tidia 29.12.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Witam Wszystkich. Mam malo prosbe chodzi mi o podpowiedz.mianowicie mieszkam w domku jedno rodzinnym, do ktorego dobudowany jest pomieszczenie o powiezchni 50m2 i wymiarach 10m x 5m. zabudowa ta posiada rowniez pietro.o tej samej powierzchni.Mam zroboiny taki szkic pomieszczenia w programie "zbuduj swoj dom" , ale nie wiele to mi chyba i wam pomoze? Nie wiem jak wogule mozna to podzielic,jak zaaranzowac pomieszczenia.Wiem ze troche za malo podalem danych ale tez nie wiem co mam wam podac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 01.01.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 Z takim pytaniem zwróć się raczej do architekta. On oceni Twoje potrzeby i coś w miarę konstruktywnego podpowie.Na forum owszem, może ktoś Ci i coś zaproponuje, ale nie znając Twoich potrzeb, nie będzie to trafiona aranżacja.Albo siądź spokojnie i się zastanów: jakie są Twoje oczekiwania, przyzwyczajenia, potrzeby np. czy lubisz przestrzeń, światło, czy przytulne powierzchnie?Później musisz zastanowić się czy marzenia pokrywają się z realiami tzn. czy pomieszczenia w takim kształcie będą funkcjonalne, itp.Nieraz niestety staniesz przed trudnym wyborem: czy zrezygnować z marzeń na rzecz funkcjonalności czy odwrotnie, lub na ile uda się te sprzeczne nieraz sprawy pogodzić.Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tidia 01.01.2006 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 NO czesc dzieki z gory za jaka kolwiek pomoc!!! zarzucam wam tu 2 print screeny z tego programu co pisalem wczesniej, sa tam wymiary wew i zew.Jak potrzebujecie wiedziec cos wiecej to piszcie. Opis - mozliwosc 1 to pomieszczenia na 1 pietrze.obok siebie okna i drzwi tak jak na rysunku.wymiary równiez. opis - mozliwosc 2 to dobudówka do istniejacego domku jednorodzinnego. o powierzchni i ksztalcie takim jak na rysunku.okna i dzwi sa tam zaznaczone. wielkosc pomieszczen 50 m2 na dole i drugi 50m2 na gorze sa 2 okna na dole i dzwi wej.oraz 3 duze i male okno na gorze. Problem !! nie ma schodów z dolu do gory nie ma tez za wiele miejsca na nie. Co chce osiagnac? calkowicie oddzielne mieszkanie z kuchnia(raczej osobna),bez drzwi do kuchni, osobna lazienka i kibel, salon + 1 lub 2 pokoje (zalezy ktory wariant(mozliwosc 1). Ogrzewanie kominkowe,odzielne wszystkie liczniki woda ,gaz,co,prad itd,oddzielne wyjscie. Istnieje mozliwosc zrobienia tego w jak najbardziej wspolczesnym stylu tzn.na czasie dla ludzi mlodych.Pieniadze sie znajda takze nawet malo realne propozycje sa do rozpatrzenia. Jakich info wam jeszcze potrzeba. Wiekszosc chce sam robic gdyz sie troszke znam na wykonczeniach,a moge tym sposobem wiele zaoszczedzic? Zgory dzieki za odpowiedz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tidia 01.01.2006 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 A tu jest wiecej!!!! http://tomus.kawa.w.interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 02.01.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Nie widzę niestety żadnych planów. NIe wiem czy to z moim komputerem jest coś nie bardzo, czy nie chcą się one otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tidia 03.01.2006 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Ok wiem jakis blad tam jest ale podaj mail to chetnie podesle ci je ,jak ja umieszczam je na serwerze to u mnie w kompie chodzi.dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfelis 18.02.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Podeslij mi te plany [email protected] moze cos wymysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts