, że TO JEST TO! I potem poszło jak z płatka, mam na myśli transkację.

I jedno Ci powiem, należy podczas budowy być odważnym i nie bać się postawić na swoim. Słuchac innych, ale decyzje podejmować świadomie, w możliwie największym zakresie:) Czyli po prostu należy się stać małym budowalnym omnibusem. Czego Ci życzę.

Pozdrawiam,

Pafnucy

Jakaś magiczna liczba ta "14"? Słuchaj ,a może tak w grę jaką hazardową?I obstawiaj "14"Może wygrana w wysokości wielokrotności jest Ci pisana!!!

A co do cen...one zawsze rosną na wiosnę!!Współmiernie do zainteresowania!Każdy z nas zapłacił za coś taniej, a za coś drożej....Ten typ już tak ma ! :wink:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
...najpiękniejsze na świecie

Nie... najpiękniejsze to są moje :wink: . No, powiedzmy, że pójdę na kompromis: wszystkie tak samo piękne, bo wszystkie przecież nasze.

Piękny domek. Skupiłam się na ukształtowaniu terenu u Ciebie, bo mi teraz nasz spadek na działce spać nie daje. Czy już myślałaś, jak zrobić takie ładne podsypania?

Oglądałem sobie własnie Wasz przyszły domek :D

Jest piękny :D

Tylko jak tak na niego patrze to wydaje mi sie że chyba za tani nie będzie

Ale może sie mylę??

A te Twoje dwa uśmiechnięte szczęścia są jeszcze lepsze :D

Rozważałam dwa projekty. pierwszy z nich to taka typowa "stodoła", bez żadnych upiększeń, bardzo prosty.

Ten byl drugi. różnica w powierzchni to 20 metrów tylko. Wbrew pozorom nie jest taki wielki i drogi jak się wydaje. Pan który to projektował starał sie by wyszło w miarę tanio.

Obliczaliśmy różnice cenową i wyniosła ona ok. 30 tysięcy. ponieważ połowa inwestycji to i tak kredyt, doszliśmy do wniosku, ze ...co tam te dwa lata więcej spłącania :wink:

Piękny domek. Skupiłam się na ukształtowaniu terenu u Ciebie, bo mi teraz nasz spadek na działce spać nie daje. Czy już myślałaś, jak zrobić takie ładne podsypania?

szczerze mówiąc...nasza działka jest prosta jak patelnia. Natomiast architekt (który buduje taki sam dom) dowoził sobie ziemię na działkę, zeby zrobic taką "górkę" i w ten sposób uwidocznić dom. POdpytam go jak to ma wyglądac z technicznego punktu widzenia.

A jak widzisz...każdy chce, czego nie ma :) Wy pozbylibyście sie tej nierówności a inni płaca, żeby cos takiego mieć :wink:

Paulka!

dawno cie jakos nie"widzialam"

dobrze ze wrocilas;)

:D domek stary faktycznie robi wrazenie malutkiego a w srodku calkiem calkiem

za to ten nowy...fiu fiu... :wink:

na pewno warto nawet znosic trudy przeprowadzki i mieszkania nie na "swoim"

pozdrawiam cieplutko

ps. cudny piesek ;) o dzieciach nie pisze bo to przeciez oczywiste ;)

ps2 . no i co? jednak sie nauczylas zdjecia wklejac?:> :wink: :D

dziękuje za wszystkie miłe słowa.

I jeszcze jedno musze wam wyjaśnic. nasza wersja domu będzie - delikatnie mówiąc - skromniejsza :wink:

Rezygnujemy z jednego balkonu, kamienia elewacyjnego (jak usłyszałam koszt, to mi szczęka nei chciała wrócić na miejsce :o :lol: ). Zastanawiamy sie tez, czy nie zrezygnować ze złotych klamek :wink:

Nie chciałabym byc później oskrżana, że z pięknego domu zrobiłam zwykłą chałupkę :lol:

Pozdrawiam wszystkich goraco!

Piesek śliczny :D

Poprzedni domek rzeczywiście z zewnątrz wygląda tak zwyczajnie, za to w środku....fiu fiu (jak to mówił wróbelek Elemelek :D - pamietacie jescze taką bajeczke???? To chyba leciał z wieki temu :D ). Już widzę te wnętrza w nowym domku :D Pisz i wklejaj :D - chętnie poczytam i pooglądam

Poprzedni domek rzeczywiście z zewnątrz wygląda tak zwyczajnie, za to w środku....fiu fiu (jak to mówił wróbelek Elemelek :D - pamietacie jescze taką bajeczke???? To chyba leciał z wieki temu :D ). Już widzę te wnętrza w nowym domku :D Pisz i wklejaj :D - chętnie poczytam i pooglądam

Wróbelka elemelka...oglądał mój syn wczoraj na jakims kanale z bajkami dla dzieci :D

Podoba mi się twój projekt. Oglądałam go już kiedyś. Układ wnętrz mi się podobał, dużo miejsca na przechowywanie, ale brakowało mi jednego pokoju :cry:

A kiedy zaczynacie budowę??

Wróbelka elemelka...oglądał mój syn wczoraj na jakims kanale z bajkami dla dzieci :D

Podoba mi się twój projekt. Oglądałam go już kiedyś. Układ wnętrz mi się podobał, dużo miejsca na przechowywanie, ale brakowało mi jednego pokoju :cry:

A kiedy zaczynacie budowę??

Fundamenty już stoją od jesieni a reszta jak tylko puszczą śniegi, zejdą lody.....Cholera czy ta zima musi tak długo trwać?????

Chyba czekając na zimę poszukam gdzie puszczają wróbelka Elemelka :p

Czy sąsiadka coś mówiła dlaczego nie chce użyczyć Wa przyłącza??? Ma po prostu taki kaprys czy też ma jakieś argumenty przemawiające za tą odmową??? Zacytuję za Miałczyńskim z filmu "Nic śmiesznego" :"Są tacy co wbijają nam szpilki........to nie ludzie.......to wilki" :D :D :D

Paulko dlaczego sąsiadka nie chce się zgodzić :roll: co wyście jej zrobili :-? :) :) mam nadzieję, że wszystko wyjaśni się i dalej będzie już z górki... :)

Nie mam pojecia, dlaczego kobieta nie chce się zgodzic. Ich dom jest prawie wykończony - tak na oko przynajmniej, ale jeszcze tam nie mieszkają. Nie znamy się, nie widzielismy się, nie rozmawialiśmy nawet telefonicznie. Po prostu dostała pismo z urzedu o naszych planach budowlanych i wyslała swoje, że na to, to ona sie nie zgadza.

Wiecie co? Ja nie rozumiem. Przecież oni, zaczynając budowę, tez musieli się gdzieś podłączyć!!!