AGNIESZKA90 28.12.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Cześć, uszczególowiam o co mi chodzi:jaki jest koszt całkowity z robocizną domu w stanie surowym zamkniętym o pow użytkowej 130m z poddaszem i garażem 1 stanowiskowymokna drewnianedachówka okien dachowych 4z instalacjamistrop...a jaki powienien być?chcę z projektów muratora np. Oleńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 29.12.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Znam człowieka, który wybudował taki dom za 130 tyś. Znam też innego, któremu mało było 300 tyś. Ciekawe skąd ta rozbieżność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 29.12.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Cześć, uszczególowiam o co mi chodzi: jaki jest koszt całkowity z robocizną domu w stanie surowym zamkniętym o pow użytkowej 130m z poddaszem i garażem 1 stanowiskowym okna drewniane dachówka okien dachowych 4 z instalacjami strop...a jaki powienien być? chcę z projektów muratora np. Oleńka Wg tych danych nie da się policzyć ale przyjmuje się że koszt budowy domu pod klucz metodą gospodarczą, przy wykończeniu w średnim standarcie (dotyczy to w szczególności pokrycia dachowego, okien, drzwi, wykładzi ceramicznych, podług), to 2200-2500 zł za m kw. Proponuję do wyliczeń brać powierzchnię podług a nie pow. użytkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts