K74 01.01.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Aaaale super , nie to co u mnie na prowincji Super, super . Aż szkoda, że to był już ostatni Sylwester w blokowisku . PS.Sprawdzal wam ktos wiezbe ?A w jakim sensie? Czy się nie zawali? Kierownik jest na budowie co drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 01.01.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Konstukcja jest oczywiscie mocna , solidna .Daj mi wiecej danych ( projekt dachu , dodatkowe zdjecia ), to sprawdze dokladniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 02.01.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Coś dawno mnie tu nie było, a tu widzę więźba już prawie gotowa. Super. rzeczywiście jest kawał dachu, no i coraz lepiej widać, że domek też niczego sobie. Życzę wam, żeby ten nowy roku budowlany był łatwiejszy i mniej stresujący dla inwestorów. Pogoda nas na razie rozpieszcza, więc musi być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 03.01.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 wartowniku nie mam niestety projektu dachu w wersji elektronicznej. A jedyne, co wiem na temat szczegółów konstrukcji, to to, że krawężnice mają przekrój 16x22. Ale na szczęście więźba przeszła ostatnio próbę wiatru (a wiało porządnie) i jest wszystko ok. Nawet wiecha na kominie się utrzymała . Oj tak, Bonga, z dachem (nawet takim niekompletnym) całość zaczyna wyglądać jak dom . Niestety, w przeciwieństwie do Was, nam nie udało się wykonać planu na rok 2006 (miał być dach odeskowany i opapowany). Ale dzięki sprzyjającej pogodzie (oby utrzymała się jak najdłużej) gonimy stracony czas. No i pora rozglądać się za ekipami do dalszych etapów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 09.01.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Kasiu, a ja myślałam, że zamówiliście dachówkę jeszcze przed świętami! Z tego co nam mówiono w hurtowni creaton po 18 grudnia zabierał rabaty dlatego jest teraz drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 09.01.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Przed świętami dzieci mi się niestety pochorowały i nie dałam rady z tym zamówieniem dachówki . A później, to już niestety drożej wyszło . W każdym razie dobrze usłyszeć Twoje potwierdzenie, że to creaton rabaty zabrał. Pan w hurtowni tak dziwnie tłumaczył tę podwyżkę ceny, że już myślałam, że coś kręci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 10.01.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Nie przejmuj się marudzenim cieśli. Dekarze to dopiero są cwaniaki, nigdy im nic nie pasuje i każą sobie dopłacać za poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 10.01.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Heath, ło rany . A cieślo-dekarze? Bo u nas to będzie ta sama ekipa . A tak poważnie, to na cieśli nie narzekam, bo są naprawdę solidni. To raczej murarze trochę dali ciała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 10.01.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Heath, ło rany . A cieślo-dekarze? Bo u nas to będzie ta sama ekipa . A tak poważnie, to na cieśli nie narzekam, bo są naprawdę solidni. To raczej murarze trochę dali ciała . Jezeli to ta sama ekipa to idealny układ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 10.01.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 właśnie czytam sobie Twój dziennik i nasunęło mi się parę spraw:1. w UG w Czerwonaku również pracują zupełnie sympatyczni i uczynni urzędnicy2. też mam patent żeglarski choć od niedawna. Wcześniej wiele lat pływałem bez papierów choć zawsze było to dość krótkie rejsy i tylko po śródlądziu3. Z mediami miałem więcej szczęścia: prąd już był, woda ze studni no i wychodek. Myśmy po kupieniu działki zrobili przyłącze wod/kan do sieci gminnej. To przyłącze robił nam Meliopoz i muszę przyznać, że współpraca była udana bez zbędnych opóźnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.01.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Kasiu, bardzo podoba mi się Twoja dachówka. Cudna ta karpiówka. Szkoda tylko, że rabaty się już skończyły . Też o takiej marzyłam, ale koszty .... . Wybrałam tańszy wariant, ale też Creatona i jestem zadowolona Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 10.01.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 wloczykij, życzę Ci, żeby podobieństwa Twojej budowy do naszej dotyczyły tylko pozytywnych aspektów . Adrianko, wyboru dachówki dokonał mój Mąż. Ja jeszcze do niedawna nie odróżniałam karpiówki od esówki . Obawiam się tylko, czy kolor (antracyt) nie będzie trochę za ciemny, ale ten, który mnie zachwycił (ciemny łupek) był niestety ponad dwa razy droższy . A piękny jest bardzo, bo właśnie karpiówką Creatona w kolorze ciemny łupek pokryty jest dach zamku w Poznaniu (ostatniego, cesarskiego zamku w Europie). Cóż, jak się nie ma, co się lubi, to się lubi co się ma . Mam nadzieję, że też będziemy zadowoleni z naszego Creatona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.01.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Kasiu, na pewno ! A do tego będziecie mieć cesarski kolor dachówki To kiedy mają ją Wam dowieść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 10.01.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 No właśnie ten cesarski kolor ma też cesarską cenę, więc zdecydowaliśmy się na inny (antracyt) . A dowiozą dopiero w połowie lutego, czyli sezon budowlany ciągły. A miałam nadzieję, że choć na kilka tygodni odpoczniemy od budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 11.01.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Czesć Kaśka, w ostatnią niedzielę włóczyliśmy się z żonką po okolicy, chciałem obejrzec Wasz domek, ale go nie znalazłem Jedyny znak szczególny jaki pamiętałem z dziennika, to kościół. Nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 11.01.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Marzin, to następnym razem powłóczcie się trochę w okolicach klubów żeglarskich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.01.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Piekna dachowka!!! Kolor nietuzinkowy To panom dachowym nie bylo do smiechu Nie ma jak udany sylwester dziciarni A jakie okna planujesz- masz jakies topowe firmy na oku? Ja mam jedna rade - omijaj MS szerokim lukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 11.01.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Iga, MS właśnie . Bo tylko on i Jezierski mają ciepłe szybki, na których bardzo mi zależy. Ale Jezierski zaproponował taką cenę, że szkoda gadać . Mam nadzieję, że ominą mnie Twoje doświadczenia z tą firmą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.01.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 No właśnie ten cesarski kolor ma też cesarską cenę, więc zdecydowaliśmy się na inny (antracyt) . A dowiozą dopiero w połowie lutego, czyli sezon budowlany ciągły. A miałam nadzieję, że choć na kilka tygodni odpoczniemy od budowy. Kasiu, antracyt to może nie łupek , ale przynajmniej bardzo podobny. Zobaczysz sama jak z tą dachówką będzie ładnie daszek wyglądał. Do lutego jeszcze trochę, więc z tym odpoczynkiem może nie będzie tak źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.01.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Wiesz- ja bym sie ponownie nie zdecydowala... ostatnio wykrylam kolejna dziurke w pvc (takaz zyzloniona, nie na wylot ) od wew. stony mojej ramy w patio. Tego juz np. nie wymienie, bo beda mi cale mury kuc Sama widzisz jak dlugo sie bujam z reklamacja. Moze tylko ja jestem taka pechowa Bede trzymac kciuki, zeby twoje okna byly cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts