skobelka 30.12.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Jeśli potrzebujesz pomocy w kwestii doradztwa kolorystycznego i nie tylko napisz śmiało POMOGĘ!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 30.12.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 1. KUCHNIA 2. SALON?, JADALNIA? 3. JADALNIA?, TELEWIZYJNY? 3. KOMINEK 6,26 DUŻE OKNO NA OGRÓD 3,94 ŚCIANA KUCHNI 8,66 NA TEJ ŚCIANIE 2 OKNA 3,44 1 OKNO http://aldo.pl/uploads/bartosz77_plan.bmp Przepraszam za rysunek, jestem nie z tego wieku.Mam dylemat- kuchnia wiadomo gdzie będzie w 1 z barkiem w 3 chciałabym telewizyjny ale w 2 widać kominek.W ciagu 1i 2 kuchnia stół i fotele trochę ciasno, jadalnia w 3 to tylko jedzenie swiateczne bedzie bo za daleko .Jak to rozplanowac aby było ładnie i funkcjonalnie.Wiem że to teraz trochę póżno bo powinno być na etapie planowania ale nie dopilnowałam,a teraz liczę na podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 30.12.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Przepraszam widzęże mój rysunek rozsypał się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skobelka 31.12.2005 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2005 ewo proszę daj mi troche czasu muszę sie zastanowić a dodatkowo teraz mam mase pracy i nie mam jak usiąść spokojnie odpisze ci na pewno w następnym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 01.01.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 Dziękuję , mam całą zimę na podjęcie decyzji co gdzie,więc ze spokojem można nad tym pomyśleć.Pozdrawiam i przesyłam życzenia szczęścia,powodzenia ,spełnienia marzeń bo dzisiaj Nowy Rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 06.01.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Nie ma to jak autoreklama .A potem dajcie mi spokój nie mam czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skobelka 09.01.2006 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Drogi Waldku zastanawiam sie co robisz w zyciu skoro masz tyle czasu wolnego ja w przeciwieństwie do Ciebie pracuje a każdy z nas wie że koniec roku jest okresem rozliczeniowym, pochłania duzo czasu i pracy. Dlatego prosze nie komentuj czegoś o czym nie masz zielonego pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skobelka 09.01.2006 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Proszę astanów sie najpierw w jakim stylu chcesz urzadzić pomieszczenia to bardzo ważne przed zaplanowaniem urzadzenia ich. W pomieszczeniu nr. 1 najlepiej zrob kuchnie elegancką wymiary sa super, jest ona połączona z pomieszczeniem 2 gdzie ja osobiscie zrobiłabym jadalnie okno na ogród powoduje że dzieki takiemu rozmieszczeniu z łatwoscia będziesz przyrządzała pikniki i grille w ogrodzie. Wiadomo że kominek powinien być tam gdzie pokój gościnny czyli 3 dodatkowo 2 okna na ścianie 8,66 powoduja że każde pomieszczenie masz dobrze oświetlone co odgrywa istotna role. Wydaje mi sie że takie rozmieszczenie bedzie najlepsze gdyz w maksymalny sposób wykorzystasz powierzchnie użytkową. Teraz oswietlenie bedzie grało znaczącą rolę a potem dobór mebli i dodatkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 09.01.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Drogi Waldku zastanawiam sie co robisz w zyciu skoro masz tyle czasu wolnego ja w przeciwieństwie do Ciebie pracuje a każdy z nas wie że koniec roku jest okresem rozliczeniowym, pochłania duzo czasu i pracy. Dlatego prosze nie komentuj czegoś o czym nie masz zielonego pojęcia. Droga Skobelko wiemy , ze ciezko pracujesz i systematycznie naruszasz pkt 5 d regulaminu Forum. Co do zielonego pojecia o Twojej pracy i intencjach,po ostatniej odpowiedzi Ewie- S ja moge miec pewne watpliwosci. pozdrawiam i zycze wiecej czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 09.01.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Moim zdaniem nie da sie przez forum naprawdę pomóc w urządzeniu wnetrz. To jest żmudna praca z rzutami, przekrojami, probnikami, katalogami i co tam jeszcze...w ten sposob mozna komus bardziej zaszkodzic niz pomoc. Trzeba znac kontekst, potrzeby i styl zycia mieszkancow, ich preferencje estetyczne, mozliwosci techniczne wnetrz, no tyle tego jest, ze...Na forum mozna wedlug mnie ewentualnie odniesc sie do jakiegos konkretnego pomysłu, ale nie rozumiem jak mozna powiedziec jaki ma byc salon nie wiedzac nic o reszcie...co do Skobelki to w pelni popieram zdanie Wojtka..."zrob kuchnie elegancka, wymiary sa super..." no niezle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 09.01.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 A czemu skobelka jest taka drażliwa ? Zgadzam się z Irmą na odległość jest ciężko z doradzaniem ..... Wiem coś o tym Pokażcie jakieś fotki to można będzie podyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 09.01.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Nie ma to jak autoreklama . to nie tyle autoreklama, co zwykłe ogłoszenie - na dodatek poza przeznaczonym do tego celu działem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 09.01.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 A czemu skobelka jest taka drażliwa ? Zgadzam się z Irmą na odległość jest ciężko z doradzaniem ..... Wiem coś o tym Pokażcie jakieś fotki to można będzie podyskutować Troche nie apropos, ale musze to powiedziec: masz bardzo fajne wnetrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 09.01.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Moim problemem jest to że kominek jest "otwarty" na duże pomioeszczenie w którym jak zrobie przy kuchni jadalnie to siedzac na kanapach w pomieszczeniu bocznym nie widzę kominka a tam najlepiej pasowałyby mi zrobic tv.Jeżeli przy kuchni zrobię fotele to widze kominek i ogród ale do stołu nie wygodnie.Można przysunąc stół do barku kuchennego i dalej goscinne fotele a z boku kanapy do tv a le wtedy wydaje mi się troche ciasno w tym duzym pomieszczenie.Możecie powiedziec to co ty chcesz kobieto jak wszystko przerobiłas ale jak jestem nie zdecydowana czy lepiej tak czy tak potrzebuje poparcia którejś idei przes osoby bardziej kompetentne bo ze mnie dekorator plastyk bój sie Boga.Ja umiem powiedziec to mi sie podoba a to nie ale sama wymyślić to juz gorzej.Nie o styl pytam bo to moja sprawa w czym się najlepiej czuje i to wiem.Tylko wg.mnie najbardziej funkcjonalnie to ciąg kuchnia,jadalnia, salon i kacik Tv.Jezeli tak zrobię bo na upartego mogę, to bedzie trochę ciasno ale po mojej jakby myśli,a chce jednoczesnie mieć luz iprzestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 09.01.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Na zakonczenie tej tyrady znacie bajkę " w jedny owies w drugim siano" to własnie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 09.01.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Ewa, u mnie jest prosciej tz rozklad identyczny tylko ze ja mam kuchnie w 3-ce, w 2-ce bedzie jadalnia, w 1 siedzacy no i nie mam kominka czyli punktu odniesienia. Moja sugestia, a nawet nie sugestia bo kazdy ma inne zalozenia, rodzina jest ilus tam osobowa itp ale pomysle tak jak dla mnie, czyli dwie osoby, kot i pies Jadalni nie robila bym jako osobnego elementu, to zabiera miejsce i nie tylko optycznie... czyli stol siup przesunac do barku, o cos takiego tylko na przodzie a nie z boku. http://img235.imageshack.us/img235/2922/018862585121003yl.jpg w 2-ce, postawila bym naroznik w tym duzym kacie, tak zeby mozna bylo wygodnie polezec z ksiazka, czy lampka wina i pogapic sie w ogien. Goscie oczywiscie tez moga sie gapic hihi w 1-ce, zrobila bym kacik tv, dla mnie wystarczyly by dwa wygodne fotele z pufami zeby mozna bylo sobie nogi wylozyc do ogladania, albo suchania muzyki. Ale dla wiekszego wygodnictwa tv ustawila bym na scianie szczytowej, zeby w razie co z naroznika tez mozna bylo poogladac, a nawet nie poogladac bo to ciut daleko, ale rzucac okiem fotele zawsze mozna przesunac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 10.01.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 A czemu skobelka jest taka drażliwa ? Zgadzam się z Irmą na odległość jest ciężko z doradzaniem ..... Wiem coś o tym Pokażcie jakieś fotki to można będzie podyskutować Troche nie apropos, ale musze to powiedziec: masz bardzo fajne wnetrza. Dziękuję za miłe słowo ..... a tak przy okazji chodzi o moje wnętrze czy o wnętrze mojego domku Przy okazji też zajmuję się wnętrzami ( mieszkalnymi ) zawodowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 10.01.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Dziękuję za miłe słowo ..... a tak przy okazji chodzi o moje wnętrze czy o wnętrze mojego domku Przy okazji też zajmuję się wnętrzami ( mieszkalnymi ) zawodowo wnetrza nie znam, wnetrza domku widzialam, wiec.... pozdrawiam kolezanke po fachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 10.01.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Dziękuję za miłe słowo ..... a tak przy okazji chodzi o moje wnętrze czy o wnętrze mojego domku Przy okazji też zajmuję się wnętrzami ( mieszkalnymi ) zawodowo wnetrza nie znam, wnetrza domku widzialam, wiec.... pozdrawiam kolezanke po fachu Miło mi i również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skobelka 10.01.2006 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Łatwo jest kogoś krytykować a ciężej pomóc jesteśmy na forum aby pomagać nie zapomnijcie o tym. Piszecie że nie jest tak łatwo dobrze doradzić nie znając pomieszczeń i gustu właścicieli. Owszem w pełni sie z tym zgadzam tylko dlaczego krytykujecie kogoś jeśli nie znacie całej prawdy. Śmieszą mnie tacy ludzie jak wy od czasu do czasu napiszecie pare słów (ponoć mądrych) zupełnie nie znając tematu skad wiecie czy nie kontaktowałam z tymi osobami którym pomagam? Robie to z własnej nie przymuszonej woli i oczywiście bez żadnych wynagrodzeń. Z zawodu jestem projektantką wnętrz i proszę was nie uczcie mnie co mam robić. Wydaje mi się że praktyka uczyni swoje bez waszej pomocy. Z góry dziekuje za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts