Jurek Jurecki 29.12.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 HORMAN? KRISPOL? THERMOLINE? DO GARAŻU O SZER. 5,5 M ???????, CO LEPSZE .....BO NAJDROŻSZY HORMAN O OKOŁO 1 TYS ale czy napewno lepszy ? .....z racji szerokości wjazdu czyli 5,5 mb brama będzi e typu przemysłowego czyli m in wytrzymalsza .....czy ma ktoś doswiadczenia z tak szeroką bramą ....i jakiej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 30.12.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 HORMAN? KRISPOL? THERMOLINE? DO GARAŻU O SZER. 5,5 M ???????, CO LEPSZE .....BO NAJDROŻSZY HORMAN O OKOŁO 1 TYS ale czy napewno lepszy ? .....z racji szerokości wjazdu czyli 5,5 mb brama będzi e typu przemysłowego czyli m in wytrzymalsza .....czy ma ktoś doswiadczenia z tak szeroką bramą ....i jakiej firmy Weź jeszcze pod uwagę Wiśniowskiego. My kupiliśmy właśnie bramę tej firmy co prawda o połowę mniejszą, cenowo i jakościowo wypadła lepiej od konkurencj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plzws 30.12.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 HORMAN? KRISPOL? THERMOLINE? DO GARAŻU O SZER. 5,5 M ???????, CO LEPSZE .....BO NAJDROŻSZY HORMAN O OKOŁO 1 TYS ale czy napewno lepszy ? .....z racji szerokości wjazdu czyli 5,5 mb brama będzi e typu przemysłowego czyli m in wytrzymalsza .....czy ma ktoś doswiadczenia z tak szeroką bramą ....i jakiej firmy Jam mam Krispola kupionego w Warszawie w firmie AKKA. Był najtańszy z firm które wymieniłeś (dodatkowo złoty dąb) nie mam uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 30.12.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Ja ma Krispola - szerokość 5m, Hormann nie miał tej szerokości. Rozważałem też Wiśniowskiego ale był trochę droższy. Zastanawiałem się też nad Normstalem ale cena była dla mnie nie do przyjęcia.Odnośnie eksploatacji to moja brama wymaga regulacji bo ciężko chodzi ale mój wykonawca to #@%$&%%%% i od pół roku nie może do mnie dojechać a serwis Krispola ma mnie gdzieś. Więc raczej nie polecam tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 30.12.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Ja ma Krispola - szerokość 5m, Hormann nie miał tej szerokości. Rozważałem też Wiśniowskiego ale był trochę droższy. Zastanawiałem się też nad Normstalem ale cena była dla mnie nie do przyjęcia. Odnośnie eksploatacji to moja brama wymaga regulacji bo ciężko chodzi ale mój wykonawca to #@%$&%%%% i od pół roku nie może do mnie dojechać a serwis Krispola ma mnie gdzieś. Więc raczej nie polecam tej firmy. Ja podobnie miałem z Wiśniowskim. Na samą konstrukcję nie mogę powiedzieć złego słowa wręcz nawet osoby posiadające Krispola po porównaniu stwierdziły że drobne szczeguliki są lepiej rozwiązane - czas pokaże czy faktycznie. Ogólnie brama jest ok. ale montaż - tragedia. Ekipa pojechała a ja straciłem dwa dni na poprawki, bo "tego się nie da tak zrobć" "hamulcy nie ma w opcji " a leżały w pozostawionym przez ekipe kartonie itd. książkę mona by napisać. Ciekawe czy są na rynku prawdziwi fachowcy w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 30.12.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Ja mam brame Normstahl. Zdecydowanie lepiej wykonczona od krispola. Nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 30.12.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 ja sprzedaje NORMSTAHL`A JEST NAPRAWDE DOPRACOWANA rozwaz pomniejszenie otworu do 5 mb szer. CENA TAKIEJ BRAMY PRZY wysokosci 2250 mm to 6800 za biala i 7500 za inne kolory standardowe w tym popularny braz 8014 PODANE KWOTY BRUTTO Z MONTAZEM I AUTOMATEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 30.12.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Mam Krispola. Brama duża z automatem. Otwierana kilka razy dziennie (minimum 6). Ogólnie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek Jurecki 30.12.2005 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 czyli opinie b.mieszane -----...........nie moge zwezic do 5mb ..........z dotychczasowych rozmów zostaje krispol ,termoline i hormann za którym przemawia tradycja............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek Jurecki 30.12.2005 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Mam Krispola. Brama duża z automatem. Otwierana kilka razy dziennie (minimum 6). Ogólnie jestem zadowolony. a jak duza jest twoja brama -głownie chodzi mi o szerokosc ??? i jakąmasz automatyke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 31.12.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 Mam Krispola. Brama duża z automatem. Otwierana kilka razy dziennie (minimum 6). Ogólnie jestem zadowolony. a jak duza jest twoja brama -głownie chodzi mi o szerokosc ??? i jakąmasz automatyke ? Brama ma 4,5 metra szerokości. Napęd Krispol C25 - łańcuchowy, ale nie powiem, żeby był głośny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 10.02.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 ja bramy firmy Normstahl zdecydowanie nie polecam, są wadliwe często się zacinają, no i jest b. droga, montowała mi bramę firma RENOVIA z opola, bardzo niesolidna i niesłowna, ale uważam, że Normstahl powinien zareagować, usunąć usterki, ale mimo moich próśb sprawę zignorowałOgólnie wysoka cena, b. niska jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 10.02.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 ja zamontowałem bramę firmy "krzak" czyli warsztat ślusarski z okolicy, który specjalizuje się w bramach. Co prawda brama jest uchylna ale kosztowała tylko 1,5tyś 2 lata temu. Wym 2,2x4,5. odpuściłem sobie segmentowe bo: cena i problemy z wymiarami. Firma krzak (bez złośliwości) dała mi do wyboru praktycznie wszystkie wzory blach dostepnych na rynku do tego jeszcze możliwość ułożenia ich w iionie lub poziomie (dla chetnych nawet po skosie ).czego "renomowane" firmy nie oferują. Wykonanie bez zarzutu, montaż jakieś 1,5h (uprzednio majster sam "zdejmował" wymiary. Efekt końcowy OK. teraz tylko dobry napęd, bo brama trochę ciężka i mam bramę za kasę bardzo przyzwoitą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 10.02.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Ja mam Hormanna ale slyszalam bardzo dobre opinie o Krispol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek Jurecki 13.02.2006 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 wybrałem Hormanna,montaż na przełomie lutego/marca - ciekawe,że ich cena była nie wyższa niż konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek Jurecki 13.02.2006 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 wybrałem Hormanna,montaż na przełomie lutego/marca - ciekawe,że ich cena była nie wyższa niż konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 14.02.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 to prawda wszedzie nalezy popatrzec i zaczekac aczkolwiek cena hormana i normstahla jest jednakowa jak i jakosc roznice w cenie wynikaja bardziej z rozbieznosci marzy i wysokosci oplaty za montaz mam w sprzedazy jedno i drugie a ww opinia ze normstahl jest kiszka to chyba ktos inna brame ogladal ci co ja wstawiali to jakies niezle majstry byli http://www.roletyhoryzont.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 16.02.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 zamontowali mi normstahla i po 3 naprawach nadal brama się zacina, a firma normastahl nawet nie jest zainteresowana interwencją w sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 17.02.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 TO NIE TRZEBA bylo im placic przykro mi ze ktos lapie sie czegos czego nie potrafi to pozniej uderza w marke oraz w tych co pracuja solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
THORIN 18.02.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Zwiedziłem masę firm bramowych. Zacząłem od Hormana ale poczatkowo było za drogo, choć zdecydowanie najlepsza renoma na rynku , co potwierdzasją userzy. Potem w castingu końcowym udział brały: Krispol, Poltau, Thermoline (oglądałem ich złoty dąb w Raszynie ale nie ten kolor a inne dekory spora dopłata bądź brak). Na koncu okazało się, że jak dobrze poszukac i pogadać to można Hormana trochę taniej wziąć - wyszło może 500 zyla drożej ale jestem zadowolony że mam dobry produkt aha: obecnie brama jest bez przerwy otwierana i zamykana bo używają jej panowie na budowie (z szacunkiem ). I działa bez zarzutu, leciutko, cichutko. Polecam (jak na razie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts