Nefer 21.05.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 W PTF inaczej Santander. Byliśmy w kilku bankach, parę sprawdziliśmy w internecie i wyszło nam, że chyba najlepiej tam. Czytałam o nim dobre opinie na gazetowym. Umówiliśmy się na jutro z ekipą, żeby omowić zakres robót, no i finanse oczywiście. Mój mąż jak jakiś maniak uparł się, że będzie sam zbierał humus i latał pół soboty z taczką z jednego końca działki w drugi Może musi odreagować intensywną pracę umysłową Poszukaj dobrze, ja mam 50 % wkładu i jestem klientem Santandera i dali mi takie warunki, że musiałabym wypić i stracić przytomność, żeby je przyjąć - fakt, chcę w szwajcarach o pln nie pytałam. A dla klientów mają zniżki hihihi Mam u nich kredyt samochodowy - w ogóle się nie kontaktujemy bo nie ma poco. WIęc client service może być, nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 22.05.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Nefer, a w jakim banku wzięłaś? Też chcemy we frankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 22.05.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Już straciliśmy nadzieję, że ktoś budujący ten dom zagląda na forum. A tu miła niespodzianka Dziękujemy za opinie i bardzo się cieszymy, że są one pozytywne. Jeszcze nie ruszyliśmy z budową, ale mamy nadzieję, że najpóźniej w czerwcu zaczniemy. Izawi napisz na jakim etapie budowy Ty jesteś. Irek my na 95% jesli się okaże, że projekt pasuje do działki>> której nie mamy al;e ciągle ostro szukamy >> Też będziemy budować ten domeczek.... Uwagi, hhm no ja nei mam za bardzo bo przecież tez mni się podoba Aha, ja u siebie będe powiększac salon ksztem holu i kuchni I przedkladam kominek;) A daszek akurat mi się bardzo podoba...więc jak widac rzecz gustu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.05.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 zielonooka masz racje. dla mnie ten daszek tez jest za wysoko. ale obniżając go trzeba sie liczyć z oddzielnym orynnowaniem. ale na pewno go wydłuże (tzn. "dam do przodu") szerokośc jest ok bo to ponad 2.5 merta. no i witamy następnych budujących z14 - miło was tu widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.05.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Nefer, a w jakim banku wzięłaś? Też chcemy we frankach Jeszcze nie wzięłam - chyba Kredyt Bank - póki co - jeszcze zbieram oferty. Czekam na Millenium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 22.05.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Swierszczu ale pieknei malujesz a zwrociliscie uwage że w wiekszosci projektow w tym też obrazki sof , stołow itd wymiarowo maja się nijak do rzeczywistosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.05.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Aida daj spokój tak se w wolnych chwilach bazgram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 22.05.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ja też myślalam przed kupnem projektu o zmianie tego daszku, ale to właśnie znowu rynny i pewnie coś tam jeszcze. Ale jak zarośnie hortensją, to się obniży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.05.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 no właśnie. najgorzej ruszyć i coś zmienić, bo potem się okazuje że dochodzą dodakowe rzeczy. wiec nad obniżenim daszku jeszcze pomysle, jeszcze mam czas bardzo mnie interestuja zmiany jakie dokaonał w projkcie boboW. mam nadzieje, że wysle mi swój projekt (tak pisał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoBoW 22.05.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 witam u mnie daszek się obniżył z powodu podniesienia ścianki kolankowej. Nie umiem wstawiać zdjęć, jakbym umiał to wstawiłbym wizualizację mojego projektu z takim daszkiem. Co do rynien w tym wypadku to nie widzę problemu. Ja u siebie przy każdym narożniku będę wstawiał zbiornik na deszczówkę - zbironiki zostaną połączone rurami na zasadzie naczyń połączonych. Nie widzę więc problemu z doprowadzeniem wody opadowej z małego daszku do jednego z tych zbiorników, to tylko kawałek rury. ps. świercz, projekt poszedł na maila, jeśli nie dojdzie, to proszę o informację w ciągu 0,5 godz. Od jutra mam wyjazd służbowy i będe dopiero za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek95 22.05.2006 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Właśnie odebraliśmy pozwolenie na budowę W przyszłym tygodniu załatwiamy kredyt - najprawdopodobniej w GE ewentualnie w Dom Banku ( we frankach). Działka już uprzątnięta. Woda i prąd od sąsiadów - mamy dobrych sąsiadów Czekamy na uprawomocnienie i ruszamy. NARESZCIE bardzo mnie interestuja zmiany jakie dokaonał w projkcie boboW. mam nadzieje, że wysle mi swój projekt (tak pisał) Nam przysłał, za co jeszcze raz dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.05.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 boboW dzieki! dzieki! własnie odebrałem. zaraz sobie zobacze coś tam wymyślił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.05.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Właśnie odebraliśmy pozwolenie na budowę W przyszłym tygodniu załatwiamy kredyt - najprawdopodobniej w GE ewentualnie w Dom Banku ( we frankach). Działka już uprzątnięta. Woda i prąd od sąsiadów - mamy dobrych sąsiadów Czekamy na uprawomocnienie i ruszamy. NARESZCIE bardzo mnie interestuja zmiany jakie dokaonał w projkcie boboW. mam nadzieje, że wysle mi swój projekt (tak pisał) Nam przysłał, za co jeszcze raz dziękujemy a mógłbys rzucić kwotą o jaka się staracie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek95 22.05.2006 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Mamy zamiar wziąć 200tys na 20 lat , wkładem własnym jest tylko działka. Z dotychczasowych naszych poszukiwań te dwa banki oferowały nam najkorzystniejsze warunki. Niestety właśnie wyjeżdżam na tygodniowe szkolenie i nie mam czasu napisać więcej.Może żona coś później dopisze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menago3 22.05.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Czy ktoś mogłby wyrazić sie czy kwoty podawane na stronce z500- chodzi mi o koszty budowy odpowiadaja ( mniej więcej ) kosztom faktycznym budowy? menago3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoBoW 22.05.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ja podobnie jak Irek95 planuję zmieścić się w kwocie 200 tys, i na razie wygląda na to że się uda, a może nawet mniej (oby). Oczywiście nie liczę kosztów działki, projektu, przyłączy, bo te już mam. Z tym, że w tej kwocie to dużo pracy własnej. Menago 3. Kwota podana na stronie Z500 jest zbliżona do rzeczywistej. Należy jednak pamiętać o: kosztorys tam zamieszczony dotyczy tylko domu bez garażu i jakichkolwiek zmian. Wg mnie troszke zaniżona jest ilość materiałow na fundamenty. Patrząc na mój gotowy projekt to zawsze wychodzi więcej m3 betonu na ławy (nie uwzględniając garażu). Dach jest dosyć dobrze podany, ale wycena materiałów na dach już taka sobie. Za to o jakieś 20 tys przesadzona jest wycena podłogi na gruncie. Zarówno w wielkości podłogi (ponad 120 m2) jak i cenie styropianu do docieplenia (150 zł/m2 - ewidentny błąd w kosztorysie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.05.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 wydaje mi się że można na nich się opierać ale tylko na tych aktualnych - dokładnie podają które kosztorysy sa zaktualizowane. poki co nie znalazłem tu ludzi którzy wybudowali ten czu inny dom z tego biura. może trzeba jeszcze poczekać. może się znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.05.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 witam u mnie daszek się obniżył z powodu podniesienia ścianki kolankowej. Nie umiem wstawiać zdjęć, jakbym umiał to wstawiłbym wizualizację mojego projektu z takim daszkiem. a może podeslesz choc kilka na maila hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoBoW 22.05.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 na razie mam tylke wizualizacje z pracowni Z500 - poszły razem z projektem. zdjęć domu jeszcze nie ma, bo na razie załatwiam pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.05.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 aha troche źle zrozumiałem. jeszcze raz dzieki za projekt. pozdro świercz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts