sb12 29.12.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 jedni polecają (chociażby Barlinek) inni twierdzą że za miekkie i jak złapie wilgoć (skąd w salonie?) to się rozchodzi. Podobno Doussie lepsze?Jak u was? sb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tucz 23.01.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 również mnie interesuje jak sprawdza się badi w salonie? Czy rzeczywiście jest tak twarde jak wskazują parametry? Pzdr,Tucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 23.01.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Zależy czy mówisz o desce barlineckiej czy o parkiecie. I czy na ogrzewanie podłogowe czy nie. Ja chciałem pierwotnie deske barlinecką Badi na podłogówkę ale fachmani odradzili mi to. Zdecydowanie lepsze w takim przypadku jest doussie (podobne w odcieniu do badi) jako parkiet przemysłowy. Poszukaj w dziale "wnetrza", była tam dyskusja na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tucz 23.01.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Raczej będę wybierał deskę, a nie parkiet.A jak wygląda różnica w cenie między deską a parkietem?Ogrzewania podłogowego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 23.01.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Nie pamietam ceny parkietu, jest on w każdym razie dużo tańszy od deski, jednak musisz doliczyc koszty materiałów do ułożenia, robociznę, konserwację itd. także nie wiem jak ostatecznie to wyjdzie.A z tego co czytałem deska barlinecka śerdnio nadaje się do miejsc czesto w domu uczęszczanych. Uzyj wyszukiwarki forum, mnóestwo było na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tucz 23.01.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 wiem właśnie, że mnóstwo Część już przeczytałem, ale ciężko wszystko przetrawić. Tym bardziej, że ile osób tyle opinii Przyjrzę się dokładniej parkietowi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 23.01.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Mam deskę barlinecką prawie w całym domu (oprócz kuchni, hollu, łazienek, pomieszczenia technicznego). Mam badi ale w sypialni i jest ok. Do salonu polecam merbau (np.) lub inne twardsze. Pamiętaj, że drewno się nie uszkadza przy użytkowaniu lecz wierzchnie warstwy lakieru którym jest ono pokryte. Napewno pazury psa (30 kg taką sunię mam), obcasy Pań w tańcu itp zarysują każdą powierzchnię drewnianą pokrytą lakierem i parkiet też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts