Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Młotowiertarka z odpylaczem

nobel

Recommended Posts

Witam,

Mama mały problem z wyborem młotowiertarki.

BOSCH GAH 500 DSR

MILWAUKEE PPH 26 RA/M

MAKITA 2430

HITACHI DH 24 PD2

Z tych czterech jajkorzystniejsze parametry ma HITACHI ( niska cena, duza moc mala waga ).

Jakie jest wasze zdanie na temat tych wiertarek i firnmy HITACHI. Uzywam wkretarki hitachi i jak dla mnie jes lepsza od bosha i skila ktore mialem ale to moze byc wyhjatek.

pozdrawiam

skil tj. taka dobra podrobka boscha.

mam mlotowiertarke boscha GBH2-24 DFR, no i po 4 miesiacach udalo mi sie ja wysypac (stracila udar) :D ale jest na gwarancji (3 lata). Trzeba przyznac ze serwis gwarancyjny maja niezly ... Zrobili szybko i sprawnie :wink:

w karcie wpisali ze poszly uszczelki i pierscienie.

Wierci sie nia rewelacyjnie. Choc czasami przy dluzszych otworach (np przewiert przez sciane wiertlem dl. 70cm fi 14) to wyraznie brakuje jej mocy ... a ma silniczek 680W. Przy kuciu tez sie sprawuje calkiem niezle :)

byla to jedna z lepszych inwestycji w elektronarzedzie, jaka dokonalem :wink:

Same dobre firmy, osobiscie uzywamy sprzetu Milwaukee(jest to marka w sklad, ktorej wchodzi AEG, Atlas Copco), zarowno wkretarki , wiertarki , jak i ciezki mlot spisuja sie dobrze. Najwazniejsze , zeby dobrac klase narzedzia do potrzeb i nie uzywac do wszystkiego na raz( zajechalismy fajna AEG 800W przy duzych przewiertach, kuciu i mieszaniu).Makita ,Hitachi,Bosch robia dobry sprzet ale Milwaukee jako firma wchodzaca na rynek oferuje promocyjne ceny. Co do wkretarki to Makita , poreczna , przy ciaglym uzytkowaniu baterie padly po 3latach(regeneracja okolo 350zl -14.4V). Mysle ,ze mozesz w tym przypadku przy wyborze sugerowac sie cena chyba ,ze zalezy Ci na innych parametrach(moc,masa,funkcja kucia, antywstrzas itp.)

Poltomy.

------------------------

Chcialem dobrze a wyszlo jak zawsze.

• 2 weeks później...