Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nieśmiałych decyzji Pauli i Jacka

anSi

Recommended Posts

Ja tam specem od tynkow zadnym nie jestem, ale z tego co czytalam na forum to tyni zacierane od razu na gotowo w taki sposob, ze sa w miare gładkie (bez gor i dolin) a maja tylko delikatna fakturke piasku (cus ala baranek). Sa one ok 2-4 zł drozsze na m2 od zwyklych cementowo-wapiennych. Ale gdy sa dobrze zrobione to nie wymagaja nakladnia na nie glazi.

Jesli ktos - tak jak ja :wink: - chce uzyskac fakture na scianie i akurat takie super gladnie sciany mu sie nie podobaja to takie rozwiazanie jest idelane. W kazdym razie metoa istnieje, bo dostaje na nia wyceny od wykonawcow :wink:

• Odpowiedzi 457
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Paulko czy ten architekt od którego kupiliście ten projekt nie mógłby go zmienić go tak , żeby wszedł na Waszą działkę? Dużo Wam metrów brakuje żeby wszedł??

Jejku jaki Wy chcecie duży dom, że piszesz, że powinien mieć 10x25m ?????? :o :o :o :o :o

No i proszę mi się tu nie załamywać :D Projektów są tysiące :D

Nowy projekt jest nieporównywalny. cudów nie bedzie. jest prosty, skromny, mało reprezentacyjny. no ale...tak chciałam. za to wnętrza są wg mnie o wiele lepsze! i tej wersji sie trzymam :D

a w końcu mieszka sie w domu a nie przed nim, prawda?

A wyjezdżam sobie w dłuższe odwiedziny do siostry.... "deutschland deutschland uber ales" :D

oj nie chcę cię dobijać ale pisałam gdzieś na początku komentarzy że dom nie jest tani wręcz będzie drogi w budowie :(

ale mam nadzieje że nadrobicie i projekt dopasujecie do swoich możliwości :)

powodzenia

Teraz mam nadzieję Beti, że miałaś rację, bo to już nie mój projekt:)

Ten aktualny będzie zupełnie inny: prosta bryła, dwuspadowy dach, żadnych większych szaleństw. jedyną "fanaberią" jest jaskółka z balkonem, będaca jednocześniem zadaszeniem wejścia.

jak tylko architekt nam to narysuję, to wkleję.

Choć domyslam sie- niestety - zachywtów nie będzie :-?

Ale wcale sie tym nie martwie, bo przynajmniej jest szansa, że będziemy musieli wziąść mniejszy kredyt, że wykończymy dom na "tip top", że widmo długu w banki i dużej raty nie będzie nam spędzać snu z powiek.

Człowiek z każdym dniem jest mądrzejszy :D

Kto wie, co wymyślę jutro (może dojdę do wniosku, że u teściów mieszka sie całkiem dobrze i po co to zmieniać :lol: . Nie no...tak to chyba nie :wink: :D )

ale masz refleks :D ledwo napisałem a tu już odpowiedz :D

Czuwam :D

W domu czy w pracy???? Bo jak w pracy to nieładnie :D hihi

Widze że ty też czuwasz i podejrzewam że w pracy :D

ja jestemw domu. Mało tego - dobiję wszystkich pracujących w tej chwili - JESZCZE jestem w łóżku... w dodatku z mężczyzną!!!

....takim półrocznym mężczyzną :wink:

U mnie pogoda nie jest zła. Trochę leje, trochę świeci słońce, najważniejsze, że da się budować. :D

Jeżeli chodzi o budowę to w sobotę skończyli mi robić dach :D Mam piękną dachówkę ceramiczną i jescze piękniejsze okna dachowe :D :D

Od wczoraj działa elektryk. Właśnie w niedziele z elektrykiem (czyli moim ojcem) obchodziliśmy dom i ustalaliśmy gdzie mają być gniazdka, kontakty itp. Nie masz pojęcia jak cięzko to ustalić, gdzie lampa, gdzie kontakt, trzeba się orientować gdzie co będzie stało. Ale i tak mam wrażenie że na końcu się okaże że czegoś brakuje, że coś jest nie tak jak powinno. Oby nie było juz za późno. W przyszłym tygodniu wstawiam okna, drzwi wejściowe, bramę garażową i wreszcie będę miał wszystko zamknięte. Bo mój ojciec robiąc elektrykę strasznie narzeka na przeciągi :D