MonikkaB 10.02.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 haha dobre! A co ze śniegiem na igrzyskach? radzą sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.02.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 haha dobre! A co ze śniegiem na igrzyskach? radzą sobie? taaaa, całą armię zatrudnili do wożenia śniegu z bieguna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 11.02.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Znowu pada w mordę jeża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sigma_si 11.02.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 W mordę jeża, jego kumpli i w nasze mordy! Końca nie widać, nie widać, nie... :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.02.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 dziś było +4,3 stopnia i nie padało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 11.02.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 dziś było +4,3 stopnia i nie padało... A w niebycie znowu inna pogoda niż u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agus181 11.02.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Szlag by tafił tą zimę.. nie dane mi było spokojnie do domu dojechac zaspy okazały się, tym razem, nie do pokonanaia, busika trzeba było zostawic na drodze, spacerkiem ruszyc do domu i zorganizowac jakąś pomoc. Przeprowadzając się na wieś nie pisałam się na takie atrakcje... Nawet pług do nas nie dojechał a ciągle sypie. Ciekawe co będzie jutro?? Kompletna izolacja od świata?? W innych okolicznościach można by rzec, że mój ślubny- yaco181- zafundował mi romantyczny wieczorny spacer Teraz dzielnie się siłuje próbując odkopac auto a ja mam za zadanie wspomagac go duchowo Jutro do pracy sie nie wybieram a do poniedziałku jakiś pług może nas nawiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.02.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Czyli u was jest tak: 12 sierpnia. Przeprowadziliśmy się do naszego nowego domu, Boże jak tu pęknie. Drzewa wokół wyglądają tak majestatycznie. Wprost nie mogę się doczekać, kiedy pokryją się śniegiem. 14 października Bieszczady są najpiękniejszym miejscem na ziemi! Wszystkie liście zmieniły kolory - tonacje pomarańczowe i czerwone. Pojechałem na przejażdżkę po okolicy i zobaczyłem kilka jeleni. Jakie wspaniałe! Jestem pewien, że to najpiękniejsze zwierzęta na ziemi. Tutaj jest jak w raju. Boże, jak mi się tu podoba. 11 listopada. Wkrótce zaczyna się sezon polowań. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś może chcieć zabić coś tak wspaniałego, jak jeleń. Mam nadzieje, że wreszcie zacznie padać śnieg. 2 grudnia Ostatniej nocy wreszcie spadł śnieg. Obudziłem się i wszystko było przykryte białą kołdrą. Widok jak pocztówki bożonarodzeniowej. Wyszliśmy na zewnątrz, odgarnęliśmy śnieg ze schodów i odśnieżyliśmy drogę dojazdowa. Zrobiliśmy sobie świetna bitwę śnieżną (wygrałem) a potem przyjechał pług śnieżny i znowu musieliśmy odśnieżyć drogę dojazdowa. Kocham Bieszczady. 12 grudnia. Zeszłej nocy znowu spadł śnieg. Pług śnieżny znowu powtórzył dowcip z droga dojazdowa. Po prostu kocham to miejsce. 19 grudnia Kolejny śnieg spadł zeszłej nocy. Ze względu na nieprzejezdna drogę dojazdowa nie dojechałem do pracy. Jestem kompletnie wykończony odśnieżaniem. Pieprzony pług śnieżny. 22 grudnia Zeszłej nocy napadało jeszcze więcej tych białych gówien. Cale dłonie mam w pęcherzach od łopaty. Jestem przekonany, ze pług śnieżny czeka tuż za rogiem, dopóki nie odśnieżę drogi dojazdowej. Sk...syn! 25 grudnia Jeszcze więcej gównianego śniegu. Jak kiedyś wpadnie mi w ręce ten sk...syn od pługu śnieżnego...przysięgam - zabije. Nie rozumiem, dlaczego nie posypia drogi solą, żeby rozpuściła to cholerstwo. 27 grudnia Znowu to białe gówno napadało w nocy. Przez trzy dni nie wytknąłem nosa, z wyjątkiem odśnieżania drogi dojazdowej za każdym razem, kiedy przejechał pług. Nigdzie nie mogę dojechać. Samochód jest pogrzebany pod górą białego gówna. Meteorolog znowu zapowiadał dwadzieścia pięć centymetrów tej nocy. Możecie sobie wyobrazić, ile to oznacza łopat pełnych śniegu? 28 grudnia Meteorolog się mylił! Tym razem napadało osiemdziesiąt piec centymetrów tego białego cholerstwa. Teraz to nie odtają nawet do lata. Pług śnieżny ugrzązł w zaspie a ten łajdak przyszedł pożyczyć ode mnie łopatę! Powiedziałem mu, ze sześć już połamałem kiedy odgarniałem to gówno z mojej drogi dojazdowej, a potem ostatnią rozwaliłem o jego zakuty łeb. 4 stycznia Wreszcie wydostałem się z domu. Pojechałem do sklepu kupić coś do jedzenia i kiedy wracałem, pod samochód wpadł mi cholerny jeleń i całkiem go rozwalił. Narobił szkód na trzy tysiące. Powinni powystrzelać te pieprzone zwierzaki. Ze też myśliwi nie rozwalili wszystkich w sezonie! 3 maja Zawiozłem samochód do warsztatu w mieście. Nie uwierzycie, jak zardzewiał od tej pieprzonej soli, którą posypują drogi. 18 maja Przeprowadziłem się z powrotem nad morze. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś kto ma odrobinę zdrowego rozsądku, może mieszkać na jakimś zadupiu w Bieszczadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agus181 11.02.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Mniej więcej ja jestem klasyczny mieszczuch i to moja dopiero 2 zima na wsi. Poprzednia nie była taka hardcorowa A jeszce całe życie takich zim przede mna bo działke też kupiliśmy na wsi. Na szczęscie bliżej cywilizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 12.02.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 ( ..... ) Było 2 strony bliżej. Sypie w całej Polsce - można zmieniać regiony kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.02.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 ( ..... ) Było 2 strony bliżej. Sypie w całej Polsce - można zmieniać regiony kraju To juz było nie raz, ale tu pasowało PS. U mnie cisza, nic nie sypie, 4,5 powyżej zera i powoli białe znika, coraz wiecej czarnego, chodniki zaczynają wyłazić na świat. Kupujcie łódki, pontony i kalosze!!! Po niedzieli - odwilż!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 12.02.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 u nas dla odmiany posypało, wczoraj zdrowo, dziś trochę mniej ale jednak... ale temperatura dodatnia i przez okno widzę jak się ciapaja zaczyna robić o... znowu zaczyna padać, niby niemrawo niech się tylko nie rozkręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 12.02.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Miałam pisać, ale widzę, że KamaG zdała już relację z regionu Dodam tylko, że to co pada jest takie mokre i niemiłe i sie lepi, fuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 12.02.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Jest na forum taki jeden, co to się przyznaje, że ta zima to przez niego Jestem. Jestem. Żadna to tajemnica. Ale jak pytałem o jakieś życzenia, to chcieli mieć mądrych polityków. O końcu zimy nikt nie wspomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 13.02.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 temperatura rośnie, nadchodzi odwilż, wczoraj późnym wieczorem mieliśmy w związku z tym małe trzęsienie chałupki powiązane z interesującymi efektami dziękowymi, oto skutki: http://lh5.ggpht.com/_FbzN384BaQM/S3XBPMZXN1I/AAAAAAAABo4/vBM1Lg-8OBY/s512/DSC07585.JPG http://lh4.ggpht.com/_FbzN384BaQM/S3XBSjT4yhI/AAAAAAAABo8/OyGJh-RCIvY/s640/DSC07587.JPG dziś od rana trwają prace usuwające, żeby nas teraz powódź nie dotknęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.02.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 zaś pada od wczoraj .... boszszszzz... skończy się to kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 13.02.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Mam już dość tego ciągłego odkopywania samochodu i zmuszania go żeby jeździł po tym czymś Łopata to teraz wyposażenie samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 13.02.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Podobno w czerwcu majom być ostatnie opady deszczu ze śniegiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 13.02.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Na początku czerwca czy końcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.02.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 http://www.e-gify.strefa.pl/gify/emotikony/emotikony_male/zima/zima23_(http://www.e-gify.pl).gif http://www.e-gify.strefa.pl/gify/emotikony/emotikony_male/zlosliwe/zlosc17_(http://www.e-gify.pl).gif http://www.e-gify.strefa.pl/gify/emotikony/emotikony_male/zlosliwe/zlosc5_(http://www.e-gify.pl).gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts