Wciornastek 19.10.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Dużo się dzieje spraw poza budowlanych, a ponieważ na budowie nie ma żadnych spektakularnych postępów (ot, ściany kolankowe i wieniec dachowy), zawiesiłam na chwilę działalność literacką. Jak tylko się pozbieram, uzupełnię dziennik. A co tam Wciornastku u Ciebie? U mnie kończš dach tj. już połowa odachówkowana a dzisiaj wpadły moje Bartki stawiać scianki działowe. Mam nadzieję że do końca pażdziernika skończymy plan roczny. Tak więc jest niestety miesišc obsówy bo mielimy zamknšć plan do końca wrzenia. Ale nic to. W zasadzie wszystko zgodnie z planem. Teraz nadejdzie czas szukania okien, elektryków, hydraulików itp. Tynki będš robić Bartki. PS. Wiesz że w całym Poznaniu nie ma cementu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 19.10.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Eeeee.. faktycznie sorry. Dałem ciała. Siem przypominam zamiast sprawdzić pocztę. Dawno tam nie zaglądałem. Ceny są w kosztorysie netto czy brutto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 20.10.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Zazdroszczę Ci Wciornastku tej miesięcznej obsuwy. U nas będzie to o wiele dłużej . Już nawet obcy ludzie zatrzymują się i pytają czemu się na budowie nic nie dzieje. Pociesza mnie tylko fakt, że wkrótce się z Panani fachofcami pożegnam. A co do cementu, to większe ilości braliśmy z Buku, z tej betoniarni, z której braliśmy też bloczki na ściany fundamentowe. Nie wiedziałam, że nawet z tym materiałem są problemy . Acidtea - ceny są brutto, chociaż od tamtego czasu trochę się na budowie wydarzyło i część kosztów planowanych możnaby zastąpić faktycznie poniesionymi (ale rząd wielkości się zgadza, nie ma jakiś strasznych odchyleń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.10.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 K74 ale super Wam dom rośnie. Można zobaczyć salon i miejsce na kominek Naprawdę mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 24.10.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Oj widzę, że podobne problemy nas spotykają. U was rura od kominka wyszła za daleko, a u nas zamiast pod kominkiem wyszła z tyłu - w kominie. Szybko rozszalowaliście. Ale przynajmniej już co nieco widać, a u nas las. Zamierzacie coś robić w środku jeszcze w tym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 24.10.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 witam. to my na podobnym etapie! ja jutro zalewam fajnie że kejter się przyłączył do dziennika - ja mojej ziutosławy jakoś nie moge przekonać a to taka pisarka! kurcze z tymi rusztowaniami to przegieli no nie? pewno poszły na złomowisko... jakyście sie tak przeszli to pewno na którymś byście je znaleźli... trzeba było cholera pod prąd je dać!!! hmmm ale kto wiedział... łapska bym takim po..... ucinał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 24.10.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Aga, a ja właśnie wczoraj do Was zaglądałam. Na Waszej budowie, to dopiero widać postępy . Już się do ścianek działowych przymierzacie . U nas te wielkie, niepodzielone przestrzenie zostaną chyba do wiosny . Bonga, problemy rzeczywiście mamy bardzo podobne . Nasi Panowie Budowlańcy też swego czasu niesymetrycznie wymurowali nam wejście. świerczu, Mąż się rzeczywiści dołączył do literackiej części budowy, bo mój zapał budowlany słabnie. Zresztą cóż się dziwić, przy takiej ekipie . A te rusztowania, to prawdopodobnie na jakiejś budowie by się znalazły, bo złomiarzy nie podejrzewam (nic prócz rusztowań nie zginęło, a stali ci na naszej działce dostatek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 25.10.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 ten HEB cały ma co trzymać - całość wygląda naprawde imponująca ale przede wszytkim bardzo!!! przestronni - extra! i oby cie nie przyszło do głowy zaniechać pisania dziennika!!! heheh ps. co bede czytał..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 25.10.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Przestronność to taka chwilowa. Jak będą ścianki działowe zrobi się ciaśniej . Ale to chyba dopiero na wiosnę, więc przez całą zimę możemy się się nacieszyć. A dziennik to ja bym chętnie pisała. Tym bardziej, że chce Ci się świerczu go czytać. Problem w tym, że nie za bardzo jest o czym pisać, bo tempo robót nie jest zawrotne . Cóż, ważne że do przodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 26.10.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 czesc no cieszcie się bo naprawde robi wrażenie! u mnie chyba dziś tez ojciec zacznie stawiać ściane kolankową hmmmm czemu u was sciana kolakowa idzie też po szczytach ?? po co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.10.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Mamy dach czterospadowy, więc takich prawdziwych szczytów u nas nie będzie, tylko kafary (jak lukarny tylko od samego dołu, przez całą wysokość budynku). I dlatego ściana kolankowa otacza cały budynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 26.10.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 K74 Od czasu do czasu podglądam sobie Twoj dzienniczek. Zaczęlismy mniej więcej w tym samym czasie, ja jednak mam chyba ciut mniejszy domek, wiec i jestesmy tez ciut dalej. Gratuluje postepow i wytrwałości. Juz podoba mi się patrer widze, ze będzie przestronny i słonecnzy:) Widok z poddasza rzeczywisicie jest fantastyczny. Aż sie zastanawiam jak udało wam sie upatrzyć takie piekne miejsce w Poznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 27.10.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 anstak, stopień zaawansowania naszej budowy to niestety wina Panów Budowlańców. Strasznie są powolni i niestety nie idzie to w parze z dokładnością . Są za to bardzo sympatyczni i stosunkowo niedrodzy . Coś za coś . Za tydzień wchodzi cieśla. Też będziemy deskować i papować. I chyba w tym roku więcej nie zdążymy. Ścianki działowe dopiero wiosną. Czekam na uzupełnienie w Twoim dzienniku. A działeczkę, to jam ci się nie chwaląc znalazła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 27.10.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Gratulacje dla Was.Która? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 27.10.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Gratulacje dla Was.Która? Chyba się nie przyznam . Ale na szczęście do złotych godów jeszcze trochę nam brakuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 27.10.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Kasiu, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ! Oby następne rocznice były obchodzone już we własnym , nowym domku ! Powodzenia ! P.S. Domek pięknieje, szczególnie przy zachodach słońca ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Kasiu, spóźnione gratulacje z okazji rocznicy. Dawno mnie nie było na forum, widzę straszny wysyp nowych dzienników. Trudno znależć te starsze, ale to chyba dobrze, że aż tyle ludzi się buduje. A u Ciebie domek rośnie. pomieszczenia są naprawdę duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 28.10.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Dziękuję za życzenia . Co roku obiecujemy sobie z mężem, że rocznicę spędzimy wyjątkowo, może pojedziemy wreszcie w zaległą podróż poślubną... . A potem dopada nas proza życia: praca, dziecięce katarki . Ale niech no tylko dzieciaki podrosną... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.11.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Kasiu co u Was? Czy sezon już zakończony? U mnie skończony dach, rynny etc. Teraz przerwa do wiosny. Jeszcze jak pogoda pozwoli w planie trochę porzšdków na działce i pochowanie tego i owego. Szukamy wykonawców. Elektryk teoretycznie już jest. Mamy problem z wodo i co. Nie wiemy kto będzie robić. Ja poszukuję okien no i zajmuje się najprzyjemniejszš częciš tj. wystrojem wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.11.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Kasiu widzę, że u Ciebie też już prawie stan surowy - jeszcze tylko dach został I również wszystkiego najlepszego z okazji Waszej rocznicy - przede wszystkim dużo miłości i wzajemnego szacunku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts