Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z Widokiem?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sklep z listwami to właściwie przedstawicielstwo producenta takich polistyrenowych obwódek wokół okien. Listwy Orac mają niejako przy okazji. Nazywają się CP Partners. Nie pamiętam nazwy ulicy (na Górczynie, równoległa do Sielskiej), ale mają stronę w internecie. Niestety trzeba się umawiać wcześniej telefonicznie, bo zazwyczaj nikogo nie ma w biurze.

A pakamera szału nie robi :-? . Ze 20 lat temu to był pewnie full wypas :D :wink: . Ale termin zasiedzenia biegnie :wink: .

• 1 month później...

czy mogłabym sie dowiedzieć jakiej firmy macie armaturę w łazience (bateria to chyba Paffoni) nie mogę jednak znaleźć w ofercie tej firmy takiej podwójnej -czy może to dwie obok siebie, jakiej firmy prysznic?

Podłogę pod Pysznic profilowaliście w momencie wylewek?

Czy będziecie montować jakieś drzwi szklane ?

Wszystko fajnie :) !!!!

Heath, ja tam raz zdobytej placówki tak łatwo nie oddam :wink: . Nawet jak skończą elewację to będę pisać :D . Tylko niech już wreszcie skończą :evil: .

Agola, też nie wiedziałam, że z wykonawcami mogą być takie problemy do czasu aż nie zaczęłam budowy. Ja chyba za dobra dla nich jestem :-? . A Twój domek tyż pikny :D . Jakby podobny nieco :wink: .

Jasia, szklarenka się realizuje. Tempo mamy zawrotne :roll: . W tym samym czasie u sąsiada postawili stan surowy 300 m2 :o. No, ale nasz przemyślany w każdym szczególe :wink: .

Farby zużywamy tyle ile przewiduje producent, tzn. ok. 15m2 z litra. Oczywiście pod warunkiem, że to ja maluję. Małżonkowi wychodzi jakieś 3 razy mniej :-? . To jest zużycie przy jednokrotnym malowaniu. Zazwyczaj trzeba pomalować 2 razy. Z wyjątkiem odcieni żółtych, które bardzo słabo kryją i 4-krotne malowanie to nie byłaby przesada :roll: .

Konrado na temat baterii pisałam już jakieś 1523 razy :roll: . Małżonek zrobił piękne zdjęcia tej armatury :D . Chyba producent powinien nam odpalić jakiś udział w zyskach od sprzedaży. To nie są Plaffoni tylko Gessi seria Rettangolo w kolorze inox. Prysznicowa też z tej serii. Podłoga pod prysznic była profilowana dopiero przez kafelkarza. Po prostu zostawiliśmy dziurę z podbetonem na dnie. Później kafelkarz rozłożył w tym miejscu papę i styropian, położył rury odprowadzające do kanalizacji i zalał to wszystko cementem tak, jak mu pasowało (z odpowiednim spadkiem). No i jeszcze dopływ Kessela zamontował. Co w sumie trwało jakieś 3 miesiące :evil: .

Drzwi szklane miałybyć, ale trudno wpasować tam cokolwiek, bo cała szklana zabudowa musiałaby być w kształce litery L. Z bardzo króciótkim jednym bokiem. Może kiedyś wrócimy do tego pomysłu. Na razie jest zasłona (w srebrnym kolorze), wygląda super i nie trzeba jej czyścić z kamienia :wink: .

Farby zużywamy tyle ile przewiduje producent, tzn. ok. 15m2 z litra. Oczywiście pod warunkiem, że to ja maluję. Małżonkowi wychodzi jakieś 3 razy mniej :-? . To jest zużycie przy jednokrotnym malowaniu. Zazwyczaj trzeba pomalować 2 razy. Z wyjątkiem odcieni żółtych, które bardzo słabo kryją i 4-krotne malowanie to nie byłaby przesada :roll:

Ty mnie nie strasz - u mnie właśnie zwłaszcza Seb ma malować :roll: ale on zdolny jest, może uda mu się zachować parametry producenta :)

dzięki wielkie za info! :D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Mam pytanie o kibelek w tej ciemnej lazience, bo nigdzie w dzienniku ani komentarzach nie znalazam nazwy.

Powiedzmy... informacja w dzienniku nie była pełna.

Kibelek przyjechał w piątek i okazało się, że winna opóźnieniu była firma kurierska, a nie plusk.pl (zwracam honor :wink:). Zapłacony, obejrzany, obfotografowany i schowany do szafy, czeka na swoją chwilę:

http://images21.fotosik.pl/286/01215bcfaad007fb.jpg

Producent widoczny na naklejce, dystrybutor wymieniony w cytowanym tekście, model kibelka to "Verso".

• 2 weeks później...