Maciek-MZM 30.12.2005 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 No widzisz ty- tak to ślepemu lampy wybierać tyle razy wchodziłam na tę stronę i takich ładnych tam nie widziałam. Dlatego tym bardziej cieszę się że wpadłeś na mój gust ! Dzięki za namiary i odpowiedż i życzę pomyslności w tym MAŁYM - WIELKIM domku w NOWYM ROKU ! Przyznam sie szczerze, ze tez dlugo szukalem. Rowniez zyczymy wszystkiego najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 31.12.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Ekstra!!!!!!!!!!! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 30.01.2006 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Zapomnialem o kominku: http://img223.imageshack.us/img223/521/imga03784aj.jpg Widok na zime z fotela : http://img359.imageshack.us/img359/7884/imga03836ab.jpg Wreszcie moge pokazac jak wyglada dom z podbitka: Przod i bok: http://img230.imageshack.us/img230/6420/imga03112gm.jpg Tył: http://img225.imageshack.us/img225/1645/imga03212io.jpg Zblizenie: http://img235.imageshack.us/img235/9974/imga03415ri.jpg I jako bonusik kilka widoczkow. Zima naprawde jest piekna. http://img300.imageshack.us/img300/2715/imga03503jg.jpg http://img236.imageshack.us/img236/8761/imga03520jc.jpg http://img53.imageshack.us/img53/9360/imga03924hy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 01.03.2006 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Wreszcie mamy drewniane mebelki w lazience. Drewno bukowe. Tak oto sie prezentuja: http://img294.imageshack.us/img294/2111/imga04222as.jpg http://img335.imageshack.us/img335/6731/imga04238ra.jpg http://img346.imageshack.us/img346/7882/imga04270ox.jpg http://img294.imageshack.us/img294/6427/imga04280ub.jpg Wiecej zdjec w linku w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fal 03.03.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Pomysłowe mebelki. Wyglądają bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 07.03.2006 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Pomysłowe mebelki. Wyglądają bardzo ładnie. Proste i funkcjonalne, to nasza dewiza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 07.03.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A co będzie pod skosem - za tymi półeczkami, za wanną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 14.03.2006 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 A co będzie pod skosem - za tymi półeczkami, za wanną? Trudne pytanie.... sami nie wiemy, moze ktos cos podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_anna 14.03.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Maćku, masz piękny domek, podziwiam pomysł na rozbudowę i wnętrza, ale "po kiego" zostawiłeś taką lukę za wanną i teraz próbujesz ją zagospodarować taką drewnianą drabinką? Ja zrobiłabym taką wewnętrzną ściankę kolankową, około 30 cm od ściany zewnętrznej i dodatkowo półkę/wnękę z kartongipsu ok. 30 cm, co pozwoliłoby odsunąć wannę od skosu o jakieś 60-70cm, czyli chyba tyle co masz obecnie. A pomysłów na zagospodarowanie takiej półki/wnęki jest wiele. Bezkonkurencyjna jest propozycja Toli na tym forum (własna plaża przy wannie). Chyba, że w związku z tą drewnianą półką masz coś jeszcze w zanadrzu Pozdrawiam - Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.03.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Hmmm... bylam zachwycona do momentu zobaczenia fotki z kolorem elewacji... niby wolnoć Tomku w swoim domku i o gustach sie nie dyskutuje (tu mi sie wrecz nieodparcie nasuwa przyslowiowe okreslenie " malinowych gustach " ) itd .... ale... nie obraz sie, ja osobiscie ciesze sie ze nie jestem Twoja sasiadka - nie chcialabym patrzec na taki dom za oknem sorry - nie bede słodzić - nawet za cene zakrzyczenia tu na forum i wyklecia.... trudno wedlug mojej i tylko mojej (podkreslam!!!) opini z pieknego domu o bardzo delikatnych detalach , minimalistycznym wykonczeniu, domu ktory bronil sie sam dobrym gustem architektonicznym i wysmakowanych proporcjach zrobiles hmmm.... powiem delikatnie (bo sie aż gryze w jezyk zeby nie powiedziec dosadniej )- walacą po oczach kolorystyczna dominante (i to niestety negatywnie) ktora ma wplyw nie tylko bezposrednie Twoje otoczenie ale i na poł okolicy (mowie o pierwszej fotce - na pozostalych zdieciach - jak ten wsciekly malinowy jest zlamany - wyglada to juz lepiej - nie wiem ktory kolor jest prawdziwy, czy zdiecie oddaje rzeczywistosc) przepraszam, ale musialam to napisac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 15.03.2006 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Maćku, masz piękny domek, podziwiam pomysł na rozbudowę i wnętrza, ale "po kiego" zostawiłeś taką lukę za wanną i teraz próbujesz ją zagospodarować taką drewnianą drabinką? Ja zrobiłabym taką wewnętrzną ściankę kolankową, około 30 cm od ściany zewnętrznej i dodatkowo półkę/wnękę z kartongipsu ok. 30 cm, co pozwoliłoby odsunąć wannę od skosu o jakieś 60-70cm, czyli chyba tyle co masz obecnie. A pomysłów na zagospodarowanie takiej półki/wnęki jest wiele. Bezkonkurencyjna jest propozycja Toli na tym forum (własna plaża przy wannie). Chyba, że w związku z tą drewnianą półką masz coś jeszcze w zanadrzu Pozdrawiam - Jola No wlasnie sie zastanawiam nad tym regipsem, chcialem kwiatki posadzic ale malo tam swiatla i nie wiem czy sobie dadza rade. Dzieki za porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 15.03.2006 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Hmmm... bylam zachwycona do momentu zobaczenia fotki z kolorem elewacji...ciach przepraszam, ale musialam to napisac.... Kolor jest rozowy, nie widac tego dokladnie na zdjeciach, niestety w zaleznosci od swiatla raz jest jasniejszy raz ciemniejszy. Wybralismy ten tynk z kilku powodow: 1. Nam sie podoba 2. Nam sie podoba 3. Nam sie podoba A tak powazniej: Nie interesuje mnie zdanie sasiadow, maja swoje domy ja mam swoj. Jestem zdania ze tynk nie ma byc szary, mdly , lecz ma pokazac, wyrazic dom, podkreslic jego urok. Dlatego zdecydowalismy sie na ten a nie inny. Jak sama mowisz zwraca uwage na siebie, a czyz to nie fajne ze z kilkunastu domow w okolicy ludzie patrza na nasz? I jak to sie mowi "Nie wazne co mowia, byle by mowili " Przestalem sie juz dawno ogladac na to co powiedza inni, jak to bedzie odebrane itp. Zyje po swojemu a jesli sie komus kolor nie podoba, hm... nie musi patrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 15.03.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 A ja mam odmienne zdanie na temat tej elewacji...A powiem i dlaczego. W Polsce przez wiecej niz pol roku jest szaro, ciemno i do d....Zdecydowanie brak w tym naszym kraju kolorow. Wiekszosc tez robi domki stonowane, ale w cieplych krajach, taki kolor jak u Macieja jest normalka. Może w tej szarosci jaka u nas panuje odstaje troche taki zywy kolor, ale co tam. Wrescie ktos mial odwage zrobic cos co mu sie podoba i powiedziec - nie- monotonii... A do tego dach ciemy i okna biale, moim zdaniem pasuja jak ulal...Mi by nie przeszkadzalo miec takiego sasiada... No, jak widac, gusty sie roznia. Dlatego dobrze, ze Maciek posluchal swojego gustu, bo reszty swiata i tak nie dogodzi...Zawsze znajda sie ci za i ci przeciwko... A co do przemiany. Bardzo ladnie wszystko zaplanowane. Wyszlo Wam super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.03.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Maćku - powiem Ci ze 3 razy ten moj post pisalam, i trzy razy kasowalam ale uznalam w koncu ze jesli wystawiasz dom na widok publiczny na forum to liczysz sie i z glosami pochwaly jak i glosami krytyki i dlatego w koncu napisalam (i jestem w zgodzie ze swoim sumieniem) piszesz ze nie obchodzi cie sasiad - ok, masz prawo ale szkoda ze nie obchodzi cie przestrzen jako taka teraz w bud w miastach - i np. wielorodzinnych budynkach po okresie totalnego balaganiarstwa zaczyna sie wracac do uporzadkowania przestrzeni, zaczyna sie (szkoda ze dopiero teraz) dbac by 1 dom pasowal do otoczenia i w tym otoczeniu nie zgrzytał w bud. jednorodzinnym tego jeszcze nie ma - czasami gmina daje tylko "prikaz" np. o ksztalcie dachu ale coraz czesciej pojawiaja sie i takie zapisy jak np. wlasnie kolor elewacji(uzywane jest tam malo precyzyjne okreslenie "stonowana" ) po co ? po to zeby calosc harmonijnie grala Zelijka pisze o domach w cieplych krajach - kolorowych - ale tam cale osiedla sa takie! czyli jak nabardziej przestrzen jest zagospodarowana i przemyslana w calosci a nie jednostkowo i dlatego ma to rece i nogi Uff ...to sa trudne rozmowy bo czesto wlascicel domu sie burzy - jak to MÓJ dom, na MOJEJ ziemi ... to moge go robic jak chce?!?!?!?, a potem efakty sa np w osiedlu zlozonym z takich dziwologow jak dworek polski kolo 3 pietrowego gargamela i plaskiego klocka ze szkla pytanie w ktora strone pojsc - totalnej wolnosci i za cene totalnej chaotycznosci czy tez pewnych wytycznych (np w planie zagospodarowania) ktore uporzadkuja architekture i przestrzeń - i sprawia ze calosc bedzie spojna ja jestem zwolenniczka tej drugiej opcji i mysle ze docelowo (patrzac na kraje zach - np francje czy anglie) za pare(nascie) lat do tego dojdziemy (i 100 osob mnie poprze a znajdzie sie 100 innych osob ktore opowiedza sie ze nie, wlasciel ma prawo wymalowac dom na rozowo i dac zielono - niebieskie grochy na elewacji bo to jego dom , nawet jak obok cala architektura jest w stylistyce ...dajmy na to secesyjnej) chce na koniec jeszcze zaznaczyc ze wcale nie jestem zwolenniczka szaroburych elewacji i braku kolorów!!! (uhhh normalnie wyklad walnełam, ale przepraszam, zboczenie zawodowe ) serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sallyko 15.03.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Piękny kolor i wraz z detalami tworzy bardzo przyjamny dla oka obraz. Ja planuję bródny róż na elewacji , przelamany jaśniejszym klinkierem. A poza tym kolorowe domki wyglądają o wiele ladniej niż ciąg bialych jednakowych domkow, ktore po jakimś czasie robią się szare. Natomiast jeszcze wiele ludzi boi się kolorów wychodząc z zalożenia "co inni powiedzą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.03.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 ja pisze o uporzadkowanej przestrzeni i pomysle na całość ( nie zakaldajac z gory ani stylu ani kolorystyki calosci i nie odnoszac sie juz w tym momencie do domu Macieja a do ogolnej problematyki) a Ty czytasz z mojej wypowiedzi "ciąg bialych jednakowych domkow" dziekuje za przeczytanie ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_anna 15.03.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Elewacja jest bardzo ładna, owszem nietuzinkowa, ale z pewnością nie jest "uciążliwa" dla otoczenia. A przy okazji Maćku, jeszcze jedna uwaga, choć nie na temat wnętrz. Mam nadzieję, że ta zrolowana wykładzina nie twki do dziś za łóżeczkiem Twojego dziecka, bo zdjęcie które przedstawia ten szokujący dla mnie widok jest z grudnia. Spróbuj przespać choć jedną noc w tak bliskim kontakcie z nowo zakupioną wykładziną, a przekonasz się co mam na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sallyko 15.03.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 a Ty czytasz z mojej wypowiedzi "ciąg bialych jednakowych domkow" Nie bierz od razu tak bardzo wszystkiego do siebie. Domek jest prosty w formie, nie jakiś gargamel, więc mocny kolor nie zaszkodzil w ogólnym wyglądzie. Zgadzam się że niektóre pomysly inwestorów woalją o pomstę do nieba, ale akurat w tym przypadku kolory elewacji, dachu i wykończeń są doskonale dobrane do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 15.03.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Zielonooka, po co się Ty tłumaczysz. Przecież, nikt nie krytykuje Twojego postu. Masz prawo mieć swoje zdanie. A kto widział zdjęcia Twojego ogrodu i działki, ten tez wie, ze gust masz na prawdę piękny, a i wiedze tez, bo przecież sama to wszystko zaprojektowałaś. Ty tez, jako profesjonalista i artysta trochę inaczej patrzysz na pewne rzeczy. Stąd pewnie i takie Twoje wyraźne poglądy na te tematy. Nie odbieraj naszych poglądów jako sprzeciwu do Twojego. Po prostu mi inaczej na to patrzymy i mamy inne zdanie na ten temat. To wszystko.A co do tych osiedli , to częściowo jest racją, ale nie do końca. Czasami tez tam są domy co odstają od reszty kolorem, tylko, że tak jakoś jest wszędzie tak kolorowo, ze to nam nie przeszkadza. A ja znów musze napisać, ze nie chciałabym aby ktoś zmuszał mnie do takiego a nie innego koloru domku i cieszę się, ze to akurat nie jest w warunkach zabudowy. Myślę, ze wystarczy to co jest. Trochę swobody ludziom tez trzeba dać. Choć wiem o co Tobie chodzi, aby nie było jakiś dziwactw jak to czasami się spotyka... I to akurat popieram, choć tez zastanawiam się, czy mam prawo, bo przecież Ci ludzie chyba tak lubią jak tak sobie zrobili i po co im ta radochę odbierać...No, jak widać nic nie jest takie proste jak się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.03.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Zelijko - i tu dokladnie ujelas co chcialam napisac i ponownie powiem ze wcale nie jest latwo okreslic granice (jak i zdecydowac czy wogole je okreslac) mysle ze warto by taki problem kiedys poruszyc - ale to nie na tym watku pozdrawiam serdecznie wszytkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts