K74 16.03.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Mamy jeszcze tyle do zrobienia, że z pewnością starczy tematów do dziennika budowy na wiele lat. Tylko, że w końcu dadzą nam na tym forum jakiś obciachowy tytuł weterana czy innego dinozaura . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.04.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Kasia przyznaje sie bez bicie ze nie przeczytalam wszystkiech odpowiedzi w komentarzach wiec moze i bylo ale zapytam: gdzie mozna kupic takie biale listwy przypodlogowe jak u Ciebie?bardzo elegancko wygladaja i chyba sa z jakiegos tworzywa? Jesli tu zagldadniesz (mam nadzieje ) to prosze tez o info na temat PC-na jaka firme sie zdecydowaliscie i model? Mam nadzieje ze nadal bedziesz uzupelnaic swoj dziennik i pokazywac co sie u Ciebie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 10.04.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Kasiu, Niech Święta Wielkiej Nocy napełnią Was Pokojem i Radością! http://i39.tinypic.com/2mnkv1u.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 10.04.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 http://tswdracolp.bblog.pl/i/blog/users/364/files/Image/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 11.04.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 http://www.hotelbelweder.pl/_hbelweder/image/wielkanoc2006.jpg Zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych życzy Beauty z rodzinką!!! Jeszcze wracam do tematu pompy ciepła,sorry ,ze przy takiej okazji ,ale właśnie dzisiaj zakończyli mi panowie rycie działki pod kolektory poziome.Ciekawa jestem,jak to jest z sadzeniem krzewów i drzew.Czy korzenie drzew mogą je uszkodzić ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyter 14.04.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 U... dawno tu nikt z nas nie zaglądał. Bardzo dziękujemy za Świąteczne Życzenia! kakusku, listwy takie produkuje firma Orac. Nasze to model SX105. Są wykonane z tworzywa. Jest wiele firm sprowadzających ten towar. Jeżeli jesteś z P-nia lub okolic, to daj znać na prv, wyślę kontakt. Beauty, z tego co wiem to drzewa nad kolektorami poziomymi nie są dobrym pomysłem (my mamy kolektor pionowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 14.04.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 . [, z tego co wiem to drzewa nad kolektorami poziomymi nie są dobrym pomysłem (my mamy kolektor pionowy). Tak tez myślałam ,że pozostaje mi tylko sadzenie krzewów i lotnisko.Pamiętasz może ,ile kosztowały Cie te pionowe kolektory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyter 14.04.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Oj, pamiętam. 100zł za 1m. Mamy 173,5m głębokości (ostatnie 3,5m dostaliśmy gratis). I już wiesz dlaczego będę pamiętał tę kwotę do końca życia Ale tam, dobrze chociaż, że ten ajzol działa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.06.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Pozwolisz, że jeszcze zapytam o tę Waszą boazerię? Malowaliście ją przed czy po położeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbludzanka1 05.06.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Nooo...... nie powiem.... pikne!!! łoj piknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 05.06.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 JoShi przed zbludzianka1 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 10.06.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Kasiu, powiem krótko - elewacja rewelacja! dom prezentuje się pięknie, żadnych uwag! obwódki miodzio! pozdrawiam bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 19.06.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 elewacja rewelacja! Nawet człowiek nie czuje, jak mu się rymuje . Po tylu przygodach z elewantami po prostu już musiało być dobrze. Chociaż jak na mój gust trochę zbyt cukierokwo wyszło . Ale jak się trochę farba przybrudzi, to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaWo1 30.06.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Przepraszam najmocniej ale jestem trochę nowicjuszką na tym forum i sądziłam, że jeśli dodaję jakiś komentarz to on automatycznie ląduje w komentarzach a nie w dzienniku. Nie wiem jak go usunąć, dlatego proszę, jeśli byś mogła usuń go stamtąd. A jeśli Ty nie możesz tego zrobić, to poproszę aby zrobił to mój mąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaWo1 30.06.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 A jednak znalazłam jak się usuwa posty To bardzo proste, ale z tego zmieszania trochę mi się pomieszało. Już nie będę Ci bałaganiła. No i poproszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 01.07.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 WaWo1, to zaczy, że mąż okazał się zbyteczny . W sprawie tego klinkieru: rzeczywiście gdybyś chciała przyklejać cegły, to byłyby zbyt ciężkie. W takich sytuacjach buduje się mur trójwarstwowy (czyli warstwa bloczków, ocieplenie i cegła klinkierowa). W tym przypadku trzeba jednak przewidzieć odpowiednio szerszy fundament, żeby ta trzecia warstwa (cegła klinkierowa) też się na nim oparła. My zdecydowaliśmy się na zrobienie oblicówki z płytek klinkierowych ciętych z cegły. Powód był zasadniczo jeden: naszej ekipie budowlanej nie powierzyłabym wykonania muru trójwarstwowego . Z takiej cegły jak wybraliśmy (Barrosa Engels) można wyciąć 2 płytki o grubości 2-3 cm. I te płytki były klejone do styropianu (po uprzednim zagruntowaniu). Pierwszy raz od Ciebie usłyszałam, że może być problem z ciężarem . Przecież ludzie wykańczają sobie elewacje okładziną kamienną (to dopiero jest ciężkie ). Jeżeli użylecie odpowiedniego (elastycznego!) kleju, to nie powinno być problemów. No i taką cegłę (a raczej wyciętą z niej płytkę) dobrze by było przed przyklejeniem do ściany, namoczyć. Po przyklejeniu (ale przed fugowaniem) całość została jeszcze zaimpregnowana środkiem hydrofobowym. Można oczywiście użyć "zwykłych" płytek klinkierowych, ale one wyglądają trochę sztucznie (my chcieliśmy uzyskać efekt przypominający starą cegłę). Jeżeli będziesz miała więcej pytań, to śmiało . Teraz już wiesz, jak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.07.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 A ja rozpoznałam wasz domek jak jechałam przez K. Macham serdecznie z drugiego brzegu jeziora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareks1972 02.07.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Gratuluję. Dom jest zupełnie w innej technologii niż nasz, ale Wasze gniazdko naprawde jest piękne, i jest cacakiem w kategorii dom murowany. Gratuluję !!!! I od środka i od zewnątrz cacko.Ale wam fajnie, a u nas dopiero początek......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 04.07.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Veruniu, my też machamy , ale już ciemno, więc chyba kiepsko widać . Może opracujemy jakieś sygnały świetlne? Jareks1972 u nas też dopiero co był początek, a teraz nam fajnie . Sam zobaczysz, jak czas budowy szybko minie. Dziekujemy i pozdrawiamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 05.07.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Już tyle razy zachwycałam się waszymi pomysłami i efektami waszej pracy, że teraz na temat elewacji "domu z widokiem" powiem tylko: PIĘKNIE, BRAWO, BRAWO, BRAWO !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts