Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z Widokiem?

Recommended Posts

oliwka powiadasz... jeśli już to jakaś blada taka, a już na zbliżeniu to w ogóle do oliwki nie podobne, chociaż do pistacji też nie...

Zastanawiasz sie o której wstają tacy fachowcy jak wasz pan Heniu? To wyobraź sobie o której musieli wstawać moi murarzo-tynkarzo-ociepleniowcy by startując spod Leszna być w Potaszach na 8:30... a w ogóle to bardzo ładnie prezentuje się Wasz domek w zimowo-świątecznej krasie.

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wloczykij oliwka jest jak ta lala, tylko zdjęcia, jak zwykle, zupełnie nie oddają kolorów :D . W rzeczywistości jest dość ciemna, a na tych fotkach, to jakoby jej wcale nie było :-? . Pan Heniu z ekipą mnie zadziwiali, bo dojeżdżali do nas ze Śremu (ponad godzinę w jedną stronę), więc wstawali chyba o 5-tej :o . Ale takie ekipy przywracają wiarę w polskich fachowców :) . Są jeszcze tacy, którym zależy na dobrej opinii, i którzy starają się swoją pracę wykonać dobrze (niestety nie należą do tych najtańszych :-? ).

• 4 weeks później...

Cześć Kasiu!!!!

Podziwiam wasze wnętrza, fajne kolorki (powiedz, jaka to farba ta oliwka?)

Aha, my w kuchni malowaliśmy Duluxem, kolor - "babie lato", ale nic się nie odklejało, wręcz super nam się tym malowało. Dziwne.... Ale to może nie Dulux Satin...

Łazienka jest przesliczna, bardzo niestandardowa, pięknie się prezentuje :D

To kiedy przeprowadzka na górę?

Aha, my tez na górze mieliśmy internet, a na dole nie, ale wystawiliśmy teraz antenę przez okno w kuchni (mało elegancko), i działa na dole. A tutaj na razie mieszkamy, więc potrzebny nam net tam, gdzie ciepło.

Witaj, Dominiko :D . Można by rzec: "kopa lat" :D . Jakoś mi aktywność forumowa spadła :-? .

Ta oliwka to półmat Beckersa, farba lateksowa (z mieszalnika), kolor nr S 1510-G60Y. Na zdjęciach wyszła jakaś blada. Duluxa mieliśmy też z mieszalnika, ale może baza do niego była kiepska :roll: .

Co do łazienki, to kiedyś wyglądała ładnie. Ktoś nawet napisał, że jak z żurnala, ale w tych żurnalach, to robią chyba zdjęcia pustostanów. Jak już ktoś zamieszka, to robi się graciarnia. No bo gdzie pomieścić te wszystkie kremy, mleczka i toniki (latka lecą, to i kosmetyków przybywa :wink: ). Muszę wymyślić jakieś sprytne schowanko na ten cały bałagan.

Miałam nadzieję, że zasiedlimy górę do Wielkanocy, ale jak sobie pomyślałam, że to już za miesiąc, to raczej niemożliwe. Wymyśliłam sobie białą boazerię na skosach w dwóch pokojach na poddaszu, a tego niestety nie da się zrobić szybko :( .

Ten pomysł z anteną będziemy musieli wypróbować.

No tak.... ja też się mało udzielałam, ostatnio jakoś znów bardziej.

Z anteną popróbujcie, u nas nie wszedzie łapie - tzn. musi być na wschodniej stronie domu, jak się ją wywali z drugiej strony, to już nie łapie sygnału. Także metodą prób i błędów. Tak to jest z tym radiowym.

Pozdrawiam :D

K74, drzwi już chyba macie? :wink:

pokażesz? :)

Nie macie :-? . W ubiegłym miesiącu Włosi obiecali, że najdalej za tydzień dojadą. Może u nich czas jakoś inaczej płynie :-? :roll: .

Dziewczyny, skoro już wykazujecie zainteresowanie kontenerkami, to chyba święta pod nowym adresem?

Kontenerki mieliśmy wypożyczone w firmie przeprowadzkowej Kamińscy. Zamówiłam 15 szt. i żałuję, że nie więcej. Przywieźli je dzień wcześniej. Wypożyczenie jest gratis, jeżeli zaraz po przewiezieniu rzeczy "na adres"(jak mówią Panowie Przeprowadzacze, a od dnia przeprowadzki również my) rozpakuje się je i odda. W przeciwnym razie pobierają jakąś opłatę. Świetnie nadają się do transportu książek.

[Dziewczyny, skoro już wykazujecie zainteresowanie kontenerkami, to chyba święta pod nowym adresem?

Kontenerki mieliśmy wypożyczone w firmie przeprowadzkowej Kamińscy. Zamówiłam 15 szt. i żałuję, że nie więcej. Przywieźli je dzień wcześniej. Wypożyczenie jest gratis, jeżeli zaraz po przewiezieniu rzeczy "na adres"(jak mówią Panowie Przeprowadzacze, a od dnia przeprowadzki również my) rozpakuje się je i odda. W przeciwnym razie pobierają jakąś opłatę. Świetnie nadają się do transportu książek.

Jeśli chodzi o przeprowadzke to mam taka nadzieje. W zasadzie zostają nam tez tylko dzrwi do wstawienia. Juz są we wtorek montowanie. Zacznę pewnie w weekend wyrzucac nagromadzone ciuchy które zalegaja w szafie.

Co do Kamińskich to jestes kolejna osobą która z tej firmy korzystała.

:D :D

Awaj, jak za darmo, to pewnie, że nie ma się co spieszyć. Przynajmniej dom wykończycie na tip-top.

Jasiu, Pan Heniu na brak pracy nie narzeka. Do nas na gipsowanie wpadł, bo mu się gdzieś coś innego opóźniło. Ale jeżeli masz czas i możesz na niego poczekać to na prawdę warto. Wyślę Ci namiary na prv. Ma tylko jedną wadę: do tanich nie należy :-? .

A koń z rzędem do odbioru "na adresie". Ale różowy jest :roll: .

Wciornastku, Kamińscy to już moją teściową jakieś 30 lat temu przeprowadzali. Też była zadowolona :D . U nas pojawili sie o 8 rano, a o 11 było już po imprezie :D . Zazdroszczę Ci, że potrafisz szafy opróżniać. Ja jestem raczej z tych gromadzących "przydasie", więc przeprowadzka dla mnie to koszmar. Mam nadzieję, że ta była już ostatnia.

A tak zupełnie z innej beczki: Wciornastku, co zrobić teraz z cebulkami hiacyntów, ktore przeleżały zimę w garażu?

A tak zupełnie z innej beczki: Wciornastku, co zrobić teraz z cebulkami hiacyntów, ktore przeleżały zimę w garażu?

W garażu oczywiście było zimno. Więc weż cebule i wsadż w ogrodzie. Powinny zakwitnąć. A jeśli nie to w przyszłym roku jak w banku.

Witam

Ja z takim malym pytankiem...:)

Widze, ze macie ogrzewanie podłogowe. My wlasnie uruchomilismy podlogowke (po dlugich bojach z gazownia i hydraulikami) i zaczelismy grzac. Wczoraj po raz pierwszy weszlismy do domu juz ogrzanego podlogowką i stwierdzilismy ze jest bardzo cieplo. Tymczasem oba termometry wskazywaly niecale 16 stopni. A bylo na tyle cieplo ze ja do sprzatania musialam zalozyc krotki rekaw.

Dlatego mam pytanie do jakiej temperatury grzejecie w domu zeby Wam sie komfortowo mieszkalo. Jaka temperature utrzymujecie w domu? Zastanawiam sie skad to wrazenie ciepla przy zaledwie 16 stopniach, czy moze to zasluga podlogowki? Normalnie w mieszkaniu utrzymuje ponad 20 stopni i jest ok.

Dodam ze dom mamy z silikatow tak jak Wy.

pozdrawiam

Aneta