Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z Widokiem?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szkoda, że nie każdego roku robimy sobie takie prezenty. Ale w końcu ile drzwi można mieć w domu :wink: .

Przecież zatrułem się pleśnią, środkiem grzybobójczym a na dokładkę grodziłem jesienią (szczegóły w dzienniku). http://www.skyscrapercity.com/images/smilies/goodnight.gif

Trudno, będziecie musieli poradzić sobie bez drzwi wewnętrznych...

http://www.skyscrapercity.com/images/smilies/angel1.gif :wink:

Tutaj jest skarbnica wiedzy o grodzeniu i innych czynnościach budowlanych w różnych porach roku :wink::

http://forum.muratordom.pl/post2057348.htm?highlight=grodzenie%20jesieni%B1#2057348

A do ocieplania poddasza jeszcze nikogo nie mamy :(. Plan B jest taki, że sami zrobimy pierwszą warstwę, a z całą resztą poczekamy na poleconego przez Kierbuda Pana Henia. Chociaż istnieje ryzyko, że to czekanie może się przeciągnąć do przyszłego roku :(.

Jasiu, mojemu mężowi te wieszaczki też się podobają :D . Chociaż muszę przyznać, że przy drzwiach tymczasowych, zbitych z desek, prezentowały się znacznie dostojniej :wink: .

Zakrzewianka, drzwi są zrobione na wymiar mają (szer.x wys.)164x224 cm. W ogóle drzwi wejściowe w naszym domu mają swoją historię. Miały być pojedyncze, ale Panowie Budowlańcy niesymetrycznie wymurowali otwór. Żeby nie burzyć całej ściany zdecydowaliśmy poszerzyć otwór drzwiowy z jednej strony i zrobić drzwi z jednym skrzydłem i ruchomą dostawką. A kiedy powstawał projekt drzwi, poszerzyliśmy otwór jeszcze trochę i zmieściły się dwa skrzydła.

no szlag by trafił tych wszystkich partaczy! :-?

przepraszam za ton, ale nie mogę zdzierżyć, gdy po raz kolejny czytam o takich bezczelnych ludziach! przykład ewidentnego oszukiwania klienta - kuszą niską ceną i krótkimi terminami a potem podwajają ofertę! i jeszcze ta obsługa! toż to się nadaje do sądu konsumenckiego! :x

ech, brak słów! może dopisz ich do czarnej listy, inni się ustrzegą...?

pozdrawiam i... powodzenia z tymi wszystkimi dziadami! :)

andzik.78, doczekasz tego etapu szybciej niż myślisz :D . Oby tylko ekipy fachowców okazały się rzeczywiście fachowe, a za rok o tej porze będziesz już u siebie :D .

Jasia, ze wszystkich partaczy, z którymi miałam nieszczęście spotkać się przy okazji naszej budowy, ci od mebli kuchennych nie są niestety najgorsi :-? .

Zakrzewianka, zapomniałam :oops: nazwę miejscowości, w której te gresy wycinają, ale wiem, jak tam dojechać :D . To jest jakieś 15 km od Poznania w stronę Obornik. Jedziesz cały czas prosto i jak zobaczysz znak: "kontrola radarowa" i ograniczenie prędkości do 60, to trzeba skręcić na najbliższym skrzyżowaniu w prawo. Na tym samym skrzyżowaniu po lewej stronie jest miejscowość, która nazywa się Świerkówki (chyba :oops: , albo coś podobnego ze świerkiem). Wracając do skrzyżowania: skręcasz w prawo i jedziesz jakieś 200 m. Po prawej stronie zobaczysz niebieską halę. TO TU. Trzeba wejść po metalowych schodach i porozmawiać z przemiłym Panem Arturem. Mam nadzieję, że trafisz. Jak sobie przypomnę nazwę tej miejscowości, to napiszę :oops: .

Witam,

współczuję przejśc z panem "fachowcem" że tez na takich musimy trafiać... :( oby było ich jak najmniej.

Bardzo podoba mi sie Twoja kuchnia. jest naprawdę piękna. Jeszcze ładniejsza będzie jak ją już w pełni urządzisz. Zdradzisz z czego jest zrobiona, przez kogo, co to za rodzaj frontów, kolor, za ile?

Pozdrawiam[/b]

Mohag, jeżeli pisząc, że nie mam nic nad szafkami kuchennymi masz na myśli kachelki, czy cóś, to brak jest tylko chwilowy. Facet od kuchni poradził, żeby najpierw zamontować blat, a później dopiero układać płytki. To ma wyeliminować konieczność stosowania listwy przy ścianie, bo płytki dojdą do samego blatu od góry i nie będzie przerwy za blatem. Czy ktoś w ogóle zrozumiał co ja tu napisałam :o :-? ?

Julienx, kuchnia taka ładna, to dzięki zdolnościom fotograficznym mojego Męża :D . W rzeczywistości jest dość zwyczajna, chociaż wykonana całkiem porządnie. Wiem, że diabeł tkwi w szczegółach, więc muszę się przyłożyć do gadżetów wykończeniowych. Fronty są po prostu białe (nie patynowane, ani kremowe), nie błyszczące, chyba z MDF-u (na pewno nie jest to lite drewno niestety :(). Słupek jest po bokach wykończony listwami poszerzającymi (czyli pilastrami) i to chyba najładniejszy fragment całej zabudowy. Producent też żaden markowy. Zamówiłam ją w sąsiedniej wsi. To co widać na zdjęciach kosztowało ok. 11 tys. (razem z blatem, którego jeszcze nie ma). Żadnych cudów na kiju. Tylko z szufladami zaszaleliśmy: mają jakiś hamulec, dzięki któremu szuflada nie trzaska podczas zamykania (jak się to ustrojstwo nazywa :oops: ?)