azalka 26.06.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Poki co, wystosowalam zapytanie do pracowni projektowej. Wydluzenie budynku nie jest wielkim problemem - z tego co ja sie orientuje, powazne zmiany konstrukcyjne zachodza przy poszerzeniu i one wymagaja wielu przeliczen. Ale - klocic sie nie bede Nie wiem. Zobaczymy, co nam odpowie Z500. W najgorszym wypadku, zostane przy starym projekcie. Na pewno najfajniej wybrac wieksza chalupke, z duzym pieknym salonem - ale kazdy matr kosztuje. Niby 3000 a ta czy w ta to zadna roznica, ale jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 26.06.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 BoBoW masz 100%-ową racje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 27.06.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Pracownia mi odpowiedziala. Jesli sie zdecyduje na ten projekt, dostane zgode na wszystkie zmiany, jakie sobie wymyslilam. Calosc lub poszczegolne detale moze mi zrobic Z500 lub wybrany tu na miejscu architekt adaptujacy projekt. O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 06.07.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 witamjestem bardzo ciekaw ile te zmiany beda kosztowac,tez bardzo podoba mi sie ten projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 06.07.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Duzo Zalezy, czy chcesz jedna zmiane czy caly pakiet. Za jedna zmianke od gratisa do bodaj 5000 (to poszerzenie schodow i przesuniecie sciany nosnej). Ale architekt tu na miejscu moze wycenic sie inaczej. Na razie przezuwam wyceny ale chyba skusze sie jednak na inny domek. Wiekszy i jeszcze prostszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 06.07.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 jak znajdziesz inny projekcik rownie prosty to daj znac ale dla mnie ten jest soper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 16.08.2007 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 witam .takie sa koszta zmian w projekcie Poniżej przedstawię koszty poszczególnych modyfikacji w projekcie Z14GPp: 1. wykonanie wykusza - 500,-zł 2. wykonanie balkonu nad wykuszem - 500,-zł 3. zmiana gabarytów budynku - 1800,-zł. 4. podniesienie ścianki kolankowej - 1000,-zł Cena projektu 1540,-zł + cena za zmiany 3800,-zł Razem: 5340,-zł. sporo chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 16.08.2007 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 witam .takie sa koszta zmian w projekcie Poniżej przedstawię koszty poszczególnych modyfikacji w projekcie Z14GPp: 1. wykonanie wykusza - 500,-zł 2. wykonanie balkonu nad wykuszem - 500,-zł 3. zmiana gabarytów budynku - 1800,-zł. 4. podniesienie ścianki kolankowej - 1000,-zł Cena projektu 1540,-zł + cena za zmiany 3800,-zł Razem: 5340,-zł. sporo chyba a nie wystarczy jak architekt adaptujący wprowadzi część tych zmian, kasy za to nie weźmie, ale z drugiej strony trochę pokreśli projekt ? ja podnosiłem wysokość ściany kolanowej podczas adaptacji, pani skreśliła 67 i napisała 110 i już, fakt że podnosi się wysokość budynku i jeszcze inne rzeczy ale to wszystko w czasie budowania mozna skorygować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 16.08.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 no wlasnie jutro bede na ten temat rozmawial z adoptujacym-zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 23.08.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 no i porozmawialem za te zmiany + adaptacja 2tys. chyba ok?! ze zmianami niema problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 23.08.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 no i najważniejsza rzecz - "pozbyłeś" się wiatrołapu co w naszych szerokościach jest wręcz niedopuszczalne i przez architektów traktowane jako błąd architektoniczny. mam nadzieje że rozumiesz to że nie wszystkim musi się tu wszystko podobać... pozdrawiam serdecznie i chętnie podyskutuje [/color] no w Z14 wiatrołap/sień jest całkiem spory i to jest duży plus. ja bym go nie likwidował. ale np. u siebie z Z24 mam dylemat moralny: kasować go czy nie? jest malutki, ma 3,5m i w dodatku projektant nawalił tam 3 pary drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 29.08.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 o ile mi wiadomo to wiatrolapu nie idzie zlikwidowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 14.09.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 oj dawno nikt nie komentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 14.09.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 oj dawno nikt nie komentuje może autor wątku coś napisze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek95 17.09.2007 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 może autor wątku coś napisze ?? Napiszę coś jak odzyskam dostęp do internetu. Mieszkam już w nowym domu i okazało się, że w XXI wieku w siedzibie gminy 15 km od centrum Lublina TP nie widzi możliwości podłączenia linii telefonicznej (kabel telefoniczny leży pod moją działką 5 m od domu). W pracy nie mam czasu na internet więc kończę i na razie żegnam się z forum. Pozdrawiam - Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 17.09.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 może autor wątku coś napisze ?? Napiszę coś jak odzyskam dostęp do internetu. Mieszkam już w nowym domu i okazało się, że w XXI wieku w siedzibie gminy 15 km od centrum Lublina TP nie widzi możliwości podłączenia linii telefonicznej (kabel telefoniczny leży pod moją działką 5 m od domu). W pracy nie mam czasu na internet więc kończę i na razie żegnam się z forum. Pozdrawiam - Irek oby zdjęcia były !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 21.09.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 poczekamy i może akurat TP coś wymyśli i napiszesz coś i zamieścisz zdjęcia bo na to czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 28.09.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 No to skoro taka cisza to ja się pochwalę, że w poniedziałek zalewamy strop... 10 metrów b20 już zamówionych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.09.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 No to skoro taka cisza to ja się pochwalę, że w poniedziałek zalewamy strop... 10 metrów b20 już zamówionych Pozdrawiam to życzę pogody dobrej na poniedziałek a w sumie na inne dni też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianJ 28.09.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 cześć witam wszystkich na wstępie chciałem pogratulować wszystkim tego domku, bardzo bardzo fajny, ja jestem w tej chwili na etapie wybierania projektu i właśnie wpadł mi w oko ten domek, nie ukrywam ze dla mnie jednym z podstawowych kryteriów jest kasiorka, dlatego tez chciałem was zapytać o orientacyjny koszt budowy tego cacka, nie chodzi mi o dokładne wyliczenia tylko o rząd wielkości dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts