Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bardzo początkowy początek - czyli formalności

myszkina

Recommended Posts

Jestem na samiutkim początku początków. Czyli na etapie formalności... :oops: Mam działkę - leśna, zabudowana domem letniskowym. Zamierzam domek zburzyć i wybudowac dom jednorodzinny, oczywiście o pow. zabudowy znacznie większej niż domek letniskowy. W związku z tym będę musiała wyłączyć część gruntu z produkcji leśnej. No i teraz nie wiem:

1. czy najpierw mam iść do nadleśnictwa i prosić o decyzję wyłączeniową i dopiero potem do gminy z wnioskiem o wzizt, czy też odwrotnie (tak na zdrowy rozum to chyba najpierw do nadleśnictwa...)?

2. czy decyzja w sprawie wyłączenia okresla tylko powierzchnię wyłączoną z produkcji czy też dokładną lokalizację na działce tego fragmentu gruntu, który ma zostać wyłączony z produkcji? Szczerze mówiąc wolałabym oczywiście sama wskazać, która część działki mnie interesuje...

3. no i ciekawe, czy nadleśnictwo może odmówić wyłączenia z produkcji do czasu rozbiórki starego budynku? czy w ogóle może uzależńic decyzję od tego, co na działce już stoi? (pewnie tak, bo to co już stoi zajmuje pewną powierzchnię...)

Z góry dzięki za info :D

• 1 month później...