K74 05.07.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Renka, u Ciebie "tyż piknie" . Właśnie wczoraj do Ciebie zaglądałam. Telepatia jakaś . Możesz mi powiedzieć jak daleko masz od wykusza do płotu? Niestety sąsiad nam się "pod oknem" buduje i nie wiem, czy nie zacieni nam zbytnio jadalni. U Ciebie ta zieleń przez okno wygląda uroczo w wcale nie przytłacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 06.07.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Dziękuję powolutku coś robimy, tylko tyle jeszcze do zrobienia ... Ściana z wykuszem oddalona jest od granicy działki 8,5 m, więc wykusz jest w odległości 6 m. Na szczęście za płotem jest zielono i w zieleni kryje się tylko domek letniskowy. Czy sąsiad nie zacieni Twojej jadalni pewnie zależy od tego jak wysoko się wybuduje oraz od stron świata... Życzę, aby wszystko poszło po waszej myśli... Korzystając z okazji zapytam jakiej firmy macie kompostowniki, bo wyglądają dużo porządniej, od tych które oglądałam na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaWo1 16.07.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 WaWo1, to zaczy, że mąż okazał się zbyteczny . W sprawie tego klinkieru: rzeczywiście gdybyś chciała przyklejać cegły, to byłyby zbyt ciężkie. W takich sytuacjach buduje się mur trójwarstwowy (czyli warstwa bloczków, ocieplenie i cegła klinkierowa). W tym przypadku trzeba jednak przewidzieć odpowiednio szerszy fundament, żeby ta trzecia warstwa (cegła klinkierowa) też się na nim oparła. My zdecydowaliśmy się na zrobienie oblicówki z płytek klinkierowych ciętych z cegły. Powód był zasadniczo jeden: naszej ekipie budowlanej nie powierzyłabym wykonania muru trójwarstwowego . Z takiej cegły jak wybraliśmy (Barrosa Engels) można wyciąć 2 płytki o grubości 2-3 cm. I te płytki były klejone do styropianu (po uprzednim zagruntowaniu). Pierwszy raz od Ciebie usłyszałam, że może być problem z ciężarem . Przecież ludzie wykańczają sobie elewacje okładziną kamienną (to dopiero jest ciężkie ). Jeżeli użylecie odpowiedniego (elastycznego!) kleju, to nie powinno być problemów. No i taką cegłę (a raczej wyciętą z niej płytkę) dobrze by było przed przyklejeniem do ściany, namoczyć. Po przyklejeniu (ale przed fugowaniem) całość została jeszcze zaimpregnowana środkiem hydrofobowym. Można oczywiście użyć "zwykłych" płytek klinkierowych, ale one wyglądają trochę sztucznie (my chcieliśmy uzyskać efekt przypominający starą cegłę). Jeżeli będziesz miała więcej pytań, to śmiało . Teraz już wiesz, jak . Właśnie wczoraj wróciłam z urlopu i doszukałam się tych wspaniałych informacji za które bardzo dziękuję Po rozmowie z właścicielem cegielni zrezygnowaliśmy z klejenia płytek ceglanych a na całą cegłę nie mieliśmy fundamentu. Ale widzę, że jest nadzieja. Widzę na zdjęciach, że nic nie odpada My też nie chcieliśmy płytek klinkierowych z tego samego powodu co Wy, w dodatku parapety mamy z cegły ręcznie formowanej i to nie byłoby ok. Więc już przystępuję do obliczania potrzebnej ilości A przy okazji: Twój dziennik budowy był dla mnie jak fajna książka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.12.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Niech magia Świąt Bożego Narodzeniawypełnia ciepłem wszystkie mroźne dni,a blask gwiazd przypomina,że czasem wystarczy tylko wypowiedzieć życzenie! http://img452.imageshack.us/img452/9153/4682xk3.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 23.12.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Niech te Święta będą najpiękniejsze! http://i49.tinypic.com/mjmpw5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 25.12.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!! http://lh6.ggpht.com/_WP-BD9MqS8o/SzTzuwjyd7I/AAAAAAAAA9g/lm9UnbI-jcs/s912/DSCN0540.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.12.2010 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Najserdeczniejsze życzenia zdrowych, pogodnych, rodzinnych i leniwych Świąt Bożego Narodzenia. Spełnienia najskrytszych marzeń i nieustającej bliskości życzliwych ludzi. http://charlesryderblog.files.wordpress.com/2009/12/christmas-tree2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts