Marta S. 05.07.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 No i kolejny dzień kolek za mną.... Uwieńczyliśmy go wyprawą na budowę, gdzie widok fundamenów prawie gotowych osłodził mi troszkę gorzkie łzy rozpaczy jakie wylewam razem z Mają. Niestety kolejne sposoby na pomoc dziecku zawodzą... Teraz testuję podobno rewelacyjne niemieckie krople SAB SIMPLEX, po których kolki naszych znajomych poszły sobie i nie wróciły. Ciekawe, czy nasze dadzą się wysiedlić... Póki co martwi mnie mój kręgosłup, który odmawia posłuszeństwa. A to dopiero siódmy tydzień życia naszej Pociechy! No i Ona wciąż rośnie... Może ktoś ma kręgosłup na zbyciu? Mój jest do wymiany. Tak więc dziękuję wszystkim Mamom za rady - i pędzę do płaczącego Dziecka, bo Małżon nie daje sobie rady... więc muszę interweniować Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 06.07.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 No nie wiem, czy jak się ożeni to będzie lepiej. Wtedy możesz mieć i syna i synową na głowie To trzeba by im drugi dom zbudować . Może gdzieś w Bieszczadach? Dojazd będą mieli nienajlepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 06.07.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 awaj, alekspo_mug Okolice mamy rzeczywiście piękną , ale na działce ugór . Jedynie jakieś liche krzaczki w rowie rosną. Może po budowie założymy "Klub przekształcających ugory w piękne ogrody"?. Może Wciornastek zgodziłaby się objąć honorowy patronat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 06.07.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 K74 ale nie myj dzisiaj rąk po tym całowaniu . Wybacz trochę się uśmiałam. Coraz rzadziej Panowie całują w rękę, chociaż ja uważam że przyjazny uścisk dłoni wystarczy. Fajnie, że już zaczęliście!!! Co kraj to obyczaj: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3464107.html Już od biedy wolę po rękach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alekspo_mug 06.07.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 awaj, alekspo_mug Okolice mamy rzeczywiście piękną , ale na działce ugór . Jedynie jakieś liche krzaczki w rowie rosną. Może po budowie założymy "Klub przekształcających ugory w piękne ogrody"?. I będziemy wymieniać się nasionkami i sadzonkami? Fajnie! Zawsze o tym marzyłam A na poważnie to jestem kompletny lajkonik w kwestiach ogrodniczych, choć wizję ogrodu już mam i do klubu chętnie wstąpię jako "członek szeregowy". Wciornastek! Zgodzisz się objąć honorowy patronat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awaj 06.07.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 ja wstępuję do klubu z najwyższą przyjemnością na naszej działce tez głównie ugory ale w zeszłym roku wiosna posadziliśmy kilkanaście drzewek owocowych a jesienią jeszcze 2 wierzby i cóś tam jeszcze i mamy jeszcze brzózkę samosiejkę (bardzo ładną) jesienią jak juz bedzie dokładnie widać gdzie bedzie stał dom planuję dalsze nasadzenia zwłaszcza jakiś "krzakorów" i oczywiście kilka pędów winorośli - to tak na dobry początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 06.07.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Teraz z chęcią też byśmy dzieciary powysyłali, ale po kilku dniach tak jakoś pusto, a pomyśleć co będzie jak się w ogóle wyprowadzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 06.07.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 U nas jeżyny, skrzypy, osty trawa i jeszcze inne nierozpoznane flory. Zostawiliśmy parę jabłoni od zachodu, bo to kiedyś sad był. Myślałem, żeby posadzić parę tuj, tujek, tujków... Jak się to odmienia? Ale obawiam się, że ktoś przyjdzie i wykopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.07.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 To ja mam na dzialce same ugory (choc bardzo ich niewiele bo dzialeczka malutka) - ziemia, chwasty, pokrzywy i zadnych drzew. Tez sie zapisuje do klubu - na n-tego czlonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.07.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Proszę o przyjęcie mnie w poczet członków Klubu . Na swojej działce mam jedynie sosenki samosiejki i całą masę perzu . Ogólna wizja ogrodu już jest, ale z realizacją - to dopiero będzie wyzwanie Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 07.07.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 No, to widzę, że członków klubu mamy pod dostatkiem . Iga będziesz pewnie przecierać szlak, bo to Twoja budowa najwcześniej się skończy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.07.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Ja tam nie wiem Pewnie wszyscy razem wystarujemy z ogrodami na wiosne 2007. Jak wykonczeniowke skoncze w zimie to wczesniej z ogrodem nie rusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.07.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 kasia czy mogłabys dac mi tez namiary na tš stal zbrojeniowiš z pobiedzisk. szukam czego w okolicach! pozdrawiam i czekam na info. wiercz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Ale masz piękny widok. Przy takim nawet ugór na działce nie straszny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 10.07.2006 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 awaj, alekspo_mug Okolice mamy rzeczywiście piękną , ale na działce ugór . Jedynie jakieś liche krzaczki w rowie rosną. Może po budowie założymy "Klub przekształcających ugory w piękne ogrody"?. Może Wciornastek zgodziłaby się objąć honorowy patronat? Co do klubu to nie mam nic naprzeciwko , i jeszcze honory hmm... . A tak prawdą a bogiem to rzeczywiście czytając wiele postów i obserwując moich budowlańców chętnie podzielę się spostrzeżeniami co zrobić aby budowa nie zmieniła działki w kompletny nieużytek i pobojowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 10.07.2006 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Ja tam nie wiem Pewnie wszyscy razem wystarujemy z ogrodami na wiosne 2007. Jak wykonczeniowke skoncze w zimie to wczesniej z ogrodem nie rusze Iga warto już myśleć jesienią - chodzi mi o podstawową uprawę ziemi. A a propos czy post klubu "przekształczaczy" już założony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.07.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Ja tam nie wiem Pewnie wszyscy razem wystarujemy z ogrodami na wiosne 2007. Jak wykonczeniowke skoncze w zimie to wczesniej z ogrodem nie rusze Iga warto już myśleć jesienią - chodzi mi o podstawową uprawę ziemi. A a propos czy post klubu "przekształczaczy" już założony Wciornastek - pojecia nie mam o czym ty do mnie mowisz z ta podstawowa uprawa Chetnie rozpoczne klub, tylko nie wiem, gdzie go zalozyc - w Klubie budujacy czy w pamietajcie o ogrodach? Co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 10.07.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Ja tam nie wiem Pewnie wszyscy razem wystarujemy z ogrodami na wiosne 2007. Jak wykonczeniowke skoncze w zimie to wczesniej z ogrodem nie rusze Iga warto już myśleć jesienią - chodzi mi o podstawową uprawę ziemi. A a propos czy post klubu "przekształczaczy" już założony Wciornastek - pojecia nie mam o czym ty do mnie mowisz z ta podstawowa uprawa Chetnie rozpoczne klub, tylko nie wiem, gdzie go zalozyc - w Klubie budujacy czy w pamietajcie o ogrodach? Co myslicie? Myślę że Pamiętajcie o ogrodach to odpowiednie miejsce. Fajnie jeśli przyłaczyłby się Mirek, Pinus czy Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.07.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Słowo się rzekło - klub już istnieje w pamietajcie o ogrodach. Poniżej link: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1282993#1282993 Mam nadzieję, że działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 10.07.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 kasia czy mogłabys dac mi tez namiary na tš stal zbrojeniowiš z pobiedzisk. szukam czego w okolicach! pozdrawiam i czekam na info. wierczDziś dopiero widziałam się z szefem ekipy. Napiszę namiary w Klubie wielkopolskim, to może więcej osób skorzysta. Iga, Wciornastek, jak super, że klub "przekształcaczy" działa . Jak tylko moi panowie budowlańcy przestaną szaleć z ciężkim sprzętem i tonami chemii, zabieram się za rekultywację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts