świercz1719500624 25.05.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 spory ten wasz domek.... ale układ na dole bardzo mi się podoba! teraz dokładnie przeczytałem twój dziennik, fajnie go piszesz, z takim lekkim uśmieszkiem. fajna z ciebie baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 25.05.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 fajna z ciebie baba Wiem Adriano- chciałabym i boję się... Wiesz, jak to z babami bywa . Ale chciałabym wygrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 25.05.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 świercz- tak mnie te komplementa skołowały, że zapomniałam o czym to ja chciałam... Acha - domek jest spory, chociaż planowałam, że będzie trochę mniejszy. Niestety nasz program minimum nie zmieścił się na mniejszej powierzchni. A nad układem pomieszczeń pracowałam dość długo. Biedny Pan Architekt musiał ściany przesuwać nawet o 5 cm, jak coś mi nie pasowało. Może dlatego tak ostatnio przyspieszył, żeby mieć mnie już z głowy? Ale z drugiej strony w umowie z Nim mamy nadzór autorski, więc tak szybko się ode mnie nie uwolni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 25.05.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Adriano- chciałabym i boję się... Wiesz, jak to z babami bywa . Ale chciałabym wygrywa. Wiem jak to z babami bywa, bo sama nią jestem BĘDZIE DOBRZE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 25.05.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 a wiec masz działke, projekt i pozwolenie na budowe.a teraz chciałem zapytac o mniej przyjemne sprawy o kase tzn czy bierzecie na budowe 100% czy macie swój wkład wasny - z tego co pisałeś to coś tam macie ale czy jeszcze ostało sie troche tego? pozdro świercz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.05.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 GRATULACJE!!! Pozwolenie wielka recz - jak cieszy! CIESZ SIE! Jak chcecie w tym roku zrobic do dachu to spokojnie - calosc prac to max 3 miesiace, ale i we 2 bedzie gotowe (bez poslizgow ). bedzie dobrze - a nawet lepiej niz dobrze. zacznij po prostu zbierac wyceny i wybierac konkretne materialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 25.05.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 iga, parodiując moje dzieci: cieszu, cieszu!!!!! Podwijam rękawy i do roboty, a właściwie to słuchawki telefonicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iona żona Kuby 25.05.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Urzekła mnie ta pralka na początku (właśnie dzisiaj powiesiłam pranko, które się wielokrotnie płukało od pary dni) Życzę powodzenia i siły. Będzie fajny domek!!! Będę wpadać na Wasze strony, proszę o zdjęcia. iona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 26.05.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Nie myśleliście nad ekipą murarzy z rodzinnych stron? Powinno być taniej, chociaż trzeba skalkulować być może nocleg. Dzieci przeziębione? U nas ze składu 4, 3 chorych. Albo przewiało, albo jakieś paskudztwo w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.05.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Będę wpadać na Wasze strony.Zapraszam . Chociaż nie obiecuję zbyt wartkiej akcji, ani (mam nadzieję) scen mrożących krew w żyłach. Myślę jednak, że na pewno będzie happy end . Nie myśleliście nad ekipą murarzy z rodzinnych stron? Powinno być taniej, chociaż trzeba skalkulować być może nocleg. Dzieci przeziębione? U nas ze składu 4, 3 chorych. Albo przewiało, albo jakieś paskudztwo w powietrzu. Poszukiwania ekipy idą w dobrym kierunku . A w powietrzu, to zdecydowanie paskudztwo, bo oprócz dzieci dopadło Męża i Teściową. Jedynie ja się jeszcze trzymam (wyjątkowo tym razem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 08.06.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Gratulacje.Pozwolenie na budowę już macie czy nie? Bo nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 08.06.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Npisz cos wiecej jaka ekipa - za ile? I ile za kierownika? Tkei informacie sa bardzo cenne na forum Pania Projektatnt zrównalabym - chetnie udziele porad z dzidziny asertywnosci Ale i tak niezle, ze spuscila ci troche z ceny Do boju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 08.06.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Gratulacje. Pozwolenie na budowę już macie czy nie? Bo nie pamiętam.Macie. I już nawet prawomocne . Iga- ekipa sympatyczna, kierownik sympatyczny. Teraz już wszystko bedę załatwiała zgodnie z kobiecą intuicją, i jeżeli kogoś nie polubię od pierwszego wejrzenia, to nie zrobi ze mną interesu. Wycena naszego domu w stanie surowym otwartym (bez dachu, ścian działowych i schodów) to ok. 25 tys. Dokładnie nie powiem, bo niektóre prace są wyceniane za m2. Kierownik polecony przez kolegę. Na jego budowie sprawdził się doskonale - potrafi doradzić, wprowadzić zmiany dbające o kieszeń inwestora. Ale i tu z dokładnym podaniem ceny usługi mam kłopot, bo nie płacimy ryczałtowo, tylko od ilości wizyt (20 zł za godzinę). A na szkolenie z asertywności u Ciebie się piszę. Jak myślisz zdążę jeszcze opanować tę sztukę przed zdjęciem humusu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.06.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 [Kierownik polecony przez kolegę. Na jego budowie sprawdził się doskonale - potrafi doradzić, wprowadzić zmiany dbające o kieszeń inwestora. Ale i tu z dokładnym podaniem ceny usługi mam kłopot, bo nie płacimy ryczałtowo, tylko od ilości wizyt (20 zł za godzinę). A na szkolenie z asertywności u Ciebie się piszę. Jak myślisz zdążę jeszcze opanować tę sztukę przed zdjęciem humusu? Kierowik mysle, ze za bardzo dobra cene - jak sprawdzony to tylko sie cieszyć. Co do szkolenia - jakos sie zaradzi Ech - mialam kiedys na video swietne filmy do takich szkolen do asertywnosci, przygotowane przez profesjonalnych psychologow, ale sie rozeszly Zaluje, ze byle ze starych czasow i nie mam ich w kompie - to bym ci podeslala Co do kobiecej intuicji - wszystko sie zgadza Tez tam mysle. I mam wielki klopot z instalatorem, ktorego nie polubilam a maz z tesciem chca go brac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 09.06.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Iga, jak bardzo nie chcesz tego instalatora, to się uprzyj, że "nie, bo nie". Jeżeli się Twoi mężczyźni z takim argumentem nie zgodzą, to popłacz trochę, obraź się, trochę się nie odzywaj... . Na męża powinno zadziałać, teścia może byc gorzej przekonać . A z drugiej strony, jeżeli tego instalatora jednak zatrudnicie, a on coś, nie daj Boże, spsuje, to zawsze będziesz chłopom mogła powiedzieć: "a nie mówiłam". To daje ogromną satysfakcję . Pod warunkiem, że usterkę można tanio usunąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.06.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Żeby to bylo takie proste! Trzeba przyznac, ze fachowcy polecani pzez tescia, z ktorych do tej pory korzystamy sa swietnie (choc ze sredniej polki cenowej)... Chyba jednak ulegne - w koncu to i tak glownie tesc jezdzi na budowe. ja tylko negocjuje umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 09.06.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Kasiu, skoro wybrany już jest kierownik i ekipa, a do tego kobieca intuicja podpowiada Ci, że z tymi ludźmi wybudujesz swój wymarzony domek to ... ZACZYNAJ !!! Decyzje są podjęte więc teraz tylko kciuki za Waszą budowę trzeba trzymać ! . Co oczywiście już teraz czynię Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravik3 16.06.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Kasiu, ja również dolączam do grona obserwujących i dopingujących. Bardzo podoba mi sie Twój dziennik. I jeszcze takie pytanie z gatunku tych: "jestem tu nowa" czy masz jakiś wstępny kosztorys ile może wynięśc budowa takiego domku? Bank zdaje sie wymaga takich rzeczy. Pozdrawiam i czekam na kolejne wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 18.06.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 ravik3- Witam, witam i dziękuję za słowa uznania . Lubimy jak nas chwalą . Wstępny koszt wybudowania naszego domku ustaliłam przyjmując 2000 zł za metr kw. powierzchni użytkowej. Powierzchnia użytkowa to jedyna ze wszystkich powierzchni domu, które odróżniam (dzięki świerczowi ). Przykładowe kosztorysy, takie jakich wymaga bank kredytujący możesz znaleźć w dziale forum "Dokumenty własne". Kilka razy korzystałam z różnych wzorów podawanych przez forumowiczów- bardzo pomocne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.06.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Witaj, Kasiu Wpisuję się w Twój Dziennik, bo udało mi się ożywić Twój domek, o tak: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/domek_wiejski.gif ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts