K74 30.01.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Iga, mnie oprócz ich luźnego podejścia do kwestii finansowych, fascynowało jeszcze to, że wszyscy mają pełne uzębienie. Ogromna to rzadkość wśród braci budowlanej dzisiaj . Acidtea, oj żeby on już tak tych kształtów nabrał, bo coś się to strasznie ślimaczy . Ale cóż taki projekt. Pan Cieśla porównywał, że dach u Igi (całą więźbę, z folią i dachówką) robili 11 dni, a u nas samą więźbę (z deskowaniem i papą) ponad miesiąc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 K74, ten strop pod styropian lepiej wcześniej wyrównać. Potem styropian może po prostu w niektórych miejscach się uginać Domek z dachem już wygląda jak prawdziwy domek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 31.01.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 K74Twoi murarze murowali z hondy czy już miałaś prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 31.01.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Aniu, teraz muszę moich Panów Murarzy pouczyć co i jak, i będziemy strop równać. Acidtea, z Hondą oczywiście . Prąd mamy dopiero od tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 31.01.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Kasiu, GRATULUJĘ skończonego daszku ! . Wyszedł bardzo ładnie , dużo w nim załamań, lukarn, koszy - w wykonaniu łatwy nie był więc nie dziwię się, że trwało to tak długo. Ale efekt fantastyczny, już wyobrażam go sobie z dachóweczką - PIĘKNIE ! Ścianki działowe, to następny fajny etap. Będziesz widziała już pokoje, ich gabaryty, rozkład. Już będzie się chciało mieszkać U mnie też były kłopoty z silką, ale również miałam "chody" . Jak możesz, to kup już teraz styropian i wełnę. Podobno zapasy się kończą i będzie drożej Czy podnosiłaś ściankę kolankową ? Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 31.01.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ooo ja mam np. welne do sprzedania. Nieuzo, ale zawsze cos. Jak nie znajde kupca z wlasnym transportem to zwracam calosc do Nadstago, skad ja kupilam. Szczegoly napisze ci na priv. Jesli ci to nie bedzie pasowalo to walne ogloszenie w grupie wielkopolskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 31.01.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Dzięki, Adrianko. To bardzo miłe, co piszesz o dachu, bo właśnie wczoraj spojrzałam sobie z oddalenia na nasz domek i stwierdziłam, że chyba trochę przekombinowałam . Ale jak mówisz, że ładnie będzie, to już mi lepiej . Gabaryty pomieszczeń na poddaszu już widać dzięki zaczętym ściankom działowym. Wczoraj, kiedy Panowie ułożyli pierwszą warstwę silki, to próbowałam "ustawić" łóżko w naszej sypialni . Ścianę kolankową podnieśliśmy minimalnie, zaledwie o 7 cm, ale to tylko dlatego, że musieliśmy trochę pokombinować z wysokością garażu (Pan Architekt się pomylił ). Niestety mam wrażenie, że dach jest zbyt wysoko (taka trochę za mała czapka), dlatego planuję zrobić dość szeroką deskę czołową, żeby obniżyć go optycznie. Zobaczymy, jak to wyjdzie "w praniu" . Styropian, wełna ... Nie straszcie mnie, dziewczyny. Znowu drożej . Jak tak dalej pójdzie, to będziemy mieszkać na gołym betonie, bo przez te podwyżki, to mi się całkiem plany finansowe rozjechały z rzeczywistością . Iga jutro będę na budowie, to dam Ci znać jak z wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 31.01.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Kasiu, ja nie straszę tylko powtarzam słowa sprzedawców w hurtowniach. Może to oni straszą . Choć u nas są już braki w dostawach wełny i musiałam się zdrowo naszukać, by znaleźć taką jaką chciałam Potwierdzam - DASZEK ŚLICZNY ! . Mnie też się wydaje, że czapka jest troszkę za mała i w zwiążku z tym Twój pomysł z obniżeniem deski czołowej uważam za bardzo dobry. Optycznie sprawi, że daszek będzie lepiej związany z domkiem i bardziej go "nakryje" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 05.02.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Kasia a mozesz napisać jaki model tej Hondy używałaś do budowy? I ile takie coś kosztuje i gdzie można nabyć? Bo niestety moja budowa tez na razie bez prądu będzie przebiegac Pan majster ma ponoć jakiś agregat ale mówi ze ścian z tym nie postawi - może jakiś słaby model ma? A tak poza tym gratuluję ślicznego domku - jakiś rok temu jak pierwszy raz zerkałam nieśmiało na forum to Twój domek był moim ideałem (wtedy jedynym akceptowalnym dla mnie dachem był czterospadowy) Zresztą nadal baaardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 05.02.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Widzę, że z dachem nie jest tak źle, jak mi się ostatnio zdawało . Mam nadzieję, że to tylko budowlane przesilenie i wkrótce znowu wszystko zacznie mi się podobać . A Honda to model EC 2200. Kupiona w Castoramie za ok. 2600. "Wybudowała" nasz domek, spokojnie obsłużyła wszelkie budowlane sprzęty, łącznie z betoniarką i czajnikiem elektrycznym (jedyne z czym sobie nie poradziła, to spawarka). Teraz odpoczywa w szafie i czeka na nowego właściciela (gdybyś była zainteresowana to napisz na prv). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 05.02.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Kasiu, ale piękny masz domek! Kurcze, coraz bardziej podobają mi sie takie dachy Widzę, że późna zima nie tylko nam się przydała Jak bedziesz wykańczać domek? Jakie tynki, co na podłogi itd. Napisz coś o waszych dalszych planach (może coś było w komentarzach, ale jakoś zmęczona już jestem, więc nadrobię jutro) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 05.02.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Widzę, że 3:1 w sprawie dachu . Już mi się podoba . Tynki, Dominiko, takie jak u Ciebie, podłoga taka jak u Ciebie.... . Nie myślisz czasami o panelach na skosach poddasza? Bo jak byś zamieściła w swoim dzienniku zdjęcie, to może udałoby mi się Męża przekonać (do wanny przekonał się od razu). A poważnie, to tynki cem.-wap. (zaczynamy dopiero w połowie marca), mam nadzieję, że wyjdą równie ładne jak Twoje. Na podłogach gres, bo też planujemy wszędzie podłogówkę (ach te pompy ciepła ). Oczywiście bardzo podoba mi się drewno, ale z wiadomych przyczyn trzeba znaleźć jakiś kompromis, więc będzie gres drewnopodobny w salonie i jadalni. W kuchni jakieś duże kafle (spróbuję wykombinować ładne przejście pomiędzy kuchnią a "drewnem" w jadalni, bo nie lubię takich uciętych łączeń podłóg). Teraz częściej niż na "wymianę doświadczeń" zaglądam na "wnętrza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 06.02.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witaj kasiu - powróciłem z urlopu i nadrabiam zaległości! pięknie pięknie! u mnie scianki stoją..... ale chyba zaczynam żałować że postawiłem je z siporeksy a nie z silki.... cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 06.02.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A możesz powiedzieć czemu żałujesz, że BK a nie silka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 06.02.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 już ci wyjaśniam Kero silka to bardzo dobry materiał właśnie na scianki działowe ze względu na bardzo dobre właściwości wyciszające - jest najlepsza wśród wszystkich dostępnych materiaów - jednak jest jedo ale - jej wadą jest duży ciężar - i nieraz nie nadaje sie na lekkie poddasza. bardzo prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 06.02.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 No i bardzo dziękuję. To takie proste ale trzeba to wiedzieć Ja nie mam ścianek na poddaszu bo jest ono nieuzytkowe - wyłącznie parter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 06.02.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Święta prawda, świerczu. Ja mam pod tymi ściankami z silki specjalnie zaprojektowane żebra rozdzielcze w stropie, właśnie ze względu na ciężar. A wybraliśmy silkę a nie jakiś lżejszy materiał z uwagi na te wyciszające właściwości (zwłaszcza w sypialni ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 06.02.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 K74 no właśnie.... w sypialni http://www.ivonesca.jpg.pl/img/smile/kid.gif ja teraz myśle nad jej dobrym wyciszeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 06.02.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Czyżbyś się chciał na darmowe kino załapać http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3884183.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 06.02.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 hehehehehehehehehehe a masz..... http://digart.img.digart.pl/prace/miniaturki3/207613.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts