Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z Widokiem?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu, to w takim razie trzymam kciuki za pomyslne rozwiązanie problemów z Wasz Dachem (za migdałki też :wink: ). Nam jak na razie, oprócz, że rypnęli się z plotkami śniegowymi i stopniami kominiarskimi, nic innego nie pomylili. Ciekawa jestem ile zostanie nam dachówki... :roll:

pozdrawiam

Dziękuję Wam, Kobietki, za życzenia :D . Moje święta znów pod znakiem choróbska minęły :( . Pocieszam sie, że już niedługo przestanę się męczyć, bo w przyszłym tygodniu wytną mi te paskudne, siejące spustoszenie migdałki, w pień :roll: .

To trzymamy kciuki, żeby nie bolało, no i życzymy już tylko zdrówka

Cześć Kaśka i Keyter. Parę dni temu byłem pod Waszym domkiem popatrzeć z bliska na karpiówkę. Piiiiiikna! A wczoraj z daleka zauważyłem wielkiego żółtego potwora. Zajrzałem do dziennika i wszystko już jasne.

Odnośnie okien połaciowych. Mam podobny problem. Tylko nie mogę mieć do nikogo pretencji, bo dopiero po ich dostawie dowiedziałem się, że do łazienki powinno być okno z PCV. Też mam drewniaka, bo takie zamówiłem. :roll:

Więc: nie jesteście sami :wink:

iga, żuczku, tabalugo, kciuki się bardzo przydadzą :), bo mam niezłego stracha.

Marzin, karpiówka rzeczywiście piiiiikna :D , ino się nieco zakurzyła. Od pyłu lecącego podczas docinania zrobiła się ceglasta warstewka (niestety na karpiówkę Creatona barwioną w masie stać chyba tylko cesarza :wink: ).

A co do okna drewnianego, to po niezłej zadymie, jaką zrobiłam w hurtowni, już mam wymienione na PCV.

Kaś 74, no nie mogę się powtrzymać. Czytam sobie czasem dzienniki bo to tak milej na serduchu się robi jak człowiek widzi te rosnące mury i wie, że nie od razu je zbudowano :D .

A powtrzymać się nie mogę ponieważ zdecydowanie znalazłam na tym świecie własnego KLONA i to w dodatku z takimi samymi uwarunkowaniami żywota człowieka poczciwego :D :D :D

Primo - ja też jestem Kaś 74 :oops: cicho sza

Secundo - domek i jego historia wypisz wymaluj jak u mnie i to nie tylko w formie emblematu

A dalej to nawet trudno uwierzyć... Różni nas właściwie tylko etap budowy bo ja dopiero zaczynam.

Działki szukaliśmy pół roku, mężulek omamił mnie nią jako lokatą kapitału. Tere fere kuku a świstak siedział i zawijał....I tak stałam się babą budowniczą - mąż pracuje, ja buduję. W wolnych chwilach wychowuję ( bo jestem na wychowawczym) dwie małe sroczki.

Szukaliśmy projektu gotowego - bez skutku, może tylko te uboczne zostały. Indywidualny kosztował nas 5,5 tys. bez odchudzania, bo się nie udało. Raczej ewaluował od 170 do 190m. Dach z dwuspadowego na kopertowy, balkonik, którego miało nie być :D a teraz jest na frontowej elewacji i po drodze wykluły sie jeszcze lukarny bo nie lubię wstawać z łóżka rąbiąc się głową w ścianę. Piwnica jeszcze doszła ( kolejne metry :-? ) bo mamy nierówny teren i szkoda by było zasypać a tak to i kotłownia i pralnia i klub bilardowy dla naiwnego inwestora :wink:

Na koniec dodam, że 6-7 lat temu miałam usuwane migdałki. Po zabiegu... lalalalalalalala o wrażeniach może opowiem jak już też będziesz po....

Kaś trzymam kciuki za wszystko! Pozdro SISTER

Ho Witam

Czytam sobie ten dzienniczek i tak sobie myślę że jednak ktoś też ma takie pomysły i w dodatku IDENTYCZNE .

Też pompa ciepła

Te same dachówki

GWC - aczkolwiek nie wiem po co dwa

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Chętnie bym podjechał luknąć na dachóweczkę i pogawędzić o pompeczkach ciepła które już mi prawie wyparowały jak dowiedziałem sie o kosztach wiercenia.

Aha

Pytanko wielce grzecznościowe ile kapusty ukisiłaś na odwierty do kolektorów

Z góry dzięki

Zaczynam od strony zachodniej Poznania

http://images21.fotosik.pl/181/58506afc0b87d2c8.jpg

Chętnie poGGaduję : 5530033 (zawsze niewidoczny ale na posterunku)

http://images20.fotosik.pl/235/7ae093ba3a3157b6.jpg

Wróciłam, żyję (ale co to za życie... :( ). Nie mogę mówić, to sobie chociaż poklikam.

Wciornastku, praca wre, chociaż ostatnio beze mnie. Ale Mąż się dzielnie spisuje i świetnie sobie radzi z organizacją budowy.

Słomiana zawsze chciałam mieć siostrę :D . Szkoda, że tak daleko mieszkasz :(. A po wycięciu migdałków, rzeczywiście.....lalalalalalalala :-? .

mlodyga, bo my tacy nowocześni jesteśmy :wink: . Z wynalazków tylko odkurzacz centralny jakoś nas nie przekonuje, więc będziemy latać z tradycyjnym.

Dwa GWC miały być, żeby mogły działać na zmianę (jedno pracuje, drugie się regeneruje), ale z przyczyn technicznych będzie jeden, za to przewymiarowany. Kolektor pionowy do pc, to jednak spory wydatek. 100 zł/mb (a mamy tych metrów 170). Ale takie są podobno najbardziej wydajne i działkę można zagospodarować dowolnie.

Co do dachówki, to miałam trzy palety na zbyciu (po cenach z grudnia 2006), ale właśnie hurtownia odebrała.

Chętnie poczytam Twój dziennik, a na pogaduszki zapraszam, nawet jak zrezygnujesz z pc, to jakiś temat zastępczy się znajdzie :wink: .

Kasiu! Będzie dobrze :)

Pamiętam, że w dzieciństwie lody były dla mnie niezdobytym marzeniem, właśnie przez wiecznie chore migdałki. Co dziwne, pamiętam wszystko, choć miałam wtedy niespełna 3 latka :o I pamiętam jak się cieszyłam, że idę je wyciąć, bo wreszcie będę mogła jeść lody!!!

Odbyło się to tak, że posadzono mnie na kolanach jakiegoś grubaśnego gościa w skórzanym fartuchu, a moją Mamę wysłano... po szklankę lodów. Dokładnie, miała być szklanka :)

W międzyczasie, doktor myk, myk nożycami i było po sprawie.

A lody, które Mama przyniosła były najsmaczniejsze na świecie ;)

K74 sory za wcześniejszą małą prywate na łamach twych komentarzy ale mlodyga to dobry mój kumpel. :)

dawno nie zaglądałem do twojego dziennika... no ale sporo czasu mnie nie było... swój też zaniedbałem ;) ale już wszystko wrociło do normy.

oj dzieje się że u was nieźle. ale ja co do tych rolet! też nad nimi mysleliśmy bo u nas w pokoju fasoli jest tylko jedno okno połaciowe i jak zapada śniegiem to jest masakrycznie - dlatego chcieliśmy własnie rolety. powiedz mi jakie masz okna połaciowe tzn jakiej firmy - my akurat Fakro. a moje konkretne pytanie to za ile znalazłaś takie rolety? my wyhaczyliśmy za 1tys jedna... troche sporo jak dla nas..... :-? :(