Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z Widokiem?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Spędziliśmy go "kontaktując się"

Też czekam na ten moment. Kiedy "kończony" był dom rodziców, montaż armatury, kontaktów, pstryczków, lamp robiłem wręcz z namaszczeniem :wink:

składając meble (pewnej znanej skandynawskiej marki :wink:)

To już mniej lubię. Przed przystąpieniem do prac przy składaniu tych skandynawskich mebli musze wypić browarka. Powinni dawać to gratis do każdych zakupów które potem trzeba skręcać.

Poniżej chwila odpoczynku przy herbacie w najbardziej cywilizowanej części domu.

Piknie!

Fajnie Kasiu i Keytrze postępy, przeprowadzki i te sprawy.

Rozumiem, że na dobre zamieszkacie dopiero po zrobieniu niezbędnych rzeczy. Myślę że to dobre że nie wprowadzacie się od razu bo potem prowizorki są najtrwalsze. Obserwując dzienniki innych Forumowiczów można zaobserwować pewną prawidlowość, że po przeprowadzce wszyscy opadają z sił. A potem zaczynąją się wlec różne niedokończine sprawy.

Mam pytanko grzecznościowe oczywiście śledzę na bieżąco Wasze poczynania właśnie zaczynam budowę i mam zamiar założyć wentylację mechaniczną z tego co widziałem coś tam zakładałaś. Mogłabyś podzielić sie wrażeniami z eksploatacji i szczegółami - jakiej firmy wybrałaś.

Pozdrawiam

P.S.

Kiedyś miałem przeprowadzkę z 50 m do 35m to była jazda...........

magpie101, dziękuję za miłe słowa :D . Będę pisać i wklejać o ile starczy mi cierpliwości do naszego nowego łącza internetowgo :evil: :evil: .

Jasia, w Poznaniu browar obok IKEA: mogliby się dogadać :wink: .

Wciornastku, po doświadczeniach iście biwakowych z naszego starego domu, obiecałam sobie, że nie wprowadzę się już nigdy do mieszkania w którym wszystko nie jest wykończone. Niestety nie zupełnie uda nam się to postanowienie zrealizować, bo musielibyśmy mieszkać teściowej na głowie jeszcze ze dwa lata :o . Ale staramy się nie stosować rozwiązań prowizorycznych i tymczasowych. Wszystko (łącznie z kontaktami) montujemy już docelowe.

A propos kontaktów, Marzin, a włączniki krzyżowe montowałeś? Maciej dzielnie walczy, ale chyba będzie mu potrzebna pomoc fachowa :wink: .

mlodyga, nasz reku jeszcze nie działa. Na razie mamy rozprowadzone kanały, a centralę będzie można zamontwać po zakończeniu wszystkich brudnych prac w domu (m.in. gładzenie ścian na poddaszu), bo w przeciwnym razie kurz osadzałby się w kanałach. A wybraliśmy reku StorkAira ze względu na dużą sprawność i małe zużycie prądu. Centrala nazywa się ComfoAir 500, wersja BFB (możesz o nim poczytać na stronie rekuperatory.pl). Więcej informacji z praktycznego wykorzystania dopiero za dwa miesiące.

• 2 weeks później...
składając meble (pewnej znanej skandynawskiej marki :wink:)

To już mniej lubię. Przed przystąpieniem do prac przy składaniu tych skandynawskich mebli musze wypić browarka. Powinni dawać to gratis do każdych zakupów które potem trzeba skręcać.

A ja miałem okazję skręcać meble także innej marki i już wolę na trzeźwo skręcać szwedy :lol:

Pikne drzwi, pikne :D Mogłabym tak sobie cały czas stać i na nie patrzeć. A i ściany obok dostały przez weekend kolorku. Jeżeli o mnie chodzi, to mogłabym już zamieszkać w wiatrołapie :wink:. Tylko ta niedokończona czaderska łazienka mnie wkurza :evil:.

Jasia , wewnętrzne mają być pod koniec miesiąca (taki prezent na rocznicę ślubu i moje urodziny).