Kate_Sz 06.11.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Wg mnie plusem jest spory salon, ale za to kuchnia trochę mała mi się wydaje. W z14 jest większa o jakieś 3m2 a i tak mogłaby być większa. ale ogólnie projekt całkiem przyjemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 06.11.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 - nooo,ja swojego ...przerobiłem prawie na zeta 40-tego... nieeee,no - nie tak aż strasznie ale , czas jakiś sam się sobie dziwiłem co to za dziwadło z tego wyjdzie ...{chociaż dalej nie wiem}...aaa,pożyjemy - zobaczymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 07.11.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 - nooo,ja swojego ...przerobiłem prawie na zeta 40-tego... nieeee,no - nie tak aż strasznie ale , czas jakiś sam się sobie dziwiłem co to za dziwadło z tego wyjdzie ...{chociaż dalej nie wiem}...aaa,pożyjemy - zobaczymy! a mozesz się pochwalić zmianami? wklej jakiś rzucik co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolantasan 09.03.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 7 marca odwiedzili nas Aguu z żoną i synem .Chyba im się spodobały drobne zmiany jakie zrobiliśmy. Pochwalę się że,robi się już pomalutku hydraulika- p.Adam konktetny fachowiec( jak ktoś się buduje w pobliżu mogę polecić).Tynkarze czekają w kolejce.Tylko pogody nam trzeba, chyba jak wszystkim:))) .Pozdrowionka dla Zetowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 11.03.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 jolantasan, spodobały ,spodobały Mnie podoba się ten pomysł z kuchnią na piętrze (może w przyszłości przypomnimy sobie o tym, gdy zajdzie taka potrzeba) i taras nad garażem (najpierw trzeba mieć garaż; my nie mamy), a żonie otwarty wiatrołap, no i schody ze spocznikiem, choć wydawało się, że nie zmieszczą się. Powtórzę raz jeszcze to co już nie raz było pisane, że każdy Z-14 jest inny i widać w nim rękę właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 11.03.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 ilu "inwestorów" - tyle pomysłów ach - ale Wam zazdroszczę domków - nie mogę się doczekać, kiedy u nas też sie zacznie pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 17.05.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Witam, My jesteśmy na etapie omawiania zmian z architektem adaptującym, nie zmieniamy dużo; Witam, ten post pisałam w 2007, dzisiaj muszę się pochwalić stanem surowym zamkniętym Na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolona z projektu, dodaliśmy okna w szczytach, przenieśliśmy kotłownię do pom. gosp. w garażu (komin idzie po ścianie na zewnątrz) powiększyliśmy garderobę kosztem naszej sypialni. Dom , jeżeli chodzi o wielkość, dla naszej czwórki-dwoje dorosłych+dwoje dzieci, jest w sam raz. Pokój na parterze przeznaczony teraz do pracy, póżniej, na stare lata może służyć za sypialnię Salon wcale nie jest taki wąski, otwarcie go na hol i kuchnę spowodowało jego wizualne powiększenie, jest ok. Budowaliśmy Z14 z garażem i muszę przyznać, że warto wydać trochę więcej ( nie są to aż tak duże koszty) i garaż wybudować (jeśli ktoś ma go w planach oczywiście) Można tam właśnie umieścić kocioł na paliwa stałe, bo w tym małym pomieszczeniu (w projekcie) przeznaczonym na kotłownię nie wyobrażam sobie zmieścić piec, zbiornik na wodę i jeszcze zapas opału... Stan surowy zamknięty kosztował nas 135 000 materiały+ robocizna(bez działki, przyłączy i papierologii) Na materiałach nie oszczędzaliśmy specjalnie: ściany zewn. i wewn. z maksa z Kozłówki, dachówka Braas, okna Jezierski, trójszybowe z zabezpieczeniami , dobrej jakości drzwi zewnętrzne i brama.Teraz zaczynam wykończeniówkę, tu liczę na pewne oszczędności , głównie na robociźnie- dużo będziemy robić sami. I pewnie życie pokaże, że się przeliczę Pozdrawiam wszystkich budujących Zeta..... warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 09.06.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 a czy ktoś z Was zastanawiał się nad zmianą słupów przy ganku z drewnianych na betonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 09.06.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Kate_Sz, betonowe słupy ma jolantasan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 10.06.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Kate_Sz, betonowe słupy ma jolantasan. dzięki Aguu no a jakie wrażenia, bo oglądałeś osobiście prawda? my się właśnie zastanawiamy nad takim rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 10.06.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Kate_Sz, ich zet jest zupełnie inny niż nasz. Ma garaż z boku, a na garażu taras. Z przodu nad wejściem nie mają takiego ganku jak nasz z osobnym zadaszeniem, tylko przedłużyli połać dachu na szerokości ganku i podparli właśnie takimi słupami, które teraz są otynkowane tak jak podmurówka tynkiem mozaikowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga28 19.06.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Witam wszystkich forumowicz budujących ten domek .... My przymierzamy sie do budowy Z14GPp,w chwili obecnej jestesmy na etapie adaptacji projektu ....I odnosnie tego mam pytanie ....czytałam ,ze wielu z was zrobiło kotlownię na paliwa stałe za garazem w pomieszczeniu technicznym ...czy nie jest ona za mała?Jaki macie metraz tego pomieszczenia i gdzie przechowujecie materał do ogrzania domu ? Bede wdzieczna za pomoc a i chetnie obejrze zdjecia takiego pomieszczania juz zagospodarowanego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 16.07.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Kate_Sz, ich zet jest zupełnie inny niż nasz. Ma garaż z boku, a na garażu taras. Z przodu nad wejściem nie mają takiego ganku jak nasz z osobnym zadaszeniem, tylko przedłużyli połać dachu na szerokości ganku i podparli właśnie takimi słupami, które teraz są otynkowane tak jak podmurówka tynkiem mozaikowym. Aguu my pewnie w końcu też zrobimy betonowe słupy - trochę poszerzyliśmy ganek żeby nadac mu bardziej "przysadzisty charakter", no i podjęliśmy decyzję, że dajemy spokój ściance kolankowej. Nasz zet będzie stał na górce i ciągle będzie się go oglądało "od dołu", podniesienie ścianki zdecydowanie zepsułoby proporcje domu. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hg1719506905 23.08.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witamy Od maja br dzielnie budujemy nasz Z14 - z garażem, wygospodarowanym stryszkiem nad garażem oraz z wykuszem w salonie I tak się zastanawiamy, czy może gdzieś w okolicach Wrocławia stoi już jakiś Z14? Chętnie byśmy podejrzeli kilka rozwiązań Pozdrawiamy serdecznie wszystkich zetowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radan0 19.05.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Witam wszystkich bardzo serdecznie błagam wszystkich poratujcie potrzebuję kosztorys Z14 GPp, właśnie kupiłem projekt a żeby zrobić zapytanie ofertowe wykonawcy wymagają kosztorys (jakiś tam). Ja również uważam że jest to jeden z najbardziej ergonomicznych domków jakie do tej pory widziałem i jakby ktoś chciał się ze mną podzielić kosztorysem byłbym bardzo ale to bardzo wdzięczny, podam maila gdyby znalazł się ktoś uprzejmy (zaznaczam że zmian w wyglądzie typu ścianka kolankowa czy okap nie będą zmieniane, generalnie budynek poza zmianą kotłowni w garażu z zewnątrz pozostanie bez zmian): [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 06.03.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Czy jest szansa otrzymać jakieś zestawienie materiałowe dla Z14? Mój adres email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 08.04.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Hop, hop odświeżam wątek - czy jest ktoś zainteresowany z14? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts