Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam do odśnieżenia 100 m drogi, nieodśnieżanej tej zimy, więc dzisiaj samochód powiesił się po prostu, koła w powietrzu wisiały :roll: i trza było spod brzucha wygrzebywać śnieg. Żeby więc sytuacja nie powtórzyła się, nie ma zmiłuj...

Do tego od groma podwórka bo jednak szambiarkę trzeba zamówić... albo przestać się myć do wiosny :evil:

u nas na ulicy jest ciekawie :roll: pług przejeżdża a i owszem, odśnieża na jedną szerokość, efekt?

wczoraj zajechaliśmy na działkę, za klamki i zonk :o drzwi otworzyły się na parę centymetrów, zablokowały je zaspy śniegu po obu stronach :lol: wysiadaliśmy na raty, najpierw mąż dojechał do swojej strony na maksa i ja się wyślizgnęłam, a potem dojechał do brzegu "rynny" moją stroną i sam wysiadł, różnica poziomów odśnieżonej drogi i śniegu na naszym podjeździe to jakieś 50cm

a później była prawie godzinna przygoda z usuwaniem śniegu z podjazdu, )zebraliśmy ponad 30cm z całości), przerywana koniecznością cofania z drogi lub przejeżdżania do przodu gdy któryś z sąsiadów chciał dojechać do posesji, bo żeby się minąć trzeba przejechać w jedną albo drugą stronę ze 200m

na działkę wchodziłam taką szparą w furtce, że gar z żarciem dla psów trzeba było nad płotem podawać :lol:

dziś rano było kolejne 10cm nowego śniegu na wszystkim:wink:

i tak lubię zimę :oops: