Bastorek 28.07.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Miałem mniej więcej taki sam problem ale już go rozwiązałem,znalazłem kątownik w markecie, aluminiowy który przykręcę pod szafki i w jego wewnętrznej części przykleję taśmę ledową która będzie oświetlała kamień który mam pod szafkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 25.08.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 asizo, fajny link, właśnie szukam superpłaskich halogenów do kuchni, do płyty meblowej 18 mm znalazłam dzięki Twojemu linkowi halogeny mocowane na głębokość 15 mm - to jeden z wariantow dostępnych produktów http://www.krulen.com.pl/oswietlenie-meblowe/oprawy-halogenowe/arf-68.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 25.08.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 asizo, fajny link, właśnie szukam superpłaskich halogenów do kuchni, do płyty meblowej 18 mm znalazłam dzięki Twojemu linkowi halogeny mocowane na głębokość 15 mm - to jeden z wariantow dostępnych produktów http://www.krulen.com.pl/oswietlenie-meblowe/oprawy-halogenowe/arf-68.html nie mogę znalezc sklepu, ktory mialby cieniutkie halogeny meblowe - do plyty 18 mm czy ktos zna sklep w W-wie z takimi rzeczami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 28.08.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 ok, znalazłamna Bartyckiej, naprzeciwko kim [po drugiej stronie ulicy jest sklep z oswietleniem] 2 sztuki mieli od ręki wzielam od nich wizytowke, moze komus sie przydadza namiary i nie bedzie musial szukac... firma Luksart, Bartycka 175 paw. III, tel. 22 851 63 22, maja tez strone www [przyznam, ze nie bylam jeszcze]: http://www.luksart.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 26.09.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 (edytowane) Wysyłam pytanie do osób, które mogą się podzielić rozwiązaniem nurtującego mnie tematu: Nie będę miała szafek wiszących w kuchni, z tego powodu nie mogę oświetlić blatu lampkami zamocowanymi pod szafkami. Rozważałam: - Oświetlenie ledowe jako podświetlenie tafli szkła na ścianie ale nigdzie nie widziałam tego na żywo i nie wiem czy jest to oświetlenie wystarczające - Oświetlenie blatu za pomocą lampek na ścianie - nie znalazłam tylko takich które by mnie w 100% przekonały Czy możecie pochwalić, podzielić się swoimi rozwiązaniami? Będę wdzięczna Edytowane 26 Września 2010 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 26.09.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 My nie będziemy mieli szafek górnych. Światło będziemy mieli w kuchni takie: 1. 3 lampki sufitowe umieszczone nad blatem roboczym (Kanlux oprawy downlight na zwykłe żarówki):http://www.kanlux.pl/455,produkt.html 2. 2 lampki w okapie 20W jako oświetlenie płyty 3. 1 lampa duża lub 2 lampy mniejsze nad stołem Nie planujemy jakiegoś światła na środku i nie planujemy innych lamp. Mamy nadzieję, że wystarczy. Kuchnia ok. 12m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 26.09.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 My też w części kuchni nie mamy szafek(bo mamy okno ) zastosowaliśmy długie pojedyncze zwisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 26.09.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 U mnie niestety lampki wiszące nad blatem odpadają - mam elektrykę wyprowadzoną na ścianie... Zainspirowały mnie kiedyś lampki massive w kuchni u jednej z forumowiczek. Tak wyglądają - miałyby być powieszone do góry nogami... Niby są cały czas jako rozwiązanie bazowe ale chciałabym zobaczyć jeszcze jakieś inne rozwiązania. Jeśli macie, proszę o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 27.09.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Nie ma nikogo kto nie ma szafek wiszących a może pochwalić się sposobem oświetlenia blatu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.09.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Ja mam pod sufitem osiem ledów 3W i jest bardzo jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.09.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 (edytowane) ja miałam jeszcze trudniej bo na części okno i nawet powyższych calist się nie dało zastosować. tam gdzie jeszcze jest ściana mam do góry nogami podobne do calist cliny a nad oknem mam reflektorkowe halogeny z chorsa. komplet bardzo satysfakcjonujący w użytkowaniu http://img529.imageshack.us/img529/7361/dsc41201.jpg http://www.chors.pl/produkty/opts1kwwwm.jpg Edytowane 27 Września 2010 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 27.09.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 (edytowane) . Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Matilde1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 30.09.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Efilo, masz piekną kuchnę Czy te dwa kliny wystarczająco oświetlają Ci blat? Nie jest dla nich problemem to że są do góry nogami, mam na myśli czy się nie nagrzewają zbytnio i czy żarówki Ci nie padają zbyt szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 30.09.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Zastanawialiśmy się przez chwilę nad oświetleniem blatu z sufitu - halogeny w suficie, ale potem doszliśmy do wniosku, że nie jesteśmy pewni czy byłoby to wystarczające...Dlatego wyprowadzilismy oświetlenie na ścinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.10.2010 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Zerknij na to rozwiązanie: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ri/re/mumz/t840jBfLIIgxvRkH5B.jpg Myślę, że poza wszystkim wybrane oświetlenie musi stylistycznie odpowiadać zabudowie: jaką planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.10.2010 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Analienaoświetlenie jest wystarczające w każdym z miejsc więc masz do wyboru zarówno niskie cliny, kinkiety przy suficie jak i oświetlenie z sufitu (nad wyspą) wszędzie spełnia swoje zadanie choć IMHO najfajniej jest właśnie nad zlewem.Oprawy sie nie przegrzewaja a żarówki mi sie jak na razie nie spaliły, ale. Ale po pierwsze użytkowane są dopiero 4 miesiące a po drugie 4 miesiące lata więc zbyt często i długo się nie świeciły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.10.2010 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Inny pomysł: http://www.thekitchendesigner.org/storage/whiteblackkitchen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.10.2010 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 no tak ale kabelki wystają im ze ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.10.2010 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 To na ostatnie zdjęcie nie patrzymy, ale na poprzednie jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 01.10.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Myślę, że poza wszystkim wybrane oświetlenie musi stylistycznie odpowiadać zabudowie Zgadzam się, powinno pasować do reszty. Nie wiem jak wam, ale mi jakoś te reflektorki na pierwszym pokazanym przez joliske zdjęciu nie pasują.. Są trochę za małe na tak dużą ścianę i kolor chyba też nie ten do tego wnętrza. U mnie oświetlenie blatu podobnie jak u efilo nad oknem. 3 reflektorki maasive hiro po 50w dają naprwdę dużo światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts