nikasob 29.12.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Zastanawiam się jakie przepisy nakazują właścicielom odśnieżanie chodników przed domami - ustawa? Uchwała rady gminy? Gdzie tego szukać? I jakie są konsekwencje braku odśnieżania? Mandaty? Kto je wystawia? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 29.12.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 a może by tak poszukać w internecie ? szybciej będzie proszę, tu masz wymienione wszelakie ustawy: http://dom.gazeta.pl/ladny-dom/1,61596,2592429.html?as=2&ias=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 29.12.2005 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Ostatnio czytałam, że chodnik musisz odśnieżać, jeśli przylega bezpośrednio do granicy Twojej działki. Jeżeli pomiędzy granicą działki a drogą jest pas zieleni (np. trawnik), to obowiązek ten spoczywa na właścicielu drogi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 30.12.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Ostatnio czytałam, że chodnik musisz odśnieżać, jeśli przylega bezpośrednio do granicy Twojej działki. Jeżeli pomiędzy granicą działki a drogą jest pas zieleni (np. trawnik), to obowiązek ten spoczywa na właścicielu drogi. Pozdrawiam Też słyszałem taką interpretację. Wspólnota w której obecnie mieszkam "walczy" z gminą o to kto ma odśnieżać chodnik oddzielony trawnikiem od bloku. Jak będę miał już jakieś konkretne wyniki sporu z gminą to dam znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts