Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wróciłam właśnie do chałupy i postanowiłam sie pożalić ....

na drodze jedna wielka masakra .... 10 kilosów przez nie odśnieżone drogi ...

nic to - odjeżdżając spod pracy odśnieżyłam Milusia ,

pojechałam po młodą , wychodzę po 10 minutach - zaś trza odśnieżyć, odśnieżyłam ..... :-?

zrezygnowałam z zakupów w markecie - coby nie musieć szukać po godzinie auta w zaspach po dzwonku alarmu :evil: .... pojechałam do lokalnego sklepu po drodze wychodząc założenia , że obędę się przez jeden weekend bez chipsów z biedronki :oops: :wink: .... więc sprężam się jak mogę ... jeszcze tak szybko nie robiłam zakupów - jak przeciąg po sklepie , wychodze - nic z tego, zaś k.... trza odśnieżać :evil:

zajechałam do chałupy ... wychodze z auta przed furtką ... sru w zaspę po kolana .... i tak już do samej bramy ... znaczy bramy nie otwarłam bo się nie dało (mam uchylną) , pod bramą śniegu nawalone po kolana .... mam to w dupie - wjechałam jeno na posesje :evil:

jutro Milusia odgrzebie , odśnieże i zaparkuje :roll:

i patrząc za okno zastanawiam się - jak ja k.... jutro do tego kina 40 km pojadę :evil:

A było tak fajnie...

i znów komuś, to ku..a przeszkadzało...

Mrozu nima śniegu nima

Gdzie ta pie...lona zima

Sanki kurna zardzewiały

Narty też się roz...bały

Tylko deszczyk pada z nieba

Więc się dzisiaj napić trzeba!

czytałam dzisiaj prognozę na najbliższe miesiące, nie zapowiada się dobrze

http://www.twojapogoda.pl/encyklopedia/prognozasezonowa.htm

na tym samym portalu w Październiku i Listopadzie prognoza sezonowa była taka: Grudzień ciepły, wilgotny. Styczeń ciepły bez opadów. Luty, krótki epizod zimowy i dalej ciepło.

Trafili idealnie ;-)

Oby z tą prognozą było tak samo

Pozdrawiam

Powiem Wam, że takiej kaszany jak dziś nie przeżyłam dawno. Z nieba leciał jakiś śnieg z deszczem w kosmicznych ilościach (aż było ciemno) i natychmiast na szybie zamarzał mimo, że szyba sie grzała (powinno być odwrotnie :-? ) Co chwile musiałam sie zatrzymywać i skrobać szybę, bo wycieraczki szorowały po tej zamarzniętej skorupie. Myślałam, że mi sie pióra od wycieraczek zetrą :o Wszyscy jeździli po omacku.

Potem była chwila spokoju, a teraz zaczęło wiać. Chyba idzie ta zapowiadana burza śnieżna :o

A jutro mam wyjazd. Ciekawe czy spod domu wyjade :roll:

ja też jutro chciał niechciał musze wyjechać spod chałupy ... właśnie zbierając wodę z podłogi w garażu połamałam wiadro do mopa - trza nowe :oops: :roll: .... a podłogi jutro trza pomyć bo se już można stopy o piasek porysować :-?

też nie wiem czy wyjadę, dojadę .... cholera ... i ta rezerwacja w kinie :evil: