Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 356
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czemu nie wyjdzie?

Aaaaaaaaa co do wylewek na dole. Wczoraj rozmawialam z majstrami, jak to jest z izolacją na chudziaku. Mowią, że folia zachodzi na boki,to raz, a potem jeszcze się uszczelnia wszystkie ściany specjalną pianką.

A u nas już rosną ściany na gorze :D Nawet wczoraj wlazłam. Niestety nie wzięłam aparatu, ale dziś się poprawię :wink:

witam wszystkich!

dawno mnie tutaj nie bylo...

ostatnio zaczalem zastanawiac sie nad... zmiana projektu...

ale nie do konca... caly plan Z14 nie jest taki zly, ale myslalem nad tym, zeby.... POWIEKSZYC CALOSC O 10 %!!! :)

mam zamiar podniesc scianke kolankowa do 100-120 cm, co powiekszy powierzchnie uzytkowa poddasza, a gdy cala powierzchnie domku powiekszylbym o 10 % to wyszlo by ok. 140 m2!!!

znalazlem "speca-architekta", ktory zrobil inwywidualny projekt domku znajomym za ok. 1800 PLN!!!

wiec przerobienie (powiekszenie) Z14 o 10% (wszystkie wymiary "poziome", oprocz wysokosci) nie byloby pewnie dla niego problemem...

przy troche wiekszej powierzchni nie byloby juz problemoz ze schodami, osobna garderoba (przerobiona z jednego pokoju przylegajacego do schodow na poddaszu) i innymi...

co o tym myslicie???

Pozdrawiam, Spider

ps.aktualnie siedze przy kompie od tygodnia i robie wirtualna wersje domku (program "Wymarzony Dom" - wyd. Arcon)

projekt domku przenosze do kompa centymetr po centymetrze...

potem go urzadze...

najfajniejsza opcja, to wirtualne "chodzenie" po domu.... (3D)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
caly plan Z14 nie jest taki zly, ale myslalem nad tym, zeby.... POWIEKSZYC CALOSC O 10 %!!!

BARDZO DOBRY POMYSŁ!!! ja wciąż uwarzam że ten dom jest mały.... choć nigdy nie mieliśmy zamiaru budować wielkiego, a w planach był przecież jeszcze mniejszy.... :roll: - dobrze że nie jest :roll: :oops:

Eeeeeeee nie jest taki mały. Pokoje na górze są duże(ale poetka ze mnie wylazła :D )Tyle, że wykusz zmniejszył kuchnię. Do schodów już przywykłam. U znajomych widziałam niedawno gorsze

Mój mąż pilnuje po nocach okien :wink: , majstry ocieplają dach, a elektryk podziurawił ściany i zakłada kable. Muszę dziś zrobić zdjęcia :D