Igor_Celina 27.05.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Elena76 - to zagladne do Waszego dziennika za jakis czas bo w sumie Twoj pomysł tez jest dobry i ciekawyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slots123 03.06.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 robie wlasnie remont kapitalny w kuchni i w zwiazku z tym bede zmienial takze oswietlenie, na oczka halogenowe 230V montowane w suficie podwieszanym. kuchnia ma 9-10m2 ... i zastanawiam sie ile punktow swietlnych i jakiej mocy zrobic na suficie ... nad samym blatem roboczym wstawie chyba 3 halogeny - oczka po 50W (chociaz nie wiem czy to nie za duzo na 3 mb blatu) a co z reszta powierzchni ?!? myslalem zeby tam dac jeszcze 6 oczek x 50W (czyli razem 9 oczek halogenowych na cala kuchnie) ... tylko nie wiem czy to nie za duzo ... troche przeraza mnie 450W jako calosc oswietlenia (teraz mam jedna energooszczedna 11W na cala kuchnie albo opcja 3x50W nad blatem roboczym i do tego 6 oczek na pozostalej powierzchni - ale tam dac energooszczedne np 11W montowane w oczkach zamiast halogenow ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 03.06.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Lepiej wiecej jak mniej, w kuchni musi byc dobre oswietlenie. Mam duzo wieksza kuchnie i punktowe oswietlenie, problem ten rozwiazalam tak, ze sobie podzielilam lampki na kilka lacznikow i wlaczam/uzywam tyle i gdzie mi potrzeba swiatla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adema_de 04.06.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Przecież nie musisz świecić wszystkich świateł naraz i możesz dać mniejsze halogeny - 20 W lub 35. Mam kuchnię 15 m2 i z okapem 5 "stref" oświetlenia - nad blatem, nad barkiem, sufitowe(halogenki) w części kuchni,ozdobne na zabudową i wspomniany okap.Nie zdarzyło mi się jeszcze zaświecić wszystkich razem-nie ma takiej potrzeby, ale korzystam ze wszystkich zależnie od potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubel 09.09.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 A jam mam takie pytanko : czy jako górne światło (przy suficie) sprawdzają się halogeny. Bede miał podszafkowe oswietlenie blatu roboczego i stołu, ale myslałem jakie dac górne oświetlenie, czy zwykły klosz wiszący czy jednak halogenowe powiedzmy z 3 żarówkami po 35 W ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzbietkask 09.09.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 mniej więcej w temacie - poproszę o niebalanle, ciekawe żyrandole kuchenne. bi już mi nie dobrze od tego zadzierania głowy w sklepach z oświetleniem widziałam w gazetce leroy merlin "dekoracje" żyrandol w formie odwróconej filiżanki "latte" - może ktoś widział to na żywo - jaki to ma rozmiar?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 09.11.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Mam w kuchni przygotowane pod oswietlenie podszafkowe kable wystające po prostu ze ściany, jakie oprawy moge do tego podłączyć?Chciałabym jarzeniówki, ale widze, że wszyskie podłączane sa do źródła światła przez tradycyjny kabel z wtyczką, czyli musiałabym mieć gniazdko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka maja 15.11.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Witam. Posiadam w ofercie energooszczędne listwy led na diodach o dużym strumieniu świetlnym, które świetnie sprawdzają się jako oświetlenie podszafkowe w meblach kuchennych; poniżej przykładowa realizacja oświetlenia kuchni wykonana na listwach led: http://www.neoled.info/kuchnia/k2.jpg http://www.neoled.info/kuchnia/k11m.jpg Listwy zostały zamontowane w specjalnie przygotowanych rowkach co powoduje, że licują się z dnem szafki i nie widać źródła światła. http://www.neoled.pl/jack/kuchnia33.jpg Dla tych którzy posiadają gotowe meble i nie ma możliwości wykonania rowka, polecam listwy w ceowniku aluminiowym montowane bezpośredno do dna szafki. Na koniec dodam że system oświetlenia LED pokazany na zdjęciach jest praktycznie wieczny (10 lat ciągłego świecenia) a do tego pobiera tylko ok 10W!!! W jaki sposob podlaczone sa te listwy do pradu? gdzie jest wlacznik? czy jest cos takiego jak listwy led narozne - mocowane w rogu miedzy szafka a plytkami? i jak rozwiązc kwestie rozdzielenia oswietlenia przez okap - jest jakis łącznik czy potrzeba dwa osobne podlaczenia? czy do oswietlenia szafek wystarczy na 5m listwa 300 led? czy potrzeba mocniejszej? z gory dziekuje za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massiwo 09.01.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 mam troche blache pytanie, ale chodzi mi o to, jak jest poprowadzona linia elektryczna!? oswietlacie blat, poprzez lampki w szafkach z glownego wlacznika w kuchni, czy osobno... ? powinienem zamontowac jakies gniazdko czy poprowadzic kabel? podobne pytanie mam z okapem i piekarnikiem wbudowanym w kuchnie... heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 09.01.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Odpowiem Pszczółce Mai ale nie na wszytskie pytania Mam takie ledy tylko na taśnie samoprzylepnej która jest przyklejona pod szfaką w rogu przy samej ścianie, moim zdaniem fajnie to oświetla blat a listwa jest niewidoczna. Włacznik jest z jednej strony tasmy w rogu i jest to taki mały gusiczek którego nawet nie przeba przyciskac tylko machnąc przed nim reką czy zblizyc jak kto woli bardzo pomocne gdy ma sie brudne lapy niestety nie wiem jak jest podlaczana do puszki jesli chodzi o podłaczenie tego i rozdzielenie pradu z jednego kabla to każdy elektryk z tym sobie poradzi, niejeden monter mebli i niejeden mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alef 10.01.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 a moglabys podac model/producenta/jakis link do tej listwy? tez wlasnie sie nad takim rozwiazaniem zastanawiam i na razie troche "po omacku" badam temat ilosci ledow, temperatury barwy....itp. itd. bede wdzieczny za kazde info...a jakbys jeszcze jakas fotke z wlaczonym oswietleniem zamiescila to juz bylby zbytek szczescia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 10.01.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 http://images36.fotosik.pl/133/06f7ca487f055dc4med.jpg http://images48.fotosik.pl/246/fec758f31b00c70bmed.jpg producenta i nazwy nie znam bo to oswietlenie było w komplecie z meblami światło mam raczej zimne, mnie sie takie podoba nie mam pojecia ile ledów tam jest a kupuje sie tro chyba na metry mam nadzieje że pomogłam trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 10.01.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 a moglabys podac model/producenta/jakis link do tej listwy? tez wlasnie sie nad takim rozwiazaniem zastanawiam i na razie troche "po omacku" badam temat ilosci ledow, temperatury barwy....itp. itd. bede wdzieczny za kazde info...a jakbys jeszcze jakas fotke z wlaczonym oswietleniem zamiescila to juz bylby zbytek szczescia pozdrawiam Możesz też rzucić okiem na allegro u użytkownika ledin_sc kupowałem u niego taśmy (nie listwy). Taśma ma od spodu warstwę samoprzylepną która póki co dobrze trzyma się mebli. Miał do wyboru kolor biały zimny (mocno jasny) i biały ciepły (nieco ciemniejszy, ale z żółtym - bardziej naturalnym odcieniem). My dodatkowo wzięliśmy taśmę zatopioną w silikonowej osłonie. można było kupić na centymetry (w odcinkach po 5 cm) jak i 5 metrów (cena koło 150 zł). PS. telefoniczny kontakt był bardzo dobry, więc więcej szczegółów pewnie można się tez dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 10.01.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 dokładnie mam to samo , tasma w silikonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
starxx 11.01.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam! Właśnie zabieram się za urządzanie kuchni - meble mam już wybrane - jest to styl nowoczesny. Na ścianie będą wisieć szafki o głębokości 30cm i zastanawiam się nad oświetleniem blatu roboczego. Nie interesują mnie pojedyncze halogeny w trójkątach kółkach itd. Tylko albo biała listwa led lub podłużne halogeny jak stare jarzeniówki tylko o mniejszych gabarytach, które można ze sobą połączyć i włączać jednym przyciskiem. Co według Was jest lepszym rozwiązaniem? Może jakieś propozycje, nazwy albo linki na takie zestawy oświetlenia? A co na sufit? Myślę albo o jakimś ciekawym plafonie lub nowoczesnej lampie na sufit. Z góry dziękuje za pomoc i wszelkie pomocne wskazówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 15.01.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Widziałam w którymś z czasopism pięknie oświetlony pokój dzienny, połączony z kuchnią. Było to sześć kryształowych lampek w podwieszanym suficie. Bosko!Nie mam pojęcia skąd to wytrzasnąć, ale jak coś takiego znajdę, to dam znać. PS. "Salon i Sypialnia" nr 1-2/2010 str.51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stacha 26.07.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 W sobotę zamontowano mi meble w kuchni i okazało się (jak to zwykle bywa), że górne szafki "zawisły" wyżej niż płytka o jakieś 0,5cm. Pomijając moje odczucia po zobaczeniu tego, zaczełam intensywnie myśleć co z tym zrobić. Jestem na etapie wyboru oświetlenia (miały być tradycyjne trójkąty) i pomyślałam sobie o takim montowanym wzdłuż mebli (nie mylić ze świetlówką:). Czy ktoś ma coś takiego? I czy w ogóle coś takiego można dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 26.07.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Poszukaj tu:http://www.krulen.com.pl/oswietlenie-meblowe/oswietlenie-meblowe.html Ja mam akurat takie http://www.krulen.com.pl/oswietlenie-meblowe/oprawy-halogenowe/puck-arf.html i sa świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stks 26.07.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 w takiej sytuacji zastanów się nad płytami świetlnymi montowanymi pod szafkami wiszącymi, albo nad listwą z oświetleniem led Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 27.07.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Jest sporo takich modeli np: http://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p2990_Flatline-listwa-podszafkowa,-stal-sat.,-2x20W,-G4.htmlU nas też w planie była taka listwa zaświecana dotykowo, ale jeszcze do tego nie doszliśmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts