Paulka 28.06.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 No to super Myslałem, że gmina się wypnie i powie Wam, że nie ma kasy i że musicie dołożyć do inwestycji. Nam tak zrobili z wodą. Powiedzieli, że nie mają kasy na rurociąg, więc mieszkańcy musieli się sami złożyć na rurociąg i nieodpłatnie przekazać go gminie Wiesz, my sami bylismy zdziwieni, tym bardziej że doświadczenia znajomych sugerowały, że gmina zrobi to "kiedyś" w blizej nie znanej przyszłości, albo wogóle. Tymczasem sie udało. Trafiliśmy na kometentnego faceta na stanowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.06.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Paulko co nowego na budowie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 29.06.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Nic Drogę mieli zacząć pod kociec tygodnia Architekt miał skończyć rysowanie domu i mapek pod koniec tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.06.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Wiem jak to jest...........sam przez to przechodziłem. Najgorsza jest ta bezczynność. Chciałoby się już coś robic, działać a tu nie ma możliwości. Fundamenty budowałem na jesień zeszłego roku więc całą zimę czekałem na rozpoczęcie budowy. To było straszne. Na dodatek ta zima tak się ciągnęła. Pozostaje Wam uzbroić się w cierpliwość i dalej marzyć o domku No ale marzenia są piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 29.06.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Właśnie dostałam telefon, że droga sie już buduje od dziś Musze popracować nad pozytywnym myśleniem Raz na wozie... raz podwozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.06.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Licze na jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 29.06.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Licze na jakieś zdjęcia Oczywiście!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.06.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.07.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Ale sąsiadów to masz naprawdę upierdliwych. Ciekawe dlaczego tak im nie pasuje ta droga? Może dlatego że dotychczas mieli tam łąkę koło działki a teraz będą mieli drogę i będziesz im kurzy samochodem?? Wypnij się na nich i rób swoje Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.07.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Zgłasza się wierny czytelnik Twojego dziennika Nie znam się za bardzo na drenażach ale wydaje mi się, że wokół fundamentów należałoby coś takiego zrobić, żeby zapobiec zalewaniu fundamentów. Należałoby położyć rury drenarskie wokół fundamentu w jakimś żwirku żeby zbierały wodę. Woda ta jest przez te rury odprowadzana z dala od budynku. Może do jakiegoś stawku Nie znam się dokładnie na tym Napisz jak się czegoś dowiesz. Sam jestem ciekaw jak się to robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 06.07.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 A wieszkto to robi? Tj.gdzie się zgłosić po porade,pomoc,ewentualne wykonanie? I czy takei prace robi się przed fundamentami,czy w trakcie? Iczy teraz można coś zrobić na pustej działce? No...mam parę pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.07.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Robisz normalnie fundamenty i przed zasypaniem wokół nich układasz te rury i zasupujesz żwirem. Ale lepiej poszukaj na forum. Na pewno znajdziesz na ten temat jakieś wypowiedzi. Zobacz na przykład: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=25657. Poszukaj też http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=47119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.07.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Mysle, ze juz poczytalas. W wymianie jest masa informacji o drenazu z dokladna instrukcja wykonania. Sama kiedys zglebialam temat, ale jednak u sibie odpuscilam Najwazniesze, ze budowa drogi w toku - to sie nam gmina spisala - szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.07.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Widzę Igo, że wskoczyłaś do Elity forum Gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.07.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 O kurcze ! faktycznie! Nawet sie nie spostrzeglam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 07.07.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Brawo Iga! Gratuluje awansu A o drenażach, faktycznie poczytałam. I najbardziej zadziwia mnie że w większości przypadków okazuje się, że bez piwnic nie jest to konieczne... No cóż, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 14.07.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 No no widzę że coś drgnęło Droga będzie super Spokojnie dojedzie gruszka z betonem i ciężarówki z materiałem. A jeśeli chodzi o sąsiada.....brak słów.....pozostawie to bez komentarza.....palant jeden Czy on ma już dom wybudowany?? Nie pamięta wół....???? Architekta macie trochę niepoważnego. Może czas go zmienić??? I nie rób wszystkiego na jednym poziomie!! Podnieś trochę fundamenty. Ja miałem w projekcie na 30 cm i podniosłem jescze o jedna warstwę bloczków. Bo jak kiedyś polna drogę przed moim domkiem będą asfaltować czy coś podobnego to na pewno podniosą jej poziom, a nie chce żeby wtedy woda wlewał mi sie do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.08.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Paulko jak tam budowa? Opuściłaś się coś w swoim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 29.08.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Witaj Romie! Miło że zaglądasz:) Nie opuściłam się, tylko mnie nie było Spędziłam świetny miesiąc u siostry. Bez polskiej TV, bez internetu, bez myslenia o problemach, budowie, niesłownym architekcie... po prostu intelektualne wakacje Jak tylko dojdę do siebie po podróży zabiorę sie za dziennik! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.08.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 ale ci zazdroszczę. Fajnie tak się oderwać od tego wszystkiego, na chwilę zapomnieć, wyluzować się.Ja jeszcze przed urlopem więc jadę już na rezerwie. Za miesiąc mówię sakramentalne "tak" a potem upragniony urlop. Od jakiegoś tygodnia mieszkam w niewykończonym wprawdzie ale własnym domu!!!! JEst bosko . Czekam na wpisy w dzienniku. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts