myszkina 29.12.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Jestem na samiutkim początku początków. Czyli na etapie formalności... Mam działkę - leśna, zabudowana domem letniskowym. Zamierzam domek zburzyć i wybudowac dom jednorodzinny, oczywiście o pow. zabudowy znacznie większej niż domek letniskowy. W związku z tym będę musiała wyłączyć część gruntu z produkcji leśnej. No i teraz nie wiem: 1. czy najpierw mam iść do nadleśnictwa i prosić o decyzję wyłączeniową i dopiero potem do gminy z wnioskiem o wzizt, czy też odwrotnie (tak na zdrowy rozum to chyba najpierw do nadleśnictwa...)? 2. czy decyzja w sprawie wyłączenia okresla tylko powierzchnię wyłączoną z produkcji czy też dokładną lokalizację na działce tego fragmentu gruntu, który ma zostać wyłączony z produkcji? Szczerze mówiąc wolałabym oczywiście sama wskazać, która część działki mnie interesuje... 3. no i ciekawe, czy nadleśnictwo może odmówić wyłączenia z produkcji do czasu rozbiórki starego budynku? czy w ogóle może uzależńic decyzję od tego, co na działce już stoi? (pewnie tak, bo to co już stoi zajmuje pewną powierzchnię...) Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 18.02.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Na początku WZ, bez WZ leśnik nie będzie chciał z Tobą gadać. Tak było u mnie. Obecnie czekam na zgodę lasów na odlesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts