Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z Widokiem?

Recommended Posts

No i kolejny dzień kolek za mną.... Uwieńczyliśmy go wyprawą na budowę, gdzie widok fundamenów prawie gotowych osłodził mi troszkę gorzkie łzy rozpaczy jakie wylewam razem z Mają. Niestety kolejne sposoby na pomoc dziecku zawodzą... Teraz testuję podobno rewelacyjne niemieckie krople SAB SIMPLEX, po których kolki naszych znajomych poszły sobie i nie wróciły. Ciekawe, czy nasze dadzą się wysiedlić... Póki co martwi mnie mój kręgosłup, który odmawia posłuszeństwa. A to dopiero siódmy tydzień życia naszej Pociechy! No i Ona wciąż rośnie... Może ktoś ma kręgosłup na zbyciu? Mój jest do wymiany. Tak więc dziękuję wszystkim Mamom za rady - i pędzę do płaczącego Dziecka, bo Małżon nie daje sobie rady... więc muszę interweniować;-)

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

awaj, alekspo_mug Okolice mamy rzeczywiście piękną :D , ale na działce ugór :( . Jedynie jakieś liche krzaczki w rowie rosną. Może po budowie założymy "Klub przekształcających ugory w piękne ogrody"?. Może Wciornastek zgodziłaby się objąć honorowy patronat?

K74 ale nie myj dzisiaj rąk po tym całowaniu :D :D :D . Wybacz trochę się uśmiałam. Coraz rzadziej Panowie całują w rękę, chociaż ja uważam że przyjazny uścisk dłoni wystarczy.

Fajnie, że już zaczęliście!!!

Co kraj to obyczaj:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3464107.html

Już od biedy wolę po rękach :wink: .

awaj, alekspo_mug Okolice mamy rzeczywiście piękną :D , ale na działce ugór :( . Jedynie jakieś liche krzaczki w rowie rosną. Może po budowie założymy "Klub przekształcających ugory w piękne ogrody"?.

I będziemy wymieniać się nasionkami i sadzonkami? Fajnie! Zawsze o tym marzyłam :D

A na poważnie to jestem kompletny lajkonik w kwestiach ogrodniczych, choć wizję ogrodu już mam :wink: i do klubu chętnie wstąpię jako "członek szeregowy". Wciornastek! Zgodzisz się objąć honorowy patronat?

ja wstępuję do klubu z najwyższą przyjemnością

na naszej działce tez głównie ugory ale w zeszłym roku wiosna posadziliśmy kilkanaście drzewek owocowych a jesienią jeszcze 2 wierzby i cóś tam jeszcze

i mamy jeszcze brzózkę samosiejkę (bardzo ładną) jesienią jak juz bedzie dokładnie widać gdzie bedzie stał dom planuję dalsze nasadzenia zwłaszcza jakiś "krzakorów" i oczywiście kilka pędów winorośli - to tak na dobry początek :-)

awaj, alekspo_mug Okolice mamy rzeczywiście piękną :D , ale na działce ugór :( . Jedynie jakieś liche krzaczki w rowie rosną. Może po budowie założymy "Klub przekształcających ugory w piękne ogrody"?. Może Wciornastek zgodziłaby się objąć honorowy patronat?

Co do klubu to nie mam nic naprzeciwko :wink: , i jeszcze honory hmm... :wink: :o .

A tak prawdą a bogiem to rzeczywiście czytając wiele postów i obserwując moich budowlańców chętnie podzielę się spostrzeżeniami co zrobić aby budowa nie zmieniła działki w kompletny nieużytek i pobojowisko.

Ja tam nie wiem :wink: Pewnie wszyscy razem wystarujemy z ogrodami na wiosne 2007. Jak wykonczeniowke skoncze w zimie to wczesniej z ogrodem nie rusze :wink:

Iga warto już myśleć jesienią - chodzi mi o podstawową uprawę ziemi.

A a propos czy post klubu "przekształczaczy" już założony :wink:

Ja tam nie wiem :wink: Pewnie wszyscy razem wystarujemy z ogrodami na wiosne 2007. Jak wykonczeniowke skoncze w zimie to wczesniej z ogrodem nie rusze :wink:

Wciornastek - pojecia nie mam o czym ty do mnie mowisz z ta podstawowa uprawa :wink: Chetnie rozpoczne klub, tylko nie wiem, gdzie go zalozyc - w Klubie budujacy czy w pamietajcie o ogrodach? Co myslicie?

Wciornastek - pojecia nie mam o czym ty do mnie mowisz z ta podstawowa uprawa :wink: Chetnie rozpoczne klub, tylko nie wiem, gdzie go zalozyc - w Klubie budujacy czy w pamietajcie o ogrodach? Co myslicie?

Myślę że Pamiętajcie o ogrodach to odpowiednie miejsce. Fajnie jeśli przyłaczyłby się Mirek, Pinus czy Andrzej.

kasia czy mogłabys dac mi tez namiary na tš stal zbrojeniowiš z pobiedzisk. szukam czegoœ w okolicach! pozdrawiam i czekam na info. œwiercz
Dziś dopiero widziałam się z szefem ekipy. Napiszę namiary w Klubie wielkopolskim, to może więcej osób skorzysta.

Iga, Wciornastek, jak super, że klub "przekształcaczy" działa :D :D . Jak tylko moi panowie budowlańcy przestaną szaleć z ciężkim sprzętem i tonami chemii, zabieram się za rekultywację.