iga9 29.05.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ja tam specem od tynkow zadnym nie jestem, ale z tego co czytalam na forum to tyni zacierane od razu na gotowo w taki sposob, ze sa w miare gładkie (bez gor i dolin) a maja tylko delikatna fakturke piasku (cus ala baranek). Sa one ok 2-4 zł drozsze na m2 od zwyklych cementowo-wapiennych. Ale gdy sa dobrze zrobione to nie wymagaja nakladnia na nie glazi. Jesli ktos - tak jak ja - chce uzyskac fakture na scianie i akurat takie super gladnie sciany mu sie nie podobaja to takie rozwiazanie jest idelane. W kazdym razie metoa istnieje, bo dostaje na nia wyceny od wykonawcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.05.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Dzieki za informacje Zacząłem czytać wczoraj Twój dziennik Igo jestem gdzieś w połowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.05.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 To wytrwalosci zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.06.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Paulko[/b] nie będe jeszcze gratulował, żeby nie zapeszyć. Daj jak najszybciej znac czy wszystko się szczęśliwie skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 03.06.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 no to ja też ciiiii tak po cichutku żeby nie zapeszać ..... pozdrawiam.,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.06.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Paulko czy ten architekt od którego kupiliście ten projekt nie mógłby go zmienić go tak , żeby wszedł na Waszą działkę? Dużo Wam metrów brakuje żeby wszedł?? Jejku jaki Wy chcecie duży dom, że piszesz, że powinien mieć 10x25m ?????? No i proszę mi się tu nie załamywać Projektów są tysiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 05.06.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witajcie! Warunki mam! Są ok, chyba... Projekt mam!...też chyba. Albo racze - powinnam napisać - mam bardzo klarowną wizję projektu. O szczegółach napiszę w dzienniku...ale chyba dopiero jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.06.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Ciesze się, że znowu masz optymistyczne nastawienie Twój poprzedni projekt był cudowny ale może następny będzie jeszcze lepszy Może będzie tańszy, bardziej funkcjonalny Gdzie sie wybierasz tak daleko???? A co z dziennikiem w sierpniu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.06.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Nowy projekt jest nieporównywalny. cudów nie bedzie. jest prosty, skromny, mało reprezentacyjny. no ale...tak chciałam. za to wnętrza są wg mnie o wiele lepsze! i tej wersji sie trzymam a w końcu mieszka sie w domu a nie przed nim, prawda? A wyjezdżam sobie w dłuższe odwiedziny do siostry.... "deutschland deutschland uber ales" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.06.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 i dzennika raczej nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.06.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.06.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 ale masz refleks ledwo napisałem a tu już odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 06.06.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 oj nie chcę cię dobijać ale pisałam gdzieś na początku komentarzy że dom nie jest tani wręcz będzie drogi w budowie ale mam nadzieje że nadrobicie i projekt dopasujecie do swoich możliwości powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.06.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 ale masz refleks ledwo napisałem a tu już odpowiedz Czuwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.06.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 ale masz refleks ledwo napisałem a tu już odpowiedz Czuwam W domu czy w pracy???? Bo jak w pracy to nieładnie hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.06.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 oj nie chcę cię dobijać ale pisałam gdzieś na początku komentarzy że dom nie jest tani wręcz będzie drogi w budowie ale mam nadzieje że nadrobicie i projekt dopasujecie do swoich możliwości powodzenia Teraz mam nadzieję Beti, że miałaś rację, bo to już nie mój projekt:) Ten aktualny będzie zupełnie inny: prosta bryła, dwuspadowy dach, żadnych większych szaleństw. jedyną "fanaberią" jest jaskółka z balkonem, będaca jednocześniem zadaszeniem wejścia. jak tylko architekt nam to narysuję, to wkleję. Choć domyslam sie- niestety - zachywtów nie będzie Ale wcale sie tym nie martwie, bo przynajmniej jest szansa, że będziemy musieli wziąść mniejszy kredyt, że wykończymy dom na "tip top", że widmo długu w banki i dużej raty nie będzie nam spędzać snu z powiek. Człowiek z każdym dniem jest mądrzejszy Kto wie, co wymyślę jutro (może dojdę do wniosku, że u teściów mieszka sie całkiem dobrze i po co to zmieniać . Nie no...tak to chyba nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.06.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 ale masz refleks ledwo napisałem a tu już odpowiedz Czuwam W domu czy w pracy???? Bo jak w pracy to nieładnie hihi Widze że ty też czuwasz i podejrzewam że w pracy ja jestemw domu. Mało tego - dobiję wszystkich pracujących w tej chwili - JESZCZE jestem w łóżku... w dodatku z mężczyzną!!! ....takim półrocznym mężczyzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.06.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 No to jest skandal!!!! Ja juz od 8 w pracy (ale o tym cicho sza ) a Ty o 10 w łóżku. No i na dodatek z mężczyzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.06.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 a - zmieniając temat - jak tam budowa idzie? Pogoda bardzo pokrzyżowała ci plany? U nas leje i leje bez przerwy...Pewnie musi sie wypadać na zapas, żeby było ładnie jak ja zacznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.06.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 U mnie pogoda nie jest zła. Trochę leje, trochę świeci słońce, najważniejsze, że da się budować. Jeżeli chodzi o budowę to w sobotę skończyli mi robić dach Mam piękną dachówkę ceramiczną i jescze piękniejsze okna dachowe Od wczoraj działa elektryk. Właśnie w niedziele z elektrykiem (czyli moim ojcem) obchodziliśmy dom i ustalaliśmy gdzie mają być gniazdka, kontakty itp. Nie masz pojęcia jak cięzko to ustalić, gdzie lampa, gdzie kontakt, trzeba się orientować gdzie co będzie stało. Ale i tak mam wrażenie że na końcu się okaże że czegoś brakuje, że coś jest nie tak jak powinno. Oby nie było juz za późno. W przyszłym tygodniu wstawiam okna, drzwi wejściowe, bramę garażową i wreszcie będę miał wszystko zamknięte. Bo mój ojciec robiąc elektrykę strasznie narzeka na przeciągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts