Izawi 08.09.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Wrzuciłam nowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 08.09.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Wrzuciłam nowe zdjęcia witam śledzę na bieżąco postępu u Ciebie. Mam prośbę co do zdjęć zauważyłem że garaż nie jest również szerokości z budynkiem. na zdjęciu 22 23 24 to jakie pokoje widać jestem bardzo ciekaw czy salon nie wydaje się za wąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 08.09.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Garaż został zaprojektowany przez biuro, które adaptowalo projekt . Ma 4m szerokości i jest trochę krótszy niż budynek. Wydaje nam się, że tak lepiej wygląda,mniej rzuca się w oczy, bo ozdoba to to nie jest Zdjęcia: 24-ze hol od strony kuchni, w głębi łazienka 23-salon od strony wykuszu, nie jest wąski według mnie 22-widok z drzwi balkonowych, z lewej wykusz, w głębi kuchnia(mamy lustrzane odbicie, może się Wam trochę mylić ) Zamówiliśmy pół metra więcej betonu do zalania stropu i wylaliśmy go na podjazd. Teraz można czołgiem podjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.09.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Izawi! wowowowow!!! dzięki za zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek95 08.09.2006 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 woody Myślałem jeszcze nad podniesieniem ściany kolankowej, ale nie do końca jestem pewien czy nie popsuje wyglądu. Z drugiej jednak strony pokusa jest duża. Podniesioną ściankę kolankową ma w swoim projekcie BoBoW. Nie wygląda to żle, ale trzeba inaczej zrobić daszek nad wejściem. Na poddaszu jest wtedy więcej miejsca. Jeśli chcesz zobaczyć jak wyglądają elewacje z podniesiona ścianką napisz do BoBoW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 08.09.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 No dobra, chyba się udało. Tak, wg pracowni ma wyglądać dom od frontu: http://images1.fotosik.pl/70/56ae33199e7e2137m.jpg Mam pytanie czy ta wizualizacja pokazuje z14 z podnisioną ścianką kolankową. Domyślam się że tak, jeśli tak to o ile? I ile przybyło powierzchni urzytkowej na poddaszu? Co jeszcze za sobą pociągnęła ta zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 11.09.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Powiększyliśmy okna w wykuszu o 10cm każde. Będzie witryna, żeby było jaśniej. Izawi na szerokość też? czy tylko na wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 11.09.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Tylko szerokość, teraz są typowe, chociaż koszt niewiele mniejszy niz w wypadku nietypowych, ale ja lubię jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 12.09.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 dzęki Iza za zwrócenie na to uwagi - też wszystkie je pozmieniałem.mam pytanko czy bedziesz w wykuszu zakładać RKS-y? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa75 12.09.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 A jak myślicie, czy kwota 23000 za robiciznę wykonania stanu surowego ze ściankami działowymi pod więżbę dachową (z garażem, ale bez wykusza) to dobra cena? Dodatkowo, firma, która będzie budować propnuje, że za 1500 zł będzie jeździć do sklepu, kupwać co chcemy, przywozić na budowę i rozładowywać. Chyba warto, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 12.09.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Właśnie dałem majstrowi mój projekt do wyceny robocizny,narazie rócił 2,5 tys za fundamenty, zastanawia się ile za ściany pod więźbę. Jestem ciekaw ile u Was kosztuwała robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 12.09.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Łomatkooooo, a co to są RKSy?? Ewa, to zależy, gdzie się budujesz. Jeżeli to legalnie działająca firma, to chyba niedużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 12.09.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Już znalazłam te RKSy Nie, nie będziemy zakładać,chociaż nad tym myślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa75 14.09.2006 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Szlag mnie trafia, bo na projekt ze studio500 czekamy juz prawie 2 tygodnie. wczoraj się dowiedziałam, że wysłali priorytetem w czwartek, a dziś juz jest kolejny czwartek i nic!!! Tez tyle czekaliscie? Jak przyjdzie i data wysłania będzie inna, to narobię takiego rabanu, że zobaczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 14.09.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Szlag mnie trafia, bo na projekt ze studio500 czekamy juz prawie 2 tygodnie. wczoraj się dowiedziałam, że wysłali priorytetem w czwartek, a dziś juz jest kolejny czwartek i nic!!! Tez tyle czekaliscie? Jak przyjdzie i data wysłania będzie inna, to narobię takiego rabanu, że zobaczą. oj tak - widze że nic sie u nich nie zmieniło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 15.09.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Eeeeeeeee, tylko dwa tygodnie???????/ To i tak o polowę krócej niż my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa75 15.09.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 co mamy w takim razie robic? dzis dostalismy faxem potwierdzenie ze wyslali do nas projekt priorytetem 7 wrzesnia, ale czuje ze cos kręcą. na poczcie sprawdziliśmy i nic do tej pory nie przyszło. Cierpliwie czekać czy jakoś działać... oto jest pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa75 16.09.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Jest! Przyszła paczka. Mamy projekt! Teraz się zacznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.09.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Ludzie! jak postępy==???? Dawajta jakieś foty!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoBoW 22.09.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 No dobra, chyba się udało. Tak, wg pracowni ma wyglądać dom od frontu: http://images1.fotosik.pl/70/56ae33199e7e2137m.jpg Mam pytanie czy ta wizualizacja pokazuje z14 z podnisioną ścianką kolankową. Domyślam się że tak, jeśli tak to o ile? I ile przybyło powierzchni urzytkowej na poddaszu? Co jeszcze za sobą pociągnęła ta zmiana Witam Prawdę mówiąc nie liczyłem o ile wzrosła powierzchnia. Ścianka została przez nas podniesiona ze względu na komfort użytkowania pomieszczeń na poddaszu. Teraz będzie miała około 100 cm (tak jak w domu moich rodziców) i z doświadczenia wiem, ze jest to wielkość ok. A co jeszcze za sobą pociągnęła? Przede wszystkim konieczność wylania dodatkowego wieńca na tej ściance, połączonego ze słupkami, w których zatopione są kotwy do murłaty. A tak na marginesie to ja dalej zajmuję się załatwianiem pozwolenia na budowę - ciągle wprowadzam drobne zmiany do projektu. Ja skończę, to w przypływie chwili wolnego czasu postaram się opisać swoje przemyślenia na temat projektu i dodatkowych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts