Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do nieśmiałych decyzji Pauli i Jacka

anSi

Recommended Posts

No to super :D Myslałem, że gmina się wypnie i powie Wam, że nie ma kasy i że musicie dołożyć do inwestycji. Nam tak zrobili z wodą. Powiedzieli, że nie mają kasy na rurociąg, więc mieszkańcy musieli się sami złożyć na rurociąg i nieodpłatnie przekazać go gminie :evil: :evil: :evil:

Wiesz, my sami bylismy zdziwieni, tym bardziej że doświadczenia znajomych sugerowały, że gmina zrobi to "kiedyś" w blizej nie znanej przyszłości, albo wogóle. Tymczasem sie udało. Trafiliśmy na kometentnego faceta na stanowisku.

• Odpowiedzi 457
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Wiem jak to jest...........sam przez to przechodziłem. Najgorsza jest ta bezczynność. Chciałoby się już coś robic, działać a tu nie ma możliwości.

Fundamenty budowałem na jesień zeszłego roku więc całą zimę czekałem na rozpoczęcie budowy. To było straszne. Na dodatek ta zima tak się ciągnęła.

Pozostaje Wam uzbroić się w cierpliwość i dalej marzyć o domku :D No ale marzenia są piękne :lol:

Zgłasza się wierny czytelnik Twojego dziennika :D :D

Nie znam się za bardzo na drenażach ale wydaje mi się, że wokół fundamentów należałoby coś takiego zrobić, żeby zapobiec zalewaniu fundamentów. Należałoby położyć rury drenarskie wokół fundamentu w jakimś żwirku żeby zbierały wodę. Woda ta jest przez te rury odprowadzana z dala od budynku. Może do jakiegoś stawku :D

Nie znam się dokładnie na tym :( Napisz jak się czegoś dowiesz. Sam jestem ciekaw jak się to robi

Robisz normalnie fundamenty i przed zasypaniem wokół nich układasz te rury i zasupujesz żwirem. Ale lepiej poszukaj na forum. Na pewno znajdziesz na ten temat jakieś wypowiedzi. Zobacz na przykład: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=25657. Poszukaj też http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=47119

No no widzę że coś drgnęło :D Droga będzie super :D Spokojnie dojedzie gruszka z betonem i ciężarówki z materiałem. A jeśeli chodzi o sąsiada.....brak słów.....pozostawie to bez komentarza.....palant jeden :D

Czy on ma już dom wybudowany?? Nie pamięta wół....????

Architekta macie trochę niepoważnego. Może czas go zmienić???

I nie rób wszystkiego na jednym poziomie!! Podnieś trochę fundamenty. Ja miałem w projekcie na 30 cm i podniosłem jescze o jedna warstwę bloczków. Bo jak kiedyś polna drogę przed moim domkiem będą asfaltować czy coś podobnego to na pewno podniosą jej poziom, a nie chce żeby wtedy woda wlewał mi sie do środka.

• 1 month później...

Witaj Romie!

Miło że zaglądasz:)

Nie opuściłam się, tylko mnie nie było :D

Spędziłam świetny miesiąc u siostry. Bez polskiej TV, bez internetu, bez myslenia o problemach, budowie, niesłownym architekcie... po prostu intelektualne wakacje :lol:

Jak tylko dojdę do siebie po podróży zabiorę sie za dziennik!

pozdrawiam!

ale ci zazdroszczę. Fajnie tak się oderwać od tego wszystkiego, na chwilę zapomnieć, wyluzować się.Ja jeszcze przed urlopem :cry: więc jadę już na rezerwie. Za miesiąc mówię sakramentalne "tak" :D a potem upragniony urlop. Od jakiegoś tygodnia mieszkam w niewykończonym wprawdzie ale własnym domu!!!! JEst bosko :D. Czekam na wpisy w dzienniku. Pozdrówka