Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z Widokiem?

Recommended Posts

Marzin, a dlaczego piszesz, że ostatni raz? Jak Ci się "pomacanie" spodoba, to wpadaj nawet codziennie :wink:.

He, he. Wobraź sobie takie zdarzenie

Święta Bożego Narodzenia, godzina 22:30, ktoś puka do drzwi.....

- Cześć, to ja Marcin, przyszedłem zobaczyć jak sprawuje się Wasza kotłownia :D

A tak poważnie, to jak PC będzie zamontowana, to chętnię zajrzęl Lubię takie cudeńka techniki.

Keyter - nie ma znaczenia, że rurki będa w otulinie. Ordnung muss sein! Wiesz ile ja rzeczy, których potem i tak nie będzie widać, dopieszczam w każdym szczególe... :roll: Tylko po to, żeby potem mieć świadomość, że robota jest dobrze zrobiona.

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Keyter - nie ma znaczenia, że rurki będa w otulinie. Ordnung muss sein! Wiesz ile ja rzeczy, których potem i tak nie będzie widać, dopieszczam w każdym szczególe... :roll: Tylko po to, żeby potem mieć świadomość, że robota jest dobrze zrobiona.

Dzięki za słowa otuchy! Bardzo się cieszę, że pewne szczególne cechy Wielkopolan (co najmniej dwóch :wink: ) przetrwały do naszych czasów. :D

Pozdrawiam i zapraszam (nie tylko na Boże Narodzenie :wink: ).

tak oglądam tą podłogówkę i się zastanawiam czy wszyscy instalatorzy popełniają te same błędy w układaniu ..... generalnie najprościej jest ułożyć co 20 cm spiralnie ale gdybym nie widział poprawnie ułożonej też bym nie wiedział otóż spiralnie tak ale odległości są różne w różnych punktach podłogi ciekawe co na to Twoi instalatorzy

hmmm... chyba nie bardzo rozumiem :oops: . U nas rurki są ułożone co 10 cm, a nie co 20, bo tego wymaga instalacja zasilana pompą ciepła. A czy spirale są be, czy cacy, to nie wiem. Wiem, że pompa działa i podłoga nagrzewa się równomiernie (nie czuć różnicy temperatur). A to, czy gdzieś rurka jest bardziej 2 cm w prawo, czy w lewo, to pewnie miałoby znaczenie z estetycznego punktu widzenia. Ponieważ jednak wszystkie meandry zniknęły pod jastrychem, zupełnie się tym nie przejmuję (mam sporo większych zmartwień :( ). W domu jest przyjemnie ciepło i chyba o to w tym wszystkim chodzi :D .

Wyrzuciłam fachofców na zbity pysk. I tu mnie trochę zatknęło, bo mnie poinformowali, że zapewne i tak nie byłoby mnie na nich stać

Hi hi ale dobre! :lol: :o :evil:

Kasiu na pocieszenie Ci powiem, że nie tylko Ty masz problemy z fachowcami ale pewnie o tym wiesz 8) Taki już chyba los każdego inwestora buuu :( :wink:

Widzę, że zainwestowaliście w pompę ciepła (no tak, dawno tu nie zaglądałam więc dopiero teraz widzę :oops: ). Muszę Ci powiedzieć, że całokształt robi niemałe wrażenie :o :D Niech się domek solidnie wygrzeje :wink:

pozdrawiam

Żuczku, niestety, jak się człowiek stara być miłym, uczciwym i wyrozumiałym, to zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie chciał to wykorzystać :(.

Ivonesca, lepiej późno, niż wcale :D :wink: . Niestety "takiese" początki i wykończeniówka też "takase", bo ciągle mamy problemy z wykonawcami :( .

A ciasta, to kasia64. Ja tam potrafię upiec tylko dwa. Ale za to zawsze się udają :D .

Ivonesca, lepiej późno, niż wcale :D :wink: . Niestety "takiese" początki i wykończeniówka też "takase", bo ciągle mamy problemy z wykonawcami :( .

A ciasta, to kasia64. Ja tam potrafię upiec tylko dwa. Ale za to zawsze się udają :D .

ojej - nie ta Kasia....pomyliłam się :oops: :wink:

trzymam kciuki za wykonawców oby sie poprawili !!!

pozdrawiam

Basiu, pompę mamy NIBE 10kW.

Wasz domek pięknie się zapowiada :D . Na zdjęciach widać, że budowa idzie wzorowo :D . To pewnie nagroda za cierpliwe czekanie na pozwolenie :wink: .

Dziękuję Kasiu za odpowiedź. Budowa ruszyła się i jakoś idzie do przodu.Mam nadzieję, że to nagroda za czekanie na pozwolenie :D

Oby tylko znowu wykonawcy mi nie czmychnęli na inną :-?

Nie znam NIBE, ale się rozeznam, gdyż klamka jeszcze nie zapadła i zawsze mozna zmienić :wink:

Pozdrawiam cieplutko

• 2 weeks później...
Zamówiłam firmę transportowo-przeprowadzkową na 25. sierpnia. Zaczynamy końcowe odliczanie. Pozostało 18 dni

Dacie radę! Nigdy człowiek nie jest tak efektywny kiedy działa pod presją! :wink:

Kasia, moja Magda też włakuje kafelki, i zastanawiamy się nad portalem epłytki, tylko że zależy nam na czasie, bo za kilkanaście dni wchodzi kafelkarz. Jak myślisz, dadzą radę w takim czasie dostarczyć to co chcemy? Ceny mają fajne...

Do przeprowadzki coraz bliżej. Opiszcie wrażenia na nowym miejscu :D

Honda się dobrze sprawiła. Teraz odpoczywa, bo od kilku dni mam prąd budowlany, chociaż powinien mieć docelowy. Projektant ENEI zewnętrzny dał ciała :evil: :evil: :evil:

Mam pytanie odnośnie hydraulika: robi te wszystkie podstawowe instalacje jak kanaliza, woda, ogrzewanie? Godny polecenia?