Marzin 04.07.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Marzin, a dlaczego piszesz, że ostatni raz? Jak Ci się "pomacanie" spodoba, to wpadaj nawet codziennie . He, he. Wobraź sobie takie zdarzenie Święta Bożego Narodzenia, godzina 22:30, ktoś puka do drzwi..... - Cześć, to ja Marcin, przyszedłem zobaczyć jak sprawuje się Wasza kotłownia A tak poważnie, to jak PC będzie zamontowana, to chętnię zajrzęl Lubię takie cudeńka techniki. Keyter - nie ma znaczenia, że rurki będa w otulinie. Ordnung muss sein! Wiesz ile ja rzeczy, których potem i tak nie będzie widać, dopieszczam w każdym szczególe... Tylko po to, żeby potem mieć świadomość, że robota jest dobrze zrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyter 06.07.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Keyter - nie ma znaczenia, że rurki będa w otulinie. Ordnung muss sein! Wiesz ile ja rzeczy, których potem i tak nie będzie widać, dopieszczam w każdym szczególe... Tylko po to, żeby potem mieć świadomość, że robota jest dobrze zrobiona. Dzięki za słowa otuchy! Bardzo się cieszę, że pewne szczególne cechy Wielkopolan (co najmniej dwóch ) przetrwały do naszych czasów. Pozdrawiam i zapraszam (nie tylko na Boże Narodzenie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 06.07.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Marzin, w Święta Bożego Narodzenia, to jeszcze przeżyjemy, bo wiesz... polska tradycja, dodatkowe nakrycie dla wędrowca... Ale jakbyś chciał wpaść koło Wielkiej Nocy, to mogłoby być gorzej . A pompa już jest. Można macać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.07.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 A pompa już jest. Można macać. He he, jak będę jechał i obok waszego domu będzie stał niebieski samochód, to wpadnę na macanie pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyter 09.07.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 A pompa już jest. Można macać. He he, jak będę jechał i obok waszego domu będzie stał niebieski samochód, to wpadnę na macanie pompy. Jak będzie stał zielony z "tylnym zderzakiem, co to się trochę obluzował" to też jesteśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodyga 11.07.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 tak oglądam tą podłogówkę i się zastanawiam czy wszyscy instalatorzy popełniają te same błędy w układaniu ..... generalnie najprościej jest ułożyć co 20 cm spiralnie ale gdybym nie widział poprawnie ułożonej też bym nie wiedział otóż spiralnie tak ale odległości są różne w różnych punktach podłogi ciekawe co na to Twoi instalatorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 12.07.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 hmmm... chyba nie bardzo rozumiem . U nas rurki są ułożone co 10 cm, a nie co 20, bo tego wymaga instalacja zasilana pompą ciepła. A czy spirale są be, czy cacy, to nie wiem. Wiem, że pompa działa i podłoga nagrzewa się równomiernie (nie czuć różnicy temperatur). A to, czy gdzieś rurka jest bardziej 2 cm w prawo, czy w lewo, to pewnie miałoby znaczenie z estetycznego punktu widzenia. Ponieważ jednak wszystkie meandry zniknęły pod jastrychem, zupełnie się tym nie przejmuję (mam sporo większych zmartwień ). W domu jest przyjemnie ciepło i chyba o to w tym wszystkim chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.07.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Wyrzuciłam fachofców na zbity pysk. I tu mnie trochę zatknęło, bo mnie poinformowali, że zapewne i tak nie byłoby mnie na nich stać Hi hi ale dobre! Kasiu na pocieszenie Ci powiem, że nie tylko Ty masz problemy z fachowcami ale pewnie o tym wiesz Taki już chyba los każdego inwestora buuu Widzę, że zainwestowaliście w pompę ciepła (no tak, dawno tu nie zaglądałam więc dopiero teraz widzę ). Muszę Ci powiedzieć, że całokształt robi niemałe wrażenie Niech się domek solidnie wygrzeje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.07.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 dzień doberek dopiero trafiłam do Was a u Was budowa, a właściwie juz wykańczanie pełną parą...mimo że początki były "takiese" pozdrawiam serdecznie PS. Czy dobrze kojarzę ? AgaJG mówiła że pyszne ciasta wypiekasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 14.07.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Żuczku, niestety, jak się człowiek stara być miłym, uczciwym i wyrozumiałym, to zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie chciał to wykorzystać . Ivonesca, lepiej późno, niż wcale . Niestety "takiese" początki i wykończeniówka też "takase", bo ciągle mamy problemy z wykonawcami . A ciasta, to kasia64. Ja tam potrafię upiec tylko dwa. Ale za to zawsze się udają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.07.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Ivonesca, lepiej późno, niż wcale . Niestety "takiese" początki i wykończeniówka też "takase", bo ciągle mamy problemy z wykonawcami . A ciasta, to kasia64. Ja tam potrafię upiec tylko dwa. Ale za to zawsze się udają . ojej - nie ta Kasia....pomyliłam się trzymam kciuki za wykonawców oby sie poprawili !!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 16.07.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam serdecznie, bardzo fajny domek i wiele rozwiązań takich, jak u nas . Twoje kafle łazienkowe widziałam u znajomych. Wyglądają naprawdę pięknie. Jakiej firmy macie PC? Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w dalszej wykończeniówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 20.07.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Basiu, pompę mamy NIBE 10kW. Wasz domek pięknie się zapowiada . Na zdjęciach widać, że budowa idzie wzorowo . To pewnie nagroda za cierpliwe czekanie na pozwolenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 20.07.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Basiu, pompę mamy NIBE 10kW. Wasz domek pięknie się zapowiada . Na zdjęciach widać, że budowa idzie wzorowo . To pewnie nagroda za cierpliwe czekanie na pozwolenie . Dziękuję Kasiu za odpowiedź. Budowa ruszyła się i jakoś idzie do przodu.Mam nadzieję, że to nagroda za czekanie na pozwolenie Oby tylko znowu wykonawcy mi nie czmychnęli na inną Nie znam NIBE, ale się rozeznam, gdyż klamka jeszcze nie zapadła i zawsze mozna zmienić Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.07.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Pan z Drogówki cię wyczół, że chcesz byc zatrzymana. Niektórzy czasami tak jeżdżą. Patrzą Władzy w oczy, itd. itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 25.07.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Znaczy, od dzisiaj za kierownicą tylko w ciemnych okularach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.07.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Mam pytanie odnośnie tego szamba. Ile Was kosztowało wszystko, od A do Zet. My wnioskowaliśmy o POŚ niestety jest odmowa. Dlatego musimy robić szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.07.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Do A do Zet 5,1 tys. Z tego 3,2 tys. to zbiornik, a reszta rury, transport i robocizna. Chociaż teraz myślę, że to jest cena od A do Te, bo jeszcze czeka nas wydatek ok. 400 zł na wyprowadzenie rury do płotu, żeby szambiarki nie musiały wjeżdżać na działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 07.08.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Zamówiłam firmę transportowo-przeprowadzkową na 25. sierpnia. Zaczynamy końcowe odliczanie. Pozostało 18 dni Dacie radę! Nigdy człowiek nie jest tak efektywny kiedy działa pod presją! Kasia, moja Magda też włakuje kafelki, i zastanawiamy się nad portalem epłytki, tylko że zależy nam na czasie, bo za kilkanaście dni wchodzi kafelkarz. Jak myślisz, dadzą radę w takim czasie dostarczyć to co chcemy? Ceny mają fajne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 07.08.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Do przeprowadzki coraz bliżej. Opiszcie wrażenia na nowym miejscu Honda się dobrze sprawiła. Teraz odpoczywa, bo od kilku dni mam prąd budowlany, chociaż powinien mieć docelowy. Projektant ENEI zewnętrzny dał ciała Mam pytanie odnośnie hydraulika: robi te wszystkie podstawowe instalacje jak kanaliza, woda, ogrzewanie? Godny polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts