Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z Widokiem?

Recommended Posts

Dużo się dzieje spraw poza budowlanych, a ponieważ na budowie nie ma żadnych spektakularnych postępów (ot, ściany kolankowe i wieniec dachowy), zawiesiłam na chwilę działalność literacką. Jak tylko się pozbieram, uzupełnię dziennik. A co tam Wciornastku u Ciebie?

U mnie kończš dach tj. już połowa odachówkowana a dzisiaj wpadły moje Bartki stawiać scianki działowe. Mam nadzieję że do końca pażdziernika skończymy plan roczny. Tak więc jest niestety miesišc obsówy bo mieliœmy zamknšć plan do końca wrzeœnia. Ale nic to. W zasadzie wszystko zgodnie z planem. Teraz nadejdzie czas szukania okien, elektryków, hydraulików itp. Tynki będš robić Bartki.

PS. Wiesz że w całym Poznaniu nie ma cementu?

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zazdroszczę Ci Wciornastku tej miesięcznej obsuwy. U nas będzie to o wiele dłużej :( . Już nawet obcy ludzie zatrzymują się i pytają czemu się na budowie nic nie dzieje. Pociesza mnie tylko fakt, że wkrótce się z Panani fachofcami pożegnam.

A co do cementu, to większe ilości braliśmy z Buku, z tej betoniarni, z której braliśmy też bloczki na ściany fundamentowe. Nie wiedziałam, że nawet z tym materiałem są problemy :o .

Acidtea - ceny są brutto, chociaż od tamtego czasu trochę się na budowie wydarzyło i część kosztów planowanych możnaby zastąpić faktycznie poniesionymi (ale rząd wielkości się zgadza, nie ma jakiś strasznych odchyleń).

witam. to my na podobnym etapie! ja jutro zalewam :)

fajnie że kejter się przyłączył do dziennika - ja mojej ziutosławy jakoś nie moge przekonać a to taka pisarka!

kurcze z tymi rusztowaniami to przegieli no nie? pewno poszły na złomowisko... jakyście sie tak przeszli to pewno na którymś byście je znaleźli... trzeba było cholera pod prąd je dać!!! hmmm ale kto wiedział...

łapska bym takim po..... ucinał :evil: :evil: :evil: :evil:

Aga, a ja właśnie wczoraj do Was zaglądałam. Na Waszej budowie, to dopiero widać postępy :D :o . Już się do ścianek działowych przymierzacie :o . U nas te wielkie, niepodzielone przestrzenie zostaną chyba do wiosny :( .

Bonga, problemy rzeczywiście mamy bardzo podobne :o . Nasi Panowie Budowlańcy też swego czasu niesymetrycznie wymurowali nam wejście.

świerczu, Mąż się rzeczywiści dołączył do literackiej części budowy, bo mój zapał budowlany słabnie. Zresztą cóż się dziwić, przy takiej ekipie :-?. A te rusztowania, to prawdopodobnie na jakiejś budowie by się znalazły, bo złomiarzy nie podejrzewam (nic prócz rusztowań nie zginęło, a stali ci na naszej działce dostatek).

Przestronność to taka chwilowa. Jak będą ścianki działowe zrobi się ciaśniej :( . Ale to chyba dopiero na wiosnę, więc przez całą zimę możemy się się nacieszyć.

A dziennik to ja bym chętnie pisała. Tym bardziej, że chce Ci się świerczu go czytać. Problem w tym, że nie za bardzo jest o czym pisać, bo tempo robót nie jest zawrotne :( . Cóż, ważne że do przodu :roll:.

K74

Od czasu do czasu podglądam sobie Twoj dzienniczek. Zaczęlismy mniej więcej w tym samym czasie, ja jednak mam chyba ciut mniejszy domek, wiec i jestesmy tez ciut dalej. Gratuluje postepow i wytrwałości.

Juz podoba mi się patrer widze, ze będzie przestronny i słonecnzy:)

Widok z poddasza rzeczywisicie jest fantastyczny. Aż sie zastanawiam jak udało wam sie upatrzyć takie piekne miejsce w Poznaniu.

anstak, stopień zaawansowania naszej budowy to niestety wina Panów Budowlańców. Strasznie są powolni i niestety nie idzie to w parze z dokładnością :( . Są za to bardzo sympatyczni i stosunkowo niedrodzy :) . Coś za coś :-? . Za tydzień wchodzi cieśla. Też będziemy deskować i papować. I chyba w tym roku więcej nie zdążymy. Ścianki działowe dopiero wiosną. Czekam na uzupełnienie w Twoim dzienniku.

A działeczkę, to jam ci się nie chwaląc znalazła :D .

Kasiu, spóźnione gratulacje z okazji rocznicy.

Dawno mnie nie było na forum, widzę straszny wysyp nowych dzienników. Trudno znależć te starsze, ale to chyba dobrze, że aż tyle ludzi się buduje. A u Ciebie domek rośnie. pomieszczenia są naprawdę duże.

• 3 weeks później...

Kasiu co u Was? Czy sezon już zakończony?

U mnie skończony dach, rynny etc. Teraz przerwa do wiosny. Jeszcze jak pogoda pozwoli w planie trochę porzšdków na działce i pochowanie tego i owego.

Szukamy wykonawców. Elektryk teoretycznie już jest. Mamy problem z wodo i co. Nie wiemy kto będzie robić.

Ja poszukuję okien no i zajmuje się najprzyjemniejszš częœciš tj. wystrojem wnętrz.