Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z Widokiem?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Coś dawno mnie tu nie było, a tu widzę więźba już prawie gotowa. Super. rzeczywiście jest kawał dachu, no i coraz lepiej widać, że domek też niczego sobie. Życzę wam, żeby ten nowy roku budowlany był łatwiejszy i mniej stresujący dla inwestorów. Pogoda nas na razie rozpieszcza, więc musi być dobrze :wink:

wartowniku nie mam niestety projektu dachu w wersji elektronicznej. A jedyne, co wiem na temat szczegółów konstrukcji, to to, że krawężnice mają przekrój 16x22. Ale na szczęście więźba przeszła ostatnio próbę wiatru (a wiało porządnie) i jest wszystko ok. Nawet wiecha na kominie się utrzymała :wink: .

Oj tak, Bonga, z dachem (nawet takim niekompletnym) całość zaczyna wyglądać jak dom :D . Niestety, w przeciwieństwie do Was, nam nie udało się wykonać planu na rok 2006 :( (miał być dach odeskowany i opapowany). Ale dzięki sprzyjającej pogodzie (oby utrzymała się jak najdłużej) gonimy stracony czas. No i pora rozglądać się za ekipami do dalszych etapów.

Przed świętami dzieci mi się niestety pochorowały i nie dałam rady z tym zamówieniem dachówki :( . A później, to już niestety drożej wyszło :( . W każdym razie dobrze usłyszeć Twoje potwierdzenie, że to creaton rabaty zabrał. Pan w hurtowni tak dziwnie tłumaczył tę podwyżkę ceny, że już myślałam, że coś kręci :o .

właśnie czytam sobie Twój dziennik i nasunęło mi się parę spraw:

1. w UG w Czerwonaku również pracują zupełnie sympatyczni i uczynni urzędnicy

2. też mam patent żeglarski choć od niedawna. Wcześniej wiele lat pływałem bez papierów choć zawsze było to dość krótkie rejsy i tylko po śródlądziu

3. Z mediami miałem więcej szczęścia: prąd już był, woda ze studni no i wychodek. Myśmy po kupieniu działki zrobili przyłącze wod/kan do sieci gminnej. To przyłącze robił nam Meliopoz i muszę przyznać, że współpraca była udana bez zbędnych opóźnień.

wloczykij, życzę Ci, żeby podobieństwa Twojej budowy do naszej dotyczyły tylko pozytywnych aspektów :D .

Adrianko, wyboru dachówki dokonał mój Mąż. Ja jeszcze do niedawna nie odróżniałam karpiówki od esówki :oops: . Obawiam się tylko, czy kolor (antracyt) nie będzie trochę za ciemny, ale ten, który mnie zachwycił (ciemny łupek) był niestety ponad dwa razy droższy :( . A piękny jest bardzo, bo właśnie karpiówką Creatona w kolorze ciemny łupek pokryty jest dach zamku w Poznaniu (ostatniego, cesarskiego zamku w Europie). Cóż, jak się nie ma, co się lubi, to się lubi co się ma :wink:. Mam nadzieję, że też będziemy zadowoleni z naszego Creatona :D.

No właśnie ten cesarski kolor ma też cesarską cenę, więc zdecydowaliśmy się na inny (antracyt) :( . A dowiozą dopiero w połowie lutego, czyli sezon budowlany ciągły. A miałam nadzieję, że choć na kilka tygodni odpoczniemy od budowy.

Kasiu, antracyt to może nie łupek , ale przynajmniej bardzo podobny. Zobaczysz sama jak z tą dachówką będzie ładnie daszek wyglądał.

Do lutego jeszcze trochę, więc z tym odpoczynkiem może nie będzie tak źle ? :wink:

Wiesz- ja bym sie ponownie nie zdecydowala... ostatnio wykrylam kolejna dziurke w pvc (takaz zyzloniona, nie na wylot :wink:) od wew. stony mojej ramy w patio. Tego juz np. nie wymienie, bo beda mi cale mury kuc :roll: Sama widzisz jak dlugo sie bujam z reklamacja. Moze tylko ja jestem taka pechowa :roll:

Bede trzymac kciuki, zeby twoje okna byly cacy :D