magpie101 09.09.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Coraz ladniej sie u Was robi, a patrzac na zdjecie przy herbacie tak bardzo zapragnelam tez juz byc na tym etapie.Piszcie i wklejajcie dalsze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 10.09.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 No tak... nasze małe mieszkanka są nad wyraz pojemne... i pewnie przy okazji przeprowadzki taki sam kontener zapełniliście niepotrzebnymi gratami z mieszkania? w dalszym ciągu, życzę Wam dużo powodzenia i żeby naprawdę Wam się nie dłużyło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 10.09.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Spędziliśmy go "kontaktując się" Też czekam na ten moment. Kiedy "kończony" był dom rodziców, montaż armatury, kontaktów, pstryczków, lamp robiłem wręcz z namaszczeniem składając meble (pewnej znanej skandynawskiej marki ) To już mniej lubię. Przed przystąpieniem do prac przy składaniu tych skandynawskich mebli musze wypić browarka. Powinni dawać to gratis do każdych zakupów które potem trzeba skręcać. Poniżej chwila odpoczynku przy herbacie w najbardziej cywilizowanej części domu. Piknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 10.09.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 składając meble (pewnej znanej skandynawskiej marki ) To już mniej lubię. Przed przystąpieniem do prac przy składaniu tych skandynawskich mebli musze wypić browarka. Powinni dawać to gratis do każdych zakupów które potem trzeba skręcać. co Ty, Marzin? musieliby chyba browar otworzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 11.09.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Fajnie Kasiu i Keytrze postępy, przeprowadzki i te sprawy.Rozumiem, że na dobre zamieszkacie dopiero po zrobieniu niezbędnych rzeczy. Myślę że to dobre że nie wprowadzacie się od razu bo potem prowizorki są najtrwalsze. Obserwując dzienniki innych Forumowiczów można zaobserwować pewną prawidlowość, że po przeprowadzce wszyscy opadają z sił. A potem zaczynąją się wlec różne niedokończine sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlodyga 12.09.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Mam pytanko grzecznościowe oczywiście śledzę na bieżąco Wasze poczynania właśnie zaczynam budowę i mam zamiar założyć wentylację mechaniczną z tego co widziałem coś tam zakładałaś. Mogłabyś podzielić sie wrażeniami z eksploatacji i szczegółami - jakiej firmy wybrałaś. Pozdrawiam P.S.Kiedyś miałem przeprowadzkę z 50 m do 35m to była jazda........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 12.09.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 magpie101, dziękuję za miłe słowa . Będę pisać i wklejać o ile starczy mi cierpliwości do naszego nowego łącza internetowgo . Jasia, w Poznaniu browar obok IKEA: mogliby się dogadać . Wciornastku, po doświadczeniach iście biwakowych z naszego starego domu, obiecałam sobie, że nie wprowadzę się już nigdy do mieszkania w którym wszystko nie jest wykończone. Niestety nie zupełnie uda nam się to postanowienie zrealizować, bo musielibyśmy mieszkać teściowej na głowie jeszcze ze dwa lata . Ale staramy się nie stosować rozwiązań prowizorycznych i tymczasowych. Wszystko (łącznie z kontaktami) montujemy już docelowe. A propos kontaktów, Marzin, a włączniki krzyżowe montowałeś? Maciej dzielnie walczy, ale chyba będzie mu potrzebna pomoc fachowa . mlodyga, nasz reku jeszcze nie działa. Na razie mamy rozprowadzone kanały, a centralę będzie można zamontwać po zakończeniu wszystkich brudnych prac w domu (m.in. gładzenie ścian na poddaszu), bo w przeciwnym razie kurz osadzałby się w kanałach. A wybraliśmy reku StorkAira ze względu na dużą sprawność i małe zużycie prądu. Centrala nazywa się ComfoAir 500, wersja BFB (możesz o nim poczytać na stronie rekuperatory.pl). Więcej informacji z praktycznego wykorzystania dopiero za dwa miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.09.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 A propos kontaktów, Marzin, a włączniki krzyżowe montowałeś? Maciej dzielnie walczy, ale chyba będzie mu potrzebna pomoc fachowa . Na pewno da radę! A potem mi pomoże, bo ja też nie wiem, jak się je łączy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 25.09.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 składając meble (pewnej znanej skandynawskiej marki ) To już mniej lubię. Przed przystąpieniem do prac przy składaniu tych skandynawskich mebli musze wypić browarka. Powinni dawać to gratis do każdych zakupów które potem trzeba skręcać. A ja miałem okazję skręcać meble także innej marki i już wolę na trzeźwo skręcać szwedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 25.09.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 ... a ja się denerwuję jedno miesięcznym spóźnieniem. Po lekturze Waszego dziennika nabieram przekonania, że Investdom powinienem po rękach całować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.09.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Jak wreszcie zasiądę i opiszę nasze przygody z ostatnim wykonawcą , to pobiegniesz wloczykiju do Investdomu i nawet im stopy wycałujesz, nie tylko ręce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 26.09.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 A jak tam postępy w czaderskiej łazience? Niecierpliwie czekam na efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 26.09.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Jak wreszcie zasiądę i opiszę nasze przygody z ostatnim wykonawcą , to pobiegniesz wloczykiju do Investdomu i nawet im stopy wycałujesz, nie tylko ręce . Ciekaw jestem co nawywijał? P.s. Nie dostałem żadnej wiadomości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 27.09.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Edybre, ja też niecierpliwie czekam . Wykonawca jest już na Czarnej Liście, ale pojawiło się światełko w tunelu. Jest nadzieja, że jednak zamieszkamy u siebie w tym stuleciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 27.09.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam. dawno mnie tu nie było bo i rzadko teraz na forum siedze.... ale musze to napisac...... białe drzwi..... dwuskrzydłowe...... zawsze podobału mi sie drewniane....... hm.... ale musze to napisac te sa piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.09.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Cuuuudne macie drzwi!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 27.09.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Cuuuudne macie drzwi!!!!!!!!! w rzeczy samej bardzo mi sie podobaja... a do tego ten golebi niebieski mniam, bedzie pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 01.10.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 K74, drzwi oczywiście piękne! już nie mogę się doczekać wewnętrznych przygotowuję się już psychicznie, żeby nie ryczeć z zazdrości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 01.10.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Pikne drzwi, pikne Mogłabym tak sobie cały czas stać i na nie patrzeć. A i ściany obok dostały przez weekend kolorku. Jeżeli o mnie chodzi, to mogłabym już zamieszkać w wiatrołapie . Tylko ta niedokończona czaderska łazienka mnie wkurza . Jasia , wewnętrzne mają być pod koniec miesiąca (taki prezent na rocznicę ślubu i moje urodziny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 01.10.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Jasia , wewnętrzne mają być pod koniec miesiąca (taki prezent na rocznicę ślubu i moje urodziny). o, to widzę, że gest macie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts