ziomek 29.12.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Mam pytanie czy do pieca na ekogroszek muszą być jakieś specjalne grzejniki , czy to nie ma znaczenia jakie sobie zainstaluje.Jeszcze jedno mam instalacje zrobiną z rurek plastikowych w peszlach.dzięki za każdą odpowiedz pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 29.12.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Mam pytanie czy do pieca na ekogroszek muszą być jakieś specjalne grzejniki , czy to nie ma znaczenia jakie sobie zainstaluje.Jeszcze jedno mam instalacje zrobiną z rurek plastikowych w peszlach.dzięki za każdą odpowiedz pozd. peszlach jak peszlach ale chyba w otulinie masz te rurki tylko ... ekogorszek tj. piec na paliwo stale, a do kotlow na paliwo stale nie powinno sie uzywac instalacji wykonanej w plastiku, gdyz w razie zagotowanie wody w instalacji (a taka mozliwosc istnieje), z rurkami moga sie dziac rozne dziwne rzeczy Grzejniki moga byc dowolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsunr 29.12.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 ale są przecież rurki PEX czy jak to tam się zwie, czyli z alu w środku. sam mam takie. Poza tym... na piecu mam zawory mieszające, które utrzymują zadaną temperaturę i nawet jakby piec mi zagotował wodę i to i tak mam np. na wyjściu z zaworu mieszającego 50 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziomek 03.01.2006 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 To nie są rury w otulinie ,ci co mi to robili powiedzieli, że to jest tgz rura w rure ale ta druga to nic innego jak peszel.tylko zapomniałem dodać ,że piony centralnego mam wykonane z miedzi 3/4 cala do rozdzielczy na każdym piętrze,pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 03.01.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Akurat ten rodzaj pieca nie wpływa specjalnie na rodzaj grzejników.Możesz kupić sobie dowolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts