Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Liwko napisał:
Temperatura, ale jak rośnie to zazwyczaj zaczyna padać to białe k.... Tak jest i tym razem:(

... dobrze, że u mnie jest inaczej ... choć trochę rośnie :)

http://www.chefpaul.net/Florida/kumquat101205.jpg

... to białe k.... pewnie nie pozwoliłoby tym pachnącym owockom się "zapomarańczowić" :) ;)

Chef Paul napisał:
... dobrze, że u mnie jest inaczej ... choć trochę rośnie :)

http://www.chefpaul.net/Florida/kumquat101205.jpg

... to białe k.... pewnie nie pozwoliłoby tym pachnącym owockom się "zapomarańczowić" :) ;)

No, on tak zawsze :bash:

Jak nie katuje ludzi fotkami pysznego jedzenia, to przynajmniej musi zamarzających ciepłym rajem drażnić :p

Może jak wspomniała Amalfi ma tam jakieś inne "udogodnienia" :cool:

:lol2:

Mirek_Lewandowski napisał:
Jak Ty mnie wkurzasz.....

...

amalfi napisał:
Ale bym sie walneła pod tym drzewkiem.... Szefie, powiedz chociaż, że masz tam jakies aligatory, czy upierdliwe robactwo, to mi sie humor może troche poprawi.

cieszynianka napisał:
No, on tak zawsze :bash:

Jak nie katuje ludzi fotkami pysznego jedzenia, to przynajmniej musi zamarzających ciepłym rajem drażnić :p

Może jak wspomniała Amalfi ma tam jakieś inne "udogodnienia" :cool:

:lol2:

... oczywiście, że mam "udogodnienia" :)

- Latem czasami bywa powyżej +40

- Aligatory łażą po lesie (szczególnie w podmokłych miejscach)

- Pajączki takie malutkie z czerwonymi plamkami na grzbiecie (Black Widow) mogą wyleźć z jakiegokolwiek kąta

- Łażące po ogrodzie sarny zeźarły w zeszłym roku kumquaty (takie jak na fotografce)

mało ? :) ;)

ps - no i muszę bardzo wcześnie chodzić do pracy (przez co musiałem się nauczyć szybko spać) ;)

Mirek_Lewandowski napisał:
.....

Zawsze swoją drogą dobrze, że w takim Jakucku nie mieszkam.

Widzisz ... można znaleźć pozytywy :) ... ja się również cieszę, że nie mieszkam w Anchorage ;)

Chef Paul napisał:
... oczywiście, że mam "udogodnienia" :)

- Latem czasami bywa powyżej +40

- Aligatory łażą po lesie (szczególnie w podmokłych miejscach)

- Pajączki takie malutkie z czerwonymi plamkami na grzbiecie (Black Widow) mogą wyleźć z jakiegokolwiek kąta

- Łażące po ogrodzie sarny zeźarły w zeszłym roku kumquaty (takie jak na fotografce)

mało ? :) ;)

ps - no i muszę bardzo wcześnie chodzić do pracy (przez co musiałem się nauczyć szybko spać) ;)

Widzisz ... można znaleźć pozytywy :) ... ja się również cieszę, że nie mieszkam w Anchorage ;)

No, to mi ulżyło :lol2::yes::cool:

W Anchorage to nie, ale w Cicely z Przystanku Alaska to bym mogła pomieszkać pare miesięcy ;)

Chyba bym wolała aligatory w lesie, bo sama po lasach nie chodze niż mróz i skrzybanie szyb i noszenie kilku warstw odzienia (o czapkach, których nie cierpie, nie wspomne).

Dziś mróz znacznie mniejszy. Ale od przyszłego tygodnia ma być nocą około -25. Moge sie na to zgodzić pod warunkiem, że w styczniu zacznie sie wiosna. Inaczej protestuję!!!

amalfi napisał:
...

Chyba bym wolała aligatory w lesie, bo sama po lasach nie chodze niż mróz i skrzybanie szyb i noszenie kilku warstw odzienia (o czapkach, których nie cierpie, nie wspomne).

...

... no to sobie pospaceruj :)

http://www.chefpaul.net/Florida/buszPC16s.JPG

;)

... po drodze do lasu uważaj również na takie znaki drogowe

http://www.chefpaul.net/Florida/DSC06044s.jpg

;)

Edytowane przez Chef Paul

... wilki "gupie som" :) ... zresztą poczytajcie

24 grudnia. Dwa wygłodniałe wilki postanowiły coś upolować w zasypanej śniegiem puszczy. Złapały trop łosia. Pogoń trwała kilka godzin, aż zagnały rogacza w pułapkę bez wyjścia.

- Dobra – powiedział ludzkim głosem (jak to w Wigilię) zadyszany łoś. – Wygraliście. Zabijcie mnie ale mam ostatnią prośbę. Wczoraj moja stara zrobiła mi na tyłku tatuaż, powiedziała, że to niespodzianka i że odczyta mi to dopiero po kolacji wigilijnej. Jeśli mam przedtem umrzeć, to powiedzcie mi, co tam jest napisane – i rogacz odwrócił się do nich tyłem, wypinając zad. Wilki schowały kły i podeszły zaciekawione do dupy łosia. W tym momencie rogacz wyprostował się i z ogromną siłą walnął tylnymi kopytami (racicami?) w dwa kosmate wilcze łby. Obaj prześladowcy wylecieli w powietrze jak z wystrzeleni z katapulty. Po paru minutach jeden z nich poruszył się lekko, otworzył oko i patrząc na martwego kolegę wymamrotał :

- On to zawsze był głupi, ale po ch*j ja podchodziłem ? Przecież ja ku*wa czytać nie umiem.

;)

cieszynianka napisał:
A ten mróz, co go zapowiadasz jeszcze gorszy :mad:

Tak dzisiaj w TVNie pitolił jakiś pogodynek i jeszcze sie uśmiechał. Bardzo zabawne.......:evil:

Że od 13 grudnia temperatura zacznie sie obniżać i pod koniec tygodnia w nocy będzie nawet poniżej -25. Zrąbał mi humor na cały wieczór! Jakbym jutro nie musiała do roboty jechac, to chyba bym sobie jakiego łyskacza z piwnicy przyniosła na pocieszenie. A tak, to moge sobie iść najwyżej szybe oskrobać, żeby jutro pospać 5 minut dłużej.