Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 356
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Garaż został zaprojektowany przez biuro, które adaptowalo projekt . Ma 4m szerokości i jest trochę krótszy niż budynek. Wydaje nam się, że tak lepiej wygląda,mniej rzuca się w oczy, bo ozdoba to to nie jest :wink:

Zdjęcia: 24-ze hol od strony kuchni, w głębi łazienka

23-salon od strony wykuszu, nie jest wąski według mnie

22-widok z drzwi balkonowych, z lewej wykusz, w głębi kuchnia(mamy lustrzane odbicie, może się Wam trochę mylić :wink: )

Zamówiliśmy pół metra więcej betonu do zalania stropu i wylaliśmy go na podjazd. Teraz można czołgiem podjechać :D

woody

Myślałem jeszcze nad podniesieniem ściany kolankowej, ale nie do końca jestem pewien czy nie popsuje wyglądu.

Z drugiej jednak strony pokusa jest duża.

Podniesioną ściankę kolankową ma w swoim projekcie BoBoW.

Nie wygląda to żle, ale trzeba inaczej zrobić daszek nad wejściem.

Na poddaszu jest wtedy więcej miejsca.

Jeśli chcesz zobaczyć jak wyglądają elewacje z podniesiona ścianką napisz do BoBoW.

No dobra, chyba się udało.

Tak, wg pracowni ma wyglądać dom od frontu:

http://images1.fotosik.pl/70/56ae33199e7e2137m.jpg

Mam pytanie czy ta wizualizacja pokazuje z14 z podnisioną ścianką kolankową.

Domyślam się że tak, jeśli tak to o ile?

I ile przybyło powierzchni urzytkowej na poddaszu?

Co jeszcze za sobą pociągnęła ta zmiana

A jak myślicie, czy kwota 23000 za robiciznę wykonania stanu surowego ze ściankami działowymi pod więżbę dachową (z garażem, ale bez wykusza) to dobra cena? Dodatkowo, firma, która będzie budować propnuje, że za 1500 zł będzie jeździć do sklepu, kupwać co chcemy, przywozić na budowę i rozładowywać. Chyba warto, co nie?

Szlag mnie trafia, bo na projekt ze studio500 czekamy juz prawie 2 tygodnie. wczoraj się dowiedziałam, że wysłali priorytetem w czwartek, a dziś juz jest kolejny czwartek i nic!!! :x :( Tez tyle czekaliscie? Jak przyjdzie i data wysłania będzie inna, to narobię takiego rabanu, że zobaczą.

oj tak - widze że nic sie u nich nie zmieniło....

No dobra, chyba się udało.

Tak, wg pracowni ma wyglądać dom od frontu:

http://images1.fotosik.pl/70/56ae33199e7e2137m.jpg

Mam pytanie czy ta wizualizacja pokazuje z14 z podnisioną ścianką kolankową.

Domyślam się że tak, jeśli tak to o ile?

I ile przybyło powierzchni urzytkowej na poddaszu?

Co jeszcze za sobą pociągnęła ta zmiana

Witam :)

Prawdę mówiąc nie liczyłem o ile wzrosła powierzchnia. Ścianka została przez nas podniesiona ze względu na komfort użytkowania pomieszczeń na poddaszu. Teraz będzie miała około 100 cm (tak jak w domu moich rodziców) i z doświadczenia wiem, ze jest to wielkość ok. A co jeszcze za sobą pociągnęła? Przede wszystkim konieczność wylania dodatkowego wieńca na tej ściance, połączonego ze słupkami, w których zatopione są kotwy do murłaty.

A tak na marginesie to ja dalej zajmuję się załatwianiem pozwolenia na budowę - ciągle wprowadzam drobne zmiany do projektu. Ja skończę, to w przypływie chwili wolnego czasu postaram się opisać swoje przemyślenia na temat projektu i dodatkowych zmian.