Mohag 07.08.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 18-nascie dni normalnie jestem w szoku plytki bardzo ladne, jestem ciekawa jak wyjdzie ta kombinacja na wiekszej powierzchni ale juz mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.08.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 płytki rewelacja! bardzo mi się podobają też nie mogę się doczekać jak będą położone trzymam kciuki za udaną przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 07.08.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Marzin, możesz spokojnie zamawiać te kafelki w epłytki, ale tylko pod jednym warunkiem: podczas tworzenia zamówienia wszystkie pozycję będą mieli na stanie w magazynie. W ciągu 3 dni roboczych powinny być u Ciebie. Jeżeli zobaczysz informację (pisaną czerwoną czcionką), że towar jest chwilowo niedostępny, a czas oczekiwania to 2-3 tygodnie, lepiej sobie podarować, bo i tak nie dotrzymają tego terminu. A ceny rzeczywiście są bardzo fajne. My trafiliśmy jeszcze dodatkowo na promocję i nasze płytki udało się dostać o 30 % taniej niż w okolicznych sklepach. Acidtea, jeżeli będzie to dla Ciebie jakąś pociechą, to powiem, że nasz budujący się sąsiad zza miedzy chce się wprowadzać we wrześniu, a prądu raczej w tym roku mu nie podłączą . Szykuje się powrót do lamp naftowych. Hydraulik (a właściwie Ich Troje) godny polecenia ze wszech miar, ale jak to zwykle bywa jakość idzie w parze z ceną. I z tego co wiem, z terminami u nich krucho. Właśnie wrócili do mnie na dwa dni, żeby pomontować zestawy podtynkowe do baterii w łazience. Jeżeli chcesz, to namiary podam Ci na prv. Wrażeniami z nowego miejsca będę się dzielić, jak tylko zorganizujemy sobie jakieś połączenie ze światem. Na razie w sprawie internetu nie zaczęłam jeszcze działać. Mohag, Ivonesca, płytki na ich miejscu docelowym będzie można oglądać już całkiem niedługo. W czwartek zaczynają układać. Pan od Kafelków kazał mi w ramach zadania domowego zrobić ich projekt. Też jestem ciekawa efektów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 08.08.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Kasiu, czekam na finisz łazienki z antaresami bo też chcę je zamówić - rozmiar 33,3 x 33,3. Jaką powierzchnię ma ta łazienka i czy na wszystkich ścianach planujesz te ciemne? Ja chcę brąz metaliczny na podłogę, obudowę stelaża i jedną ścianę w kabinie, reszta beż i trochę dekorów przy lustrze i przycisku. Wiem, że dodajesz dekory andria - jak chcesz je rozplanować - też mi się te listwy podobają. Jeśli możesz to pokaż więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 08.08.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Edybre więcej zdjęć łazienki na razie nie ma. Ale mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni, bo dziś Panowie Hydraulicy zamontowali elementy podtynkowe do baterii i będzie można kontynuować prace kafelkarskie.Łazienkę mamy bardzo wąską i dlatego trochę nie byłam pewna tych ciemnych płytek. Jednak na podstawie tego, co już jest położone, mogę powiedzieć, że wyglądają dobrze. Bardzo ładnie odbija się w nich światło. Rozplanowałam je tak, że wszędzie będą czarne, tylko pasek na podłodze i dalej na ścianie na przeciwko drzwi do łazienki będzie czerwony (andra). I czerwone płytki (10x10) będą w brodziku. Jak dla mnie jedyna wada tych płytek, to ich twardość. Nie można w nich wycinać otworów przy pomocy popularnego sprzętu. Ale już sobie z tym poradziłam (znalazłam firmę świadczącą usługi wycinania w gresie piłą wodną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 10.08.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 bardzo ładne te parapety - poprosze jeszcze o zbliżenie parapetówka może się odbyć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 10.08.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Cześć Wam! dawno nie zaglądałem na forum. wiec zaglądam teraz do starych znajomych. wy mi się zawsze kojarzycie z nowoczesnością... wiecie te wasze super rozwiązania... ale ale z czym ja tu koniecznie muszą zobaczyć waszą łazienkę, jesli bedzie zrobiona i nie żadnych przeciwskazań na jej pokazanie to z góry dziękuje. chce porónać heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 10.08.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Ivonesca, jak tylko odkurzę te parapety, to na pewno dam zbliżenie . Świerczu, jaka tam nowoczesność... Tylko pod spodem. Bo z wierzchu, to raczej rustykalnie ma być. A łazienką się na razie nie będę chwalić, bo nie ma czym (jeszcze nie skończona). I porównywać nie ma co, bo u Was, to pełen luksus . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 10.08.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Dobra dobra.... ja juz swoje wiem... macie piękne kafle do łazienki i już sobie wyobrażam jaki to będzie wypasik! może masz racje nie porównywujmy... bo moja zbladnie ...ale wkleisz jak już bedzie co? strasznie jestem ciekaw , bo bardzo lubie wasz dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 10.08.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 No pewnie, że jak będzie skończona, to pokażę . Ale możesz być pewien, że Wasza nie zblednie. Jest na prawdę urocza. Śmiem twierdzić, że małżonka ją wymyśliła . Fajnie mieć taką kobitkę z dobrym gustem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 10.08.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 ... i się mylisz choć nie do końca to wspólne dzieło. Do małżonki należy jednak lustro - ja chciałem identyczne tylko dwa mniejsze - każdy swoje. ale teraz wydaje mi się że to jest dużo efektowniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 11.08.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Uuuu... to paskudna sprawa z tym sklepem eplytki... A my wlasnie rozwazamy zakup kafelków właśnie od nich. No i właśnie ze względu na cenę, bo kafelki, które nam się podobaja w zwykłym sklepie kosztują ok 60zl/m2 a w epłytkach 48zl/m2, a potrzebujemy ich naprawdę dużo... teraz to już nie wiem co myśleć... A tak swoją drogą to spróbuj na tym forum wysłać takiego "szczerego" posta jeszcze raz, a może i nie raz jak Cię znów wykasują, przecież taka selekcja opinii na forum to oszukiwanie klienta. pozdrawiam i życzę szybkiego zwrotu nadpłaty Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 12.08.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 ojojoj to nie za ciekawie mam nadzieje ze szybko odbierzecie kase i skonczy sie wszystko tylko na "niedobrych" doswiadczeniach bez strat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.08.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Kasia, obsmaruj jeszcze te e-plytki na wymianie doświadczeń i puść im mailem linka żeby sobie poczytali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 13.08.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam (jeszcze) Poznaniaków ! poczytuję - ogląduję - podziwiuję - gratuluję! no i zapytuję: parapety od miejscowego stolarza są - rozumiem, że drewniane - na biało malowane? a inne rzeczy ten stolarz też tak ładnie robi? pozdrawiam i powodzenia we wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 13.08.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Z tymi eplytkami to żenada. A szkoda, bo ceny mają świetne . Chyba ich poobsmarowuję gdzie się da, tylko poczekam na zwrot kasy, bo jeszcze gotowi wcale mi nie oddać . Jasia my pozostajemy w Poznaniu . Nasz domek jest jeszcze w granicach administracyjnych miasta. Nawet przystanek MPK mamy pod nosem . Rozumiem, że parapety podobają Ci się ze względu na komplet do białych drzwi. Pamiętam, że kiedyś szukałaś białych drzwi wewnętrznych w rozsądnej cenie. Udało Ci się znaleźć? My zamówiliśmy DG (albo GD ). Chyba najsensowniejsze zestawienie jakości z ceną. A wracając do parapetów, to są z drewna bukowego, malowane na biało (chyba Bondexem). Co do innych wyczynów Pana Stolarza się nie wypowiadam. Chciałam, żeby zrobił nam jeszcze listwy przypodłogowe (też białe, wysokie na jakieś 15 cm), ale on trochę z terminami jest na bakier, więc muszę sprawę przemyśleć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 13.08.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 ooo, zostaniecie poznańscy - to fajnie, ja nie wiem jak zniosę przeistoczenie się w, że tak powiem, Mrowiniankę... zgadza się - parapety jako komplet do białych drzwi i białych listew (ale nie aż tak wysokich jak Wasze); drzwi jeszcze nie zamówiłam - ostatnio zastanawiam się, czy 1500 za sztukę to na moje nerwy czy lepiej tanie i nie do końca takie o jakie mi chodzi... nadal szukam więc w okolicy Poznania... a te GD (jednak!) to oglądałam w kolorze kość słoniowa (Venus) - piękne! tylko kosztowały około 2000, więc masakra! a Ty tu piszesz, że u nich zamawiałaś - jakie, gdzie, za ile?!! jeśli chodzi o stolarza, to najbardziej zależy mi na jakości wykonania (jesteś zadowolniona?) - a terminy mogą być odległe, bo... ja mam czaaaas! PS. a z tymi eplytkami to faktycznie porażka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 13.08.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Właśnie te Venusy zamówiliśmy (tylko białe; chociaż do końca wahaliśmy się, czy jednak nie kość słoniowa). Na Dąbrowskiego w Dom-Bud bis. Wyszło ok. 2200 zł za szt. (to już z ościeżnicą, opaskami i montażem). Na jeden raz to spory wydatek, ale postanowiliśmy najpierw kupić na dół, a później na poddasze. Oglądałam też w Progresie Dewro z kolekcji Retro, ale były droższe i zdecydowanie gorzej wykonane. Niestety białe okleiny Porty, pomimo kuszących cen, wyglądają ... no,.... po prostu paskudnie . Z jakością u Pan Stolarza ok. Chociaż zrobił nam duży parapet (taki do siedzenia) o 0,5 cm za długi (a trzy razy przyjeżdżał mierzyć dla pewności ) i potem musiał przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 13.08.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 no to rozwiałaś moje marzenia - myślałam, że może gdzieś jakieś tańsze były... właśnie w Dom-Bud Bisie widziałam; dla mnie zdecydowanie za drogo... widzę, że tą samą drogę przeszłaś co ja w poszukiwaniu drzwi... zazdroszczę Ci, że mogliście te właśnie sobie kupić... cholipka - też będę miała duży parapet do siedzenia... - widzę, że mamy podobne pomysły - ciekawam jak będzie u Was to wszystko się prezentować dasz namiary na stolarza? będę dźwięczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 13.08.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Stolarz jest w Kiekrzu. Przy tej drodze, którą jedzie się w stronę Rokietnicy (chyba nawet Rokietnicka się nazywa), po lewej stronie. Ma szyld na drewnianej tablicy. Telefonu niestety nie mam, bo wszystko załatwiałam z nim osobiście. Gdybyś potrzebowała dokładniejszych wskazówek krajoznawczych, to daj znać.Jeżeli chodzi o prezentowanie, to ja też jestem ciekawa, jakie będą Wasze realizacje. Masz już jakiś pomysł na dekorację okien w wykuszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts