mojave 28.12.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 niedawno sie przemeldowalam, nie chce wymieniać dowodu bo w przyszłym roku biore slub i znowu musialabym wymieniać. W zwiazku z tym mam do was pytanie - musze w US, do ktorego bede teraz należeć zlozyc NIP-3 z aktualizacja danych, czy moge zrobic tak, że podam juz nowy adres a nr dowodu jeszcze stary? Ewentualnie czy mogę zamiast nr dowodu podac nr paszportu? Doradźcie mi jak zrobic, żeby bylo dobrze, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 29.12.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Z Urzędami Skarbowmi to jest tak, że PIT-y składa się w tym właściwym ze względu na miejsce zamieszkania, a nie zameldowania. Mieszkam od 10 lat we własnym mieszkaniu, ale zameldowana jestem nadal u rodziców (300 km ode mnie). Rozliczam się oczywiście w tym urzędzie, który jest bliżej i nie ma to znaczenia, że w dowodzie osobistym mam inny adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 31.12.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 niedawno sie przemeldowalam, nie chce wymieniać dowodu bo w przyszłym roku biore slub i znowu musialabym wymieniać. W zwiazku z tym mam do was pytanie - musze w US, do ktorego bede teraz należeć zlozyc NIP-3 z aktualizacja danych, czy moge zrobic tak, że podam juz nowy adres a nr dowodu jeszcze stary? Ewentualnie czy mogę zamiast nr dowodu podac nr paszportu? Doradźcie mi jak zrobic, żeby bylo dobrze, proszę z urzędami jest różnie, czasami mogą sie przyczepić, a czasem przymkną oko. Ja z urzedu miasta dostałam potwierdzenie o zameldowaniu i na tej podstawie złożyłam aktualizację danych na druku NIP-3, podałam stare nazwisko i stary numer dowodu osobistego, jako że w tym roku wyszłam za mąż, wymieniłąm dowód, i pożniej złożyła kolejny NIP-3, już ze zmienionym nazwiskiem i numerem dowodu. Na złożenie NIPu 3 po otrzymaniu dowodu masz 30dni.( przynajmniej tak jest w Poznaniu). W wielu urzędach po otrzymaniu dowodu osobistego możesz złożyć NIP-3 urząd miasta później przekazuje ten druk do własciwego urzędu skarbowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts