Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z Widokiem?

Recommended Posts

włóczykiju, szkoda, że tak późno przejeżdżałeś. Ale na szczęście dni robią się coraz dłuższe, więc gdybyś był w okolicy jeszcze "za widoku", to zapraszamy do środka :D .

świerczu, mnie się tak bardzo z tymi krokwiami nie spieszy, bo ocieplanie poddasza zaczniemy najwcześniej w maju. Spokojnie mogę poczekać na Twoje zdjątka :wink: .

Adrianko, taki właśnie romantyczny nastrój w sypialni mi się marzy :roll: . Te kwiatki na poduszkach, może okiennice drewniane, może jakiegoś patchworka wydziergam... Tylko łóżko raczej drewniane niż metalowe. Ale mój Mąż jest zdecydowanie przeciwny boazerii :(.

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj, Iwus (wcielo mi polskie znaki :o :evil: ). Ciesze sie, ze Ci sie okna podobaja (nam tez :wink: ). I na pewno swiat ogladany przez szprosy nie ma nic wspolnego ze swiatem zza krat. Przy duzych przeszkleniach okna bez szprosow wzgladaja po prostu golo (chyba, ze to nowoczesna architektura, wtedy tez jest suuuuper).

Slicznego masz awatara :D . Czy to Twoje okolice?

Kasiu, GRATULUJĘ okienek !!! :D :D :D

Pięknie rozpoczęliście sezon budowlany 2007 :D . Domek jeszcze bardziej wypiękniał i zrobił się taki dostojny. Ślicznie mu z tymi okienkami i szprosami.

Szkoda tylko, że Panowie "alarmiarze" nie poszli za przykładem montażystów okien 8)

Trzymam kciuki za nauki obsługi alarmu . Zdolna z Ciebie dziewczyna więc na pewno pójdzie sprawnie :wink:

Pozdrowionka ! :D

Świerczu, Twoje okienka też są piękne :D . To, że nie mają szprosów nie wpłynęło na ich urodę. Wydaje mi się, że tylko duże przeszklenia bez szprosów wyglądają "łyso". Te kilka metalowych listewek podnosi niestety znacząco koszt całych okien :( . Szkoda, że budowanie to ciągłe kompromisy pomiędzy marzeniem a stanem konta (lub zdolnością kredytową) :( .

Adrianko, dziękuję za gratulacje :D . Każdy kolejny etap, który mamy za sobą, sprawia, że budowa coraz bardziej przypomina dom. I z każdym kolejnym etapem coraz lepiej widać, jaki będzie jego ostateczny kształt... Bardzo mnie cieszą te postępy... Ale przecież nie muszę Ci tego mówić :wink: .

A centralki nadal nie umiem obsłużyć :( . Panowie nie wyrobili się ze szkoleniem do 16-tej :evil: . Całe szczęście, że alarm działa. Już nawet mieliśmy jedną interwencję patrolu :o .

Adrianko, dziękuję za gratulacje :D . Każdy kolejny etap, który mamy za sobą, sprawia, że budowa coraz bardziej przypomina dom. I z każdym kolejnym etapem coraz lepiej widać, jaki będzie jego ostateczny kształt... Bardzo mnie cieszą te postępy... Ale przecież nie muszę Ci tego mówić :wink: .

A centralki nadal nie umiem obsłużyć :( . Panowie nie wyrobili się ze szkoleniem do 16-tej :evil: . Całe szczęście, że alarm działa. Już nawet mieliśmy jedną interwencję patrolu :o .

Kasiu,

kolejne, pomyślnie zakończone etapy sprawiają, że widzimy namacalne efekty naszych wisiłków. Więc jest się z czego cieszyć ! :D . A do wykończonego domku coraz bliżej ... :wink: :D

Najważniejsze, że alarm jest założony i działa ! :wink: Obsługi nauczysz się później - co się odwlecze, to nie uciecze 8) .

Przynajmniej śpisz spokojniej , a patrol wie gdzie Wasz domek :wink:

Takie biale panele i biale krokwie bylyby calkiem, calkiem 8) a jeszcze do tej nutki "romantycznej" pasowalyby jak znalazl :lol:

Ale moge sobie wyobrazic ze ktos ma awersje do boazerii :wink: nigdy nie mialam i dlatego zachcialo mi sie, moze nie do "romantyzmu" bo bedzie raczej calkiem prosto... no i ja nie mam skosow na pietrze ale gorne sypialnie, przedpokoj, klatke schodowa... oprocz lazienki mam w bialych panelach.

To byla moja inspiracja :wink: fotek calosciowych niestety nie mam, tylko tak po kawalkach gdzie niegdzie... bo jeszcze nie jest wykonczone a wykonczeniowka zajmie troche czasu. U mnie panele sa tylko jako narzedzie do sluzenia forma czyli bedzie to wszystko jeszcze przeszlifowane i pomalowane na bialo razem ze scianami. Przy bialych scianach, bialych oknach i drzwiach, bialych schodach, to bialemu sufitowi chcialam nadac formy... cos jak "bonie" tylko na suficie :wink:

http://img251.imageshack.us/img251/6199/7b87aec8ea3sksp0.jpg

Adrianko, już tego wykańczania nie mogę się doczekać :D . Wczoraj łazienki rysowałam przez pół nocy. A dzisiaj na budowie okazało się, że chyba trzeba zmienić koncepcję :-?. Ach te babskie dylematy :wink:.

Mohag, super zdjęcie :D . Mnie też się takie klimaty podobają... A jeszcze ta fakturka bloczków na ścianie pod białą farbą :roll: . Ale niestety Mężowi kojarzą się ze śmietnikiem osiedlowym, a białe deski z pawilonem handlowym z płyty obornickiej :( :( :( . No, niereformowalny chłop zupełnie, a wymienić na inny model trochę szkoda :wink: . Za to podpatrzyłam u Ciebie coś jeszcze: tę szarą łazienkę. Może chociaż takie kafle przeforsuję :roll: .

Awaj z tym wprowadzaniem to jeszcze nie tak szybko. W domu, po zamontowaniu okien mamy zimniej niż na dworze :o . Ale rozmowy z Panami od Ogrzewania są w toku :D . Byliśmy w sobotę na działce i chcieliśmy Was zaprosić na wizję lokalną, ale niestety coś pogrzebałam przy alarmie i zaczął się co chwilę włączać :oops: :oops: . Musieliśmy się ewakuować, żeby nas grupa interwencyjna nie przydybała. Ale potraktowałam temat ambicjonalnie: przeczytałam instrukcję obsługi tego ustrojstwa i już możecie spokojnie do nas wpadać :wink: .

Iwuś, jeszcze raz powtórzę, że pięknie tam u Was :D .

Alekspo_mug, a co u Ciebie? Dawno się nie odzywałaś. Elektryka mam sprawdzonego, ale na razie jeszcze nie przeze mnie. Zaczyna pracę 5-tego marca, więc dopiero w połowie marca będę mogła coś konkretnego na jego temat powiedzieć. Jeżeli potrzebujesz wcześniej, to prześlę Ci tel. na prv. A w sprawie CO dopiero działam. Tylko my będziemy mieli pompę ciepła, więc szukam firmy, która kompleksowo zrobi mi całą instalację (kotłownię, podłogówkę i kolektor gruntowy), żeby w razie W nie mieli na kogo zrzucić odpowiedzialności za błędy (tfu, tfu, jakie błędy, odpukać, przecież wszystko będzie bardzo dobrze funkcjonowało :wink:).

Adrianko, już tego wykańczania nie mogę się doczekać :D . Wczoraj łazienki rysowałam przez pół nocy. A dzisiaj na budowie okazało się, że chyba trzeba zmienić koncepcję :-?. Ach te babskie dylematy :wink:.

Kasiu, nie przejmuj się to normalka :wink:. Jeszcze nie raz koncepcja Ci się zmieni, a nowy pomysł będzie lepszy od poprzedniego :wink: :lol:

Ważne żeby nie zwariować 8) :lol:

Pozdróweczka ! :D

Alekspo_mug, a co u Ciebie? Dawno się nie odzywałaś.

To prawda, bo u mnie od października nic się nie dzieje. Po wyjeździe ekipy (za wsch. granicę) zostaliśmy jedynie z zalanymi fundamentami. Tyle zdążyliśmy zrobić w zeszłym roku. Ekipa wraca za 2 tygodnie i ... ruszamy. Oby tylko pogoda dopisała.

Elektryka mam sprawdzonego, ale na razie jeszcze nie przeze mnie. Zaczyna pracę 5-tego marca, więc dopiero w połowie marca będę mogła coś konkretnego na jego temat powiedzieć. Jeżeli potrzebujesz wcześniej, to prześlę Ci tel. na prv.

Kasiu i wszystkie Budujące/wszyscy Budujący z okolic Kiekrza! będę wdzięczna za każdy namiar na sprawdzonego przez Was fachowca. Z góry dziękuję i w razie potrzeby udostępnię również moje kontakty.

Kasiu, czy w sobotę będziecie na budowie? Chętnie byśmy Was odwiedzili.

Mąż mi zrobił :roll: . I Go wyzwałam, że coś pokombinował bez pytania :oops: . Po wizycie w Twoim dzienniku zastanawiałam się, który z Was był z tym pomysłem pierwszy (teraz już wiem :wink:).

Jest podobno ograniczona liczba znaków, które możesz wpisać w stopce i te ukryte też się w to wlicza. Może u Ciebie link do trzeciej strony ma już za dużo znaków?

Wiatr nie dmucha, ale w nieocieplonych ścianach z silki zimno jest okrutnie :o . Czekam Tabalugo, na Twoje zdjęcia z oknami :D .

Dzięki, Iguś. Z MS jestem zadowolona bardzo, chociaż tak naprawdę z zachwytami musimy poczekać, aż zaczniemy te okna intensywnie użytkować. Po Twoich z nimi doświadczeniach miałam niezłego stracha, ale my mieliśmy bardzo ograniczony wybór okienny. Zależało mi na ciepłych szybach, a takie (o ile wiem) produkuje tylko Jezierski i właśnie MS. Jezierski odpadł w przedbiegach, bo trafiłam na bardzo niekompetentnego sprzedawcę (jak to jednak dużo zależy od przedstawiciela handlowego, kiedy decyzję dotyczącą zakupu ma podjąć kobieta :wink: ). No i został MS.