Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 356
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 months później...

7 marca odwiedzili nas Aguu z żoną i synem :D .Chyba im się spodobały drobne zmiany jakie zrobiliśmy.

Pochwalę się że,robi się już pomalutku hydraulika- p.Adam konktetny fachowiec( jak ktoś się buduje w pobliżu mogę polecić).Tynkarze czekają w kolejce.Tylko pogody nam trzeba, chyba jak wszystkim:))) :D .Pozdrowionka dla Zetowiczów.

jolantasan, spodobały ,spodobały :) Mnie podoba się ten pomysł z kuchnią na piętrze (może w przyszłości przypomnimy sobie o tym, gdy zajdzie taka potrzeba) i taras nad garażem (najpierw trzeba mieć garaż; my nie mamy), a żonie otwarty wiatrołap, no i schody ze spocznikiem, choć wydawało się, że nie zmieszczą się. Powtórzę raz jeszcze to co już nie raz było pisane, że każdy Z-14 jest inny i widać w nim rękę właściciela.

• 2 months później...
Witam, :)

My jesteśmy na etapie omawiania zmian z architektem adaptującym, nie zmieniamy dużo; :wink:

Witam, ten post pisałam w 2007, dzisiaj muszę się pochwalić stanem surowym zamkniętym :D

Na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolona z projektu, dodaliśmy okna w szczytach, przenieśliśmy kotłownię do pom. gosp. w garażu (komin idzie po ścianie na zewnątrz) powiększyliśmy garderobę kosztem naszej sypialni.

Dom , jeżeli chodzi o wielkość, dla naszej czwórki-dwoje dorosłych+dwoje dzieci, jest w sam raz. Pokój na parterze przeznaczony teraz do pracy, póżniej, na stare lata może służyć za sypialnię :wink: Salon wcale nie jest taki wąski, otwarcie go na hol i kuchnę spowodowało jego wizualne powiększenie, jest ok. :) Budowaliśmy Z14 z garażem i muszę przyznać, że warto wydać trochę więcej ( nie są to aż tak duże koszty) i garaż wybudować (jeśli ktoś ma go w planach oczywiście) Można tam właśnie umieścić kocioł na paliwa stałe, bo w tym małym pomieszczeniu (w projekcie) przeznaczonym na kotłownię nie wyobrażam sobie zmieścić piec, zbiornik na wodę i jeszcze zapas opału...

Stan surowy zamknięty kosztował nas 135 000 materiały+ robocizna(bez działki, przyłączy i papierologii) Na materiałach nie oszczędzaliśmy specjalnie: ściany zewn. i wewn. z maksa z Kozłówki, dachówka Braas, okna Jezierski, trójszybowe z zabezpieczeniami , dobrej jakości drzwi zewnętrzne i brama.Teraz zaczynam wykończeniówkę, tu liczę na pewne oszczędności :roll: , głównie na robociźnie- dużo będziemy robić sami. I pewnie życie pokaże, że się przeliczę :lol: :wink:

Pozdrawiam wszystkich budujących Zeta..... warto! :wink:

• 4 weeks później...
Kate_Sz, ich zet jest zupełnie inny niż nasz. Ma garaż z boku, a na garażu taras. Z przodu nad wejściem nie mają takiego ganku jak nasz z osobnym zadaszeniem, tylko przedłużyli połać dachu na szerokości ganku i podparli właśnie takimi słupami, które teraz są otynkowane tak jak podmurówka tynkiem mozaikowym.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich forumowicz budujących ten domek ....

My przymierzamy sie do budowy Z14GPp,w chwili obecnej jestesmy na etapie adaptacji projektu ....I odnosnie tego mam pytanie ....czytałam ,ze wielu z was zrobiło kotlownię na paliwa stałe za garazem w pomieszczeniu technicznym ...czy nie jest ona za mała?Jaki macie metraz tego pomieszczenia i gdzie przechowujecie materał do ogrzania domu ? Bede wdzieczna za pomoc a i chetnie obejrze zdjecia takiego pomieszczania juz zagospodarowanego ... :wink:

• 4 weeks później...
Kate_Sz, ich zet jest zupełnie inny niż nasz. Ma garaż z boku, a na garażu taras. Z przodu nad wejściem nie mają takiego ganku jak nasz z osobnym zadaszeniem, tylko przedłużyli połać dachu na szerokości ganku i podparli właśnie takimi słupami, które teraz są otynkowane tak jak podmurówka tynkiem mozaikowym.

Aguu my pewnie w końcu też zrobimy betonowe słupy - trochę poszerzyliśmy ganek żeby nadac mu bardziej "przysadzisty charakter", no i podjęliśmy decyzję, że dajemy spokój ściance kolankowej. Nasz zet będzie stał na górce i ciągle będzie się go oglądało "od dołu", podniesienie ścianki zdecydowanie zepsułoby proporcje domu. pozdrowienia :D

• 1 year później...

Witamy :)

Od maja br dzielnie budujemy nasz Z14 - z garażem, wygospodarowanym stryszkiem nad garażem oraz z wykuszem w salonie :) I tak się zastanawiamy, czy może gdzieś w okolicach Wrocławia stoi już jakiś Z14? Chętnie byśmy podejrzeli kilka rozwiązań ;) Pozdrawiamy serdecznie wszystkich zetowiczów :)

• 8 months później...
Witam wszystkich bardzo serdecznie błagam wszystkich poratujcie potrzebuję kosztorys Z14 GPp, właśnie kupiłem projekt a żeby zrobić zapytanie ofertowe wykonawcy wymagają kosztorys (jakiś tam). Ja również uważam że jest to jeden z najbardziej ergonomicznych domków jakie do tej pory widziałem i jakby ktoś chciał się ze mną podzielić kosztorysem byłbym bardzo ale to bardzo wdzięczny, podam maila gdyby znalazł się ktoś uprzejmy (zaznaczam że zmian w wyglądzie typu ścianka kolankowa czy okap nie będą zmieniane, generalnie budynek poza zmianą kotłowni w garażu z zewnątrz pozostanie bez zmian): [email protected]

• 1 year później...
  • 1 month później...